Venda d'entrades 2024

24 i 25 de maig de 2024 venda exclusiva SOCIS de JMT.

A partir del 26  de maig 2024 venda al públic general.

×
Jordi Sabatés
Jordi Sabatés
Comparteix
< Tornar

JORDI SABATÉS PRESENTA 'SHERLOCK JR'

Jordi Sabatés, piano i composició musical | Toni Español, percussió

Dimarts 28 de juliol | 22:00 h
Finalitzat
2015

18 € | 12 €

Programa

Sherlock Jr, cinema en concert

Presentació

A Sherlock Jr, Buster Keaton interpreta un jove projeccionista de cinema, el qual, acusat injustament d'un robatori que no ha comès, somnia ser un gran detectiu i netejar el seu nom. Mentre està endormiscat, entra a la pel·lícula que projecta i viu extraordinàries  aventures on el món real i el dels somnis es barregen. Els espectaculars efectes especials, la sofisticada coreografia de la posada en escena i la brillant edició del film fan de Sherlock Jr una obra mestra del cinema mut el valor de la qual creix amb la música que Jordi Sabatés interpreta en directe al piano. 

Biografies

JORDI SABATÉS, piano i compositor

Pianista i compositor, Jordi Sabatés va compaginar els seus estudis de física amb els de música al Conservatori Superior del Liceu. A finals de la dècada dels seixanta, va començar a treballar amb els grups Pic-Nic i Om, amb els quals alternava la seva faceta d'intèrpret amb la d'arranjador en treballs com Dioptria, de Pau Riba, i els primers discos de Maria del Mar Bonet, Ovidi Montllor i Quico Pi de la Serra. El 1971 va formar el seu propi grup, Jarka, amb el qual va gravar Ortodoxia i Morgue o Berenice.

Com a compositor ha escrit música per a teatre i cinema, i com a intèrpret ha actuat en alguns dels festivals de jazz més importants d'Espanya i Europa, i ha tocat amb Tete Montoliu i Chick Corea, entre d'altres.  El 1975 va participar en la primera edició del Festival Canet Rock. De les seves gravacions cal destacar Vampyria (1975); The Ragtime Dance (1983), pel qual va rebre el Premi Nacional del Disc; Noche oscura (1984); Keatoniana (1997), i Play piano Play (2003).

En el seu apropament a l'univers cinematogràfic, cal destacar el seu treball escènic sobre el món del cineasta Segundo de Chomón amb el mag Hausson titulat Música per una il·lusió: Univers Chomón, que inclou una selecció de 15 pel·lícules del cineasta aragonès.

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham