Comparteix
< Tornar

Barcelona Reed Quintet

Juani Palop, saxòfon · Manuel Martínez, clarinet · Pilar Bosque, oboè · Víctor de la Rosa, clarinet baix · Daniel Ortuño, fagot

Diumenge 22 de febrer | 19:00 h
Finalitzat
2015

10€ | Soci gratuït

Programa

J. S. Bach: L’Art de la Fuga BWV 1080
J. S. Bach: Variacions Goldberg BWV 988

Presentació

Barcelona Reed Quintet és un quintet de canyes d’extraordinària qualitat tècnica i musicalitat. El seu repertori abasta músiques dels segles XX i XXI, així com arranjaments d’obres d’èpoques anteriors. És el cas dels dos programes que presenten a la Xarxa, amb dues sorprenents lectures de L’Art de la Fuga i les Variacions Goldberg de J.S. Bach.

Biografies

Format el 2010, el grup explora les possibilitats sonores dels seus instruments i el potencial tímbric del quintet de canyes. Des del 2011 actua com a grup resident de L’Auditori de Barcelona i participa com a jurat al concurs de composició Calefax d’Amsterdam. La preparació dels programes i la seva energia en directe són algunes de les seves marques distintives. Ha treballat amb compositors com Dai Fujikura, José Luis Turina, Matsazaku Natsuda, Raquel García-Tomás o Carles de Castellarnau. Els seus membres s’han format a centres com el Conservatori d’Amsterdam, Conservatori Nacional Superior de Música de Paris, Mozarteum, Royal College of Music, Hochschule für musik Köln, etc. Han estudiat amb mestres com Arno Bornkamp, Claude Delangle, Alois Brandhofer, Joan Enric Lluna, Harry Sparnaay, Francisco Salanova o Hansjörg Schellenberger, i han treballat amb músics com Pablo Heras-Casado, Jan Cober, Arno Bornkamp, David Tomás, Salvador Brotons o Calefax Reed Quintet. Com a solistes han col·laborat amb London Philarmonia, English National Opera, Jove Orquestra Nacional d’Espanya, Netherlands Jeugd Orkest, Simfónica de Madrid, Jeunesses Musicales World Orchestra, RCM Symphony Orchestra, Youtube Symphony Orchestra, Orquesta del Festival de Castleton, Simfónica de València, Simfónica de Barcelona i Nacional de Catalunya o Orquestra de Radiotelevisió Espanyola sota les ordres de B. Haitink, Sir Colin Davies, V. Gergiev, V. Ashkenazy, Sir Neville Marriner, V. Jurowski, M. Tilson Thomas, L Maazel, Franz-Paul Decker, Christopher Hogwood, Gordan Nikolich o Gunther Schuller, actuant en sales com el Royal Albert Hall de Londres, la Philarmonie de Berlin, el Palau de la Música, el Carnegie Hall de Nova York o el Concertgebouw d’Amsterdam.

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham