Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Duo Astate, Antonio Ambite i Helena Garreta
Duo Astate, Antonio Ambite i Helena Garreta
Comparteix
< Tornar

Duo Astarte

Antonio Ambite, flauta travessera | Helena Garreta, arpa

Dissabte 16 d'agost | 18:00 h
Finalitzat
2014

Programa

Bernard Andrès: Les AlguesFrançois Joseph Naderman: Sonata núm. 1 / Sonata núm. 2 / I. Albéniz: Granada de la Suite espanyola.

Presentació

El Duo Astarte és un projecte format per l'arpista Helena Garreta i l'intèrpret de flauta travessera Antonio Ambite que neix el 2008 durant la realització d'un dels “encuentros de la sociedad” Joaquín Turina per iniciativa dels seus membres i per la necessitat dels seus intèrprets de poder desenvolupar una activitat cambrística de manera continuada. El seu objectiu principal és la difusió de la música de cambra. El duo col·labora amb formacions com l'Orquesta y Coro JMJ i la jove orquestra Iuventas. També ha actuat en festivals com el de Brihuega i als concerts de la fundació Euterpe.

Biografies

ANTONIO AMBITE, HELENA GARRETA  

ANTONIO AMBITE flauta travessera

Nascut a Madrid, ha estudiat flauta travessera al Conservatori Jacinto Guerrero de Toledo amb Juan Carlos Doria, al Conservatori de Las Palmas de Gran Canaria amb Elisa Falcón i al Conservatori de Música de Canàries amb  Jean François Doumerc. Actualment continua la seva formació al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid.

Ha format part de l'orquestra de vent dels cursos Ciudad de Toledo, de l'orquestra del Conservatori Jacinto Guerrero de Toledo i ha estat solista de l'orquestra de cambra de la Universitat Carlos III de Madrid. Ha estat membre de la Banda Simfònica Joaquín Turina i de la Banda Municipal de Pinto i ha treballat amb directors com Enrique García Asensio, Rafael Sanz, Andrés Juncos, Beatriz Hernández, Miguel Sanz, Ramon Torrelledó i José Antonio Montaño, entre d'altres.

El 2003 va crear l'ensemble Safar de música antiga i ha format part del quintet de vent Ciudad de Toledo, el Duo Syrinx de flauta i piano, el quartet de flautes Faltuisim, el Trio Cadenza de flauta, piano i violoncel, el Duo Desacordo de flauta i guitarra i el Trio Barroco de Toledo, i també ha format part de l'ensemble de Dino del Monte especialitzat en música contemporània.

Ha participat en el Festival Madrid Sur i en el Festival Internacional de Música de Toledo i és dedicatori del Concert per a flauta i orquestra «Mensajero de Libertad», de Dino del Monte.  

Des de 2008 forma part del Dúo Astarte de flauta i arpa amb Helena Garreta.

 

HELENA GARRETA, arpa

Nascuda a Madrid el 1989, ha estudiat arpa a l'Escola Katerina Gurska amb Zoraida Ávila i al Conservatori Professional de Música Arturo Soria de Madrid amb Beatriz Millán. Actualment amplia la seva formació a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Magdalena Barrera. Ha participat en cursos i classes magistrals amb Danuta Wojnar, Nuria Llopis, Skaila Kanga, Sofie Hallyck, Gabriela d'all Olio, Park Stikney,  Fabrice Pierre, Marianne von Terre i Gloria Martínez.

El 2005 va guanyar el segon premi del concurs Ibérico de Música de Cámara i el premi especial a la millor interpretació d'una obra espanyola.

Ha col·laborat amb l'Orquesta de la Universidad Complutense de Madrid, la Sinfónica Ciudad de Oviedo, la Sinfónica de Gijón, la Sinfónica de Albacete, l'Orquesta de la Comunidad de Madrid i ha format part de la Joven Orquesta Sinfónica de Soria, la Joven Orquesta de la Comunidad de Madrid i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC). Actualment és membre de l'Orquesta de la Universitat Autònoma de Madrid, de l'Orquesta de la Universitat Carlos III i també de la banda simfònica de la Sociedad Musical Joaquín Turina. Ha treballat amb directors com Miguel Roa, Manuel Tevar, Guillermo García Calvo, Vicente Alberola i Enrique Muñoz, entre d'altres.  

Des de 2008 forma part del Dúo Astarte de flauta i arpa amb Antonio Ambite.

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham