Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Duo Ítaca, Elisabet Franch i Esther Piñol.
Duo Ítaca, Elisabet Franch i Esther Piñol.
Comparteix
< Tornar

Duo Ítaca

Elisabet Franch, flauta | Esther Piñol, arpa

Divendres 15 d'agost | 20:00 h
Finalitzat
2014

Programa

G. Donizetti: Larghetto e Allegro / M. Ravel: Pièce en forme de Habanera / Joseph Naderman  & Jean-Louis Tulou: Nocturne / G. Bizet: Entracte & Habanera de l'òpera Carmen / Camille Saint-Saëns: Romance / C. Debussy: Arabesque núm.1. / J. Ibert: Entracte

Presentació

El Duo Ítaca, format per la flautista Elisabet Franch i l'arpista Esther Piñol neix el 2009 a Barcelona. Totes dues instrumentistes s’han format a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i han treballar juntes a l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans dirigida per Salvador Brotons. L’objectiu del duo és donar a conèixer el repertori per a flauta i arpa de totes les èpoques, des de compositors clàssics com Gaetano Donizetti fins a compositors del segle XX com Nino Rota, entre d’altres.

Biografies

ELISABET FRANCH  ESTHER PIÑOL

ELISABET FRANCH, flauta

Nascuda a Sant Cugat del Vallès el 1983, s’ha graduat en flauta a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Albert Mora, ha continuat els seus estudis al Conservatoire National de Région de París amb Vincent Lucas, ha cursat  el Cycle Supérieur de piccolo amb Nathalie Rozat i ha obteingut el Prix de Perfectionement. Actualment rep classes de perfeccionament amb el solista italià Raffaele Trevisani

Durant la temporada 2008-2009 compagina els estudis amb l’activitat professional com a flautista de l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu i pel maig de 2010 es trasllada a Milà en guanyar la plaça de flauta a l’Orchestra dell’Accademia del Teatro Alla Scala, amb la qual ha treballat amb directors com Gustavo Dudamel, Fabio Luisi, David Coleman, Gianandrea Noseda i Antonello Allemandi. Ha debutat com a solista al Palau de la Música Catalana amb l’Orquestra Simfònica del Vallès dins del cicle El Primer Palau.

Ha estat reconeguda en diversos concursos nacionals i internacionals: 2n premi i premi del públic del IV Concurs per a Joves Intèrprets de les Corts, Barcelona (2008); 3r premi del Concours International du Jeune Flûtiste, París (2009); finalista del cicle El Primer Palau, Barcelona (2010); Grand Prize Winner del Nagahara Flute Contest (2013); Sony Classical Talent Scout (2013); i primer premi de l’International Flute Competition Domenico Cimarosa (2013).

Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i la Haifa Symphony Orchestra of Israel. El 2013 va ser nomenada Rising Star 2014 per Sir James Galway.

 

ESTHER PIÑOL, arpa

Nascuda a Vilanova i la Geltrú el 1990, ha cursat estudis superiors d’arpa amb Magdalena Barrera a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). El seu projecte de final de carrera L’arpa impressionista ha merescut la qualificació de matrícula d’honor.

Ha rebut classes d'arpistes d’arreu, dels quals destaquen Stephen Fitzpatrick, Alexandra Clemenz, Jana Bouskova, Marianne ten Voorde, Cristina Montes, Charlotte Steale i Nicolas Tuillez.

Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica del Segle XXI, l’Orquestra de Sant Cugat, l'Orquestra de l'Acadèmia del Gran Teatre del Liceu, la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona, l’Orquestra de Cambra del Baix Ebre, La Jove Orquestra de Figueres i l’Orquestra Germinans, entre d’altres.

Ha format part de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC, 2006-2013), de la Joven Orquesta Nacional de Espanya (JONDE, 2011-2014), de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (2007-2013) i de la Orquesta Sinfónica de Monzón (2005-2012) amb les quals ha actuat a les millors sales de concerts i auditoris espanyols i a festivals com el de Santander i el Festival Young EuroClassic de Berlín. Ha estat dirigida per Esa-Pekka Salonen, Marc Minkowski, Emmanuel Krivine, Pablo González, Kirill Karabits, George Pehlivanian, Josep Pons, Edmon Colomer, Salvador Mas,  Manuel Valdivieso, Valery Ovsyanikov, Lutz Köhler, Karl Anton Rickenbacher i Jaime Martin, entre d'altres.

El curs 2011-2012 ha estat becada per la Fundació Anna Riera i per l’Acadèmia d’Estudis Orquestrals de la Fundación Barenboim-Said; i entre 2011 i 2013 ha estat academista de la Mahler Chamber Orchestra.

Actualment estudia el màster d’estudis avançats en interpretació a l’ESMUC amb Magdalena Barrera i paral·lelament rep classes de Micaela Serracarabasa, col·labora amb orquestres professionals com la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la GIOrquestra, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, la companyia d’Òpera Mosset a França i la Mahler Chamber Orchestra a Alemanya.

És membre de l’Orquestra Camera Musicae, de l’Orquestra Simfonova i de la GIOrquestra i ha compaginat aquesta activitat amb concerts de cambra amb el trio Artemps, el trio Dewart (de flauta, viola i arpa) i el Duo Blooming (arpa i marimba).

Ha enregistrat la cançó Aniversari del grup Manel i ha col·laborat en el programa de televisió de Ramon Gené Òpera amb texans.

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham