Conjunt Atria.
Conjunt Atria.
Comparteix
< Tornar

Conjunt Atria

Guillem Cabré i Isabel Soteras, violíns | Carla Rovirosa, violoncel

Dilluns 18 d'agost | 10:00 h
Finalitzat
2014

Programa

A Corelli, Sonata a Trio en mi menor, Opus 1 núm. 2 / A. Vivaldi: Sonata per a violí i baix continu, Opus 2 núm. 3, KV 14 / J. M. Leclair: Deuxième Récréation de Musique Opus 7 / J. S. Bach: Sonata per a violí i baix continu en sol major, BWV 1021 / G. P. Telemann: Suite Gulliver per a dos violins i baix continu, TWV 40:180 / T. Merula:  Ciaccona.

Presentació

El Conjunt Atria és un projecte innovador i jove que va néixer a Itàlia el 2005 a partir del duo de violí i violoncel format per Isabel Soteras i Carla Rovirosa. Al llarg d’aquests anys ha ofert concerts arreu de Catalunya i ha participat en festivals de música, tant a Catalunya com a l’estranger. L’interès de les dues integrants per la música antiga les va portar el desembre de 2012 a ampliar la formació amb el violinista Guillem Cabré i el clavecinista Marc Sumsi. El Conjunt Atria ofereix concerts de música barroca en una formació que pot variar de tres a deu músics.

Biografies

GUILLEM CABRÉ, ISABEL SOTERAS, CARLA ROVIROSA, MARC SUMSI

GUILLEM CABRÉ, violí

Nascut el 1989, ha estudiat violí al Conservatori Professional de Vila-seca sota la direcció d'Evelio Tieles i a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Raquel Castro i Kai Gleusteen. Ha ampliat la seva formació amb Mauricio Fuks i Ilona Sie Dhian Ho, de la qual és alumne actualment al Prins Claus Conservatorium de Groningen (Holanda).

Ha participat en cursos de música antiga, com el de Granada, on ha rebut classes dels violinistes Catherine Manson i Corrado Bolsi, i forma part de grups especialitzats com el Conjunt Atria.

La seva passió per la música de cambra l'ha portat a impulsar la creació del quartet de corda Canto Quartet, establert a la ciutat holandesa de Groningen on realitza concerts  combinant compositors clàssics i moderns i perseguint sempre un nou concepte de concert més personal i proper al públic.

 

ISABEL SOTERAS, violí

Nascuda el 1991, actualment cursa l’últim any de màster en interpretació del violí a Holanda amb la professora Sarah Kapustin. També està rebent classes de violí barroc a Amsterdam i Utrecht amb Sunske Sato i Antoinette Lohmann.

El 2013 va finalitzar el grau superior a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb la professora Raquel Castro i al mateix centre va realitzar estudis de pedagogia i de violí barroc amb Pablo Valetti.

Ha format part de diverses formacions de cambra i ha rebut classes de grups com el Quartet Casals. També ha participat amb orquestres simfòniques i de cambra, com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra. També ha participat en orquestres barroques com la Netherlands Jugend Orchestra, sota la direcció de Jaap Ter Linden; Cafe Zimmermann, amb Pablo Valetti o la Sweelinck Barokorkest, sota la direcció de Sigiswald Kuijken.

La seva passió per la música de cambra i la música barroca la porta a fundar amb Carla Rovirosa el Conjunt Atria, un grup de músics especialitzats en la interpretació històrica que busca difondre la música barroca a partir de concerts amables i propers.

 

CARLA ROVIROSA, violoncel

Nascuda el 1990, ha estudiat violoncel al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb Lito Iglesias i al Conservatori del Liceu amb Amparo Lacruz. Actualment es forma en violoncel històric amb Emmanuel Balssa i començarà els seus estudis a la Schola Cantorum de Basilea.

Al llarg de la seva formació ha rebut classes de professors com Michel Strauss, Lluís Claret, Arto Noras, Thomas Demenga, Louise Hopkins, Peter Thiemann i Richard Aaron, entre d’altres. A més, ha participat en diversos festivals i acadèmies d’estiu com el Festival Pablo Casals de Prada de Conflent (França), Peter der Grote Festival (Holanda), Festival Isaac Albéniz de Camprodon o Charterhouse Music Festival (Gran Bretanya).

Ha estat membre de diversos grups de cambra, és cofundadora del Conjunt Atria amb Isabel Soteras i ha format part del duo Diotima amb Marta Muñoz (piano) amb el qual han actuat arreu de Catalunya. Ha participat en orquestres professionals i joves com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Netherlands Jugend Orchestra, Jove Orquestra Simfònica del Baix Llobregat i l’Orquestra de Cordes del Món.

 

 

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham