Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Xavi Castillo Quartet
Xavi Castillo Quartet
Comparteix

Xavi Castillo Quartet

Xavi Castillo, contrabaix | Lucas Martínez, saxo | Josep Esquirol, piano | Ildefons Alonso, bateria

Dissabte 16 d'agost | 23:30 h
Finalitzat
2014

Programa

Xavi Castillo: Galtes / Cedar Walton: Holy Land / Cedar's Blues / BoliviaFirm Roots / Fantasy in D / Ojos de Rojo / I'm not so sure / Sammy Fain/ Irving Kahal: I'll be seeing you / Thelonius Monk: Off Minor

Presentació

Xavi Castillo Quartet està format per Xavi Castillo (contrabaix), Lucas Martínez (saxo), Josep Esquirol (piano) i Ildefons Alonso (bateria). Es va crear per a tocar un repertori d'estàndards de jazz poc usual amb arranjament propis i també temes propis. En el seu concert aquest jove contrabaixista presenta el seu homenatge a Cedar Walton, un dels més importants pianistes del Hard Bop americà, membre de la banda d’Art Blakey & The Jazz Messengers durant diversos anys i compositor d'èxits com Bolívia, Ugetsu (Fantasy in D) o Holy Land.

Biografies

XAVI CASTILLO, LUCAS MARTÍNEZ,  ILDEFONSO  ALONSO

XAVI CASTILLO, contrabaix:

Nascut a Terrassa, s’inicià en el baix elèctric als 16 anys mentre estudiava jazz amb Quico Mampel i tocava en grups de rock i blues. Als 18 va començar els estudis de contrabaix clàssic al Conservatori de Terrassa amb Jonathan Camps. Ha treballat a diferents formacions d'estils diversos, des de grups de jazz i pop a orquestres de cambra o simfòniques com la Jove Orquestra de Girona o la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. Actualment estudia interpretació de contrabaix jazz a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Mario Rossy. Dóna classes a l’escola Triamusica de Molins de Rei i treballa a Xavi Castillo Quartet, Cobla Contemporània, Grup d’Havaneres Vallparadis, Gospel Vallès, Swingapur, A346 i diferents agrupacions de jazz i música clàssica.

 

LUCAS MARTÍNEZ, saxo

Nascut a Blanes (Girona) el 1994), Lucas Martínez és un prometedor saxofonista de jazz que ja actuat a diferents festivals i ha participats en gravacions mentre continua formant-se amb grans mestres. El 2013 va presentar el seu primer disc titulat Fly.

Fill de músics, s'ha criat en un ambient de jazz. S'ha format com a músic amb Jordi Cases, Gorka Benítez, Jon Robles, David Pastor, Lluís Vergés, Xavier Dotras i Toni Pujol, entre d'altres. També ha participat com a sideman en nombrosos enregistraments. 

 

ILDEFONSO ALONSO, bateria

Ildefons Alonso és un músic polifacètic que va començar a estudiar percussió clàssica als 7 anys. Posteriorment ha cursat estudis superiors de piano a l'Escola Superior de Mñusica de Catalunya (ESMUC), centre en el qual actualment estudia bateria.

Toca la bateria a El Petit de Cal Eril i forma part de diversos projectes de jazz com Homenatge a Cedar Walton de Xavi Castillo Quartet i Homenatge a Bill Evans de Trii. Ha col·laborat i ha gravat amb Xazzar (guanyadors del Sona9 2006) i Angelina i els Moderns (amb Helena Casas de Conxita i Pomada).

Diputació de Girona
Diputació de Girona
Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2019
INAEM 2019
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
AC/E
AC/E
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
urbaser
urbaser
Gisela Graham
Gisela Graham