Joan Vidal Sextet

Joan Vidal, bateria i composició · Gabriel Amargant, saxo tenor i clarinet · Martí Serra, saxo tenor i soprano · Marco Mezquida, piano · Adrià Plana, guitarra · Miguel Serna, baix elèctric.

Finalitzat
2014
07.03.15

10€ | Soci gratuït

Programa

Illusionary Rhythms
Obres de G. Ligeti, C. Nancarrow, B. Bartók i J. Ockeghem

Presentació

La música de György Ligeti en clau de jazz? Doncs sí, aquesta és la fascinant proposta que ens arriba de la mà del Joan Vidal Sextet. Un grup que congrega els millors joves monstres del nostre jazz. El bateria Joan Vidal els ha reunit en aquest projecte que ha obtingut tot tipus de reconeixements el darrer any. Un encontre entre jazz, música contemporània i fins i tot música renaixentista que no deixarà ningú indiferent.

Biografies

Després de la bona acollida del primer treball discogràfic "Deptford Suite"(Quadrant Records), Joan Vidal s'endinsa en el món sonor de György Ligeti per oferir-nos una visió personal de la música del compositor hongarès. El gruix del repertori està basat en adaptacions d'alguns fragments de les obres per a piano del compositor com la Musica Ricercata i els Études pour piano. Complementant el repertori, trobem també versions de peces del mexicà Conlon Nancarrow, de Béla Bartók o del compositor del segle XV Johannes Ockeghem, per als quals Ligeti sentia una profunda admiració. El projecte, estrenat al 37è Cicle de Jazz al Casino de Granollers, ha estat enregistrat amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) en un disc que es va presentar el passat mes de setembre al Jamboree. El cinquè track d’aquest CD ha estat seleccionat per formar part del disc Jazz from Catalonia 2014.

Concerts relacionats

2014
Trio Pedrell
Christian Torres, violí · Ferran Bardolet, violoncel · Jordi Humet, piano
29.03.15
Convent dels Agustins
Cicle de concerts
2014
Barcelona Reed Quintet
Juani Palop, saxòfon · Manuel Martínez, clarinet · Pilar Bosque, oboè · Víctor de la Rosa, clarinet baix · Daniel Ortuño, fagot
22.02.15
Convent dels Agustins
Cicle de concerts
2014
Quartet de corda Klimt
Quartet de corda Klimt
15.02.15
Convent dels Agustins
Cicle de concerts
2014
Jorge Nava
Jorge Nava, piano
18.01.15
Convent dels Agustins
Cicle de concerts
2014
Ferran Albrich · Ah Ruem Ahn
Ferran Albrich, violoncel · Ah Ruem Ahn, piano
14.12.14
Convent dels Agustins
Cicle de concerts
2014
Mario Mora
Mario Mora, piano
23.11.14
Convent dels Agustins
Cicle de concerts
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR