Comparteix
< Tornar

Homenatge 90è aniversari Eduardo Rincón

Santiago Barro, piano

Diumenge 26 d'octubre | 19:00 h
Finalitzat
2014

10€ | Soci gratuït

Programa

Sonata I
Allegro
Apassionato
Molto allegro
Lento, Apassionato

Scherzo
Allegro ma non troppo

Sonata VII
Allegro moderato
Scherzo.Molto allegro
Largo
Allegro ma non troppo

La danza de la muerte
5è movimente de l'obra Imágenes para una exposición

Presentació

Eduardo Rincón García va néixer a Santander l'any 1924 i resideix des de fa molts anys a Torroella de Montgrí.
L'esclat de la guerra civil va interrompre els seus estudis de batxillerat que no va poder continuar posteriorment en ser empresonat per motius polítics. Als 15 anys va tenir els primers contactes amb la composició musical a la presó provincial de Santander animat pel mestre Galdona. Una vegada en llibertat va continuar els estudis musicals com autodidacta en no disposar de mitjans econòmics per accedir als centres acadèmics.
Va rebre algunes classes d'harmonia de Cándido Alegría, compositor i organista de la catedral de Santander. L'any 1960, durant el seu exili a París, va rebre consells de contrapunt i orquestració del compositor francès Jean Wiener
Ha treballat durant 35 anys com a electricista i, a partir del segon empresonament al penal de Burgos ?després de ser condemnat a quinze anys, dels quals en va complir cinc? ,va treballar de traductor de francès i tècnic editorial des de 1968 a 1985 a les editorials Altea, Taurus i Alfaguara.
A La 2 de Radio Nacional de España va preparar i realitzar onze programes sobre el compositor alemany Hans Werner Henze. Ha fet crítiques i entrevistes per a la revista Scherzo a personalitats com Joaquim Homs, Xavier Benguerel o Xavier Montsalvatge.
Ha escrit cinquanta estudis i biografies musicals per a llibrets de CD i ha tingut cura de la crítica musical del Festival de Torroella de Montgrí des del 1992 fins fa pocs anys.

Ha preparat i traduït nombrosos llibres com Guía de la Música Sinfónica,                             
Guía de la Música de Piano y clavecín, España desde la ópera a la zarzuela, Ese músico que llevo dentro, Novelas ejemplares y amorosas de Maria de Zayas, Coplas satíricas y dramáticas de la Edad Media, entre d'altres.
                  
Ha estrenat 36 obres (quartets, obres simfòniques, per a piano, de música de cambra instrumental i vocal, a Madrid, Conca, Santander, Bolonya, Leeds, Manchester, Torroella de Montgrí, Barcelona, Elx, Praga, Budapest, Salamanca, Sant Petersburg, Albarracín…).

www.eduardorincon.org

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham