Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Comparteix
< Tornar

Bernat Font Trio

Bernat Font, piano · Ivan Kovacevic, contrabaix · Martí Elias, bateria.

Divendres 31 d'octubre | 23:00 h
Finalitzat
2014

10€ | Soci gratuït

Programa

Out For A While
Opening - Mice - Lonely Child - Tangier Nights - God Is In The House - Tribute Blues - Smiling Woo - Himalayan Sun - Disappearance - Roll That Thing - Waking Up Peacefully

Presentació

Un jove mag del piano. Aquest és Bernat Font, que en els darrers anys està sorprenent amb les seves lectures originals i singulars del jazz més antic, bevent del swing i el blues. En la seva proposta a la Xarxa oferiran una selecció de cançons, principalment del seu segon discc, Out For A While, així com composicions més recents encara no editades.

Biografies

Bernat Font és un jove pianista iniciat en la música clàssica però a qui la seva inclinació natural cap a la improvisació i la composició el condueix poc a poc cap al jazz i el blues. Perseguint aquests interessos coneix el pianista Lluís Coloma, de qui es converteix en deixeble i, el 2008, la revista JAÇ es refereix a ell com "la jove promesa del blues a Catalunya." Més tard amplia els seus horitzons cap al jazz clàssic i el swing, rep classes d'Ignasi Terraza i aprèn de forma autodidacta l'estil de l'stride piano. Enamorat i estudiós del so del "piano antic," va voler absorvir la música d'arrels afroamericanes i fer-la seva: des del blues, el boogie i el ragtime més primitius fins al swing més depurat de mitjan segle XX. Malgrat seguir evolucionant i ampliant les seves influències, no vol perdre mai de vista la tradició i l'origen, i és un dels pocs pianistes del nostre país que toca ragtime i stride, pares del swing i, per tant, de tot el jazz posterior. Així com en col·laboracions i en recitals de piano sol desplega la seva afinitat amb el blues i els estils més antics del jazz, versionant standards de la primera meitat del segle XX, al capdavant del seu trio adopta un paper diferent, menys tradicionalista i més personal, posant cada cop més èmfasi en la tasca de la composició. La tradició, doncs, no serveix per anclar-s'hi sinó per remoure'n els elements fins trobar una forma d'expressar-se que sigui genuina: és el punt de sortida. Amb els fonaments al blues i al swing, el repertori d'aquest trio desprèn una energia càlida i sincera, sense complicacions innecessàries. El seu primer disc The Shout ja va aconseguir el Premi Enderrock a millor nova proposta de jazz 2011.

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham