Iván Martín
Iván Martín
Comparteix
< Tornar

Iván Martín, piano

Dijous 15 d'agost | 22:00 h
Finalitzat
2013

De 15 a 28 €

Programa

Antoni Soler: 6 Sonates / Domenico Scarlatti: 4 Sonates / Claude Debussy: 3 Preludis / Chopin: Balada núm. 1 en sol menor, Op. 23 / Andante Spianato i Gran Polonesa Brillant en mi bemoll major, Op.22 /  4 Estudis, Op. 10

Presentació

Iván Martín va començar la seva carrera tocant una peça de Chopin, compositor al qual el pianista canari dóna protagonisme en el programa que ha triat pel seu debut al Festival de Torroella. El virtuosisme i espectacularitat de les obres de Chopin, en especial l’Andante- Spianato i la Gran Polonesa Brillant, comparteixen programa amb obres del pare Antoni Soler, Scarlatti i Debussy.

 

 

Biografies

Iván Martín, piano

Nascut a Las Palmas de Gran Canària el 1978, Iván Martín va començar els seus estudis musicals als cinc anys i després del seu pas pel Conservatori Superior de Música de Las Palmas va ampliar la seva formació musical a l’Escola Superior de Música Reina Sofía de Madrid sota la direcció de Dimitri Bashkirov i Galina Eguiazarova, i posteriorment amb el mestre polonès Ireneusz Jagla a Palma de Mallorca.

Col·labora amb la majoria de les orquestres espanyoles i també amb l’Orquestra de París, la Filharmònica d’Estrasburg, Virtuosos de Praga, Filharmònica d’Hèlsinki, Orquestra de Cambra de Polònia, Filharmònica de Zagreb, Simfònica de Santiago de Xile... Ha tocat sota la direcció, entre d’altres, de Gerd Albrecht, Maurizio Benini, Max Bragado, Christoph Eschenbach, Pedro Halffter, Jean Jacques Kantorow, Andrian Leaper, Miguel Ángel Gómez Martínez, Joan Pons, Antoni Ros Marbà, Antoni Wit. Ha actuat en destacats festivals: el de la Roque d’Anthéron, Orford International Music Festival de Canadà, Cervantino de Mèxic, Granada, Peralada i Canàries; i les sales de concerts: Berliner Phiharmonie, Concertgebouw d’Amsterdam, Sala Pleyel de París i Cernegie Hall de Nova York.

Compromès amb la creació musical, ha protagonitzat estrenes d’obres de compositors com Antón García Abril, Cristóbal Halffter, Pilar Jurado, Daniel Roca, Alberto Martínez o Ramón Paús. Ha debutat com a director interpretant els concerts per a tecla de J. S. Bach juntament amb l’orquestra Projecto Bach en col·laboració amb Joventuts Musicals d’Espanya i els concerts de Mozart amb l'orquestra de cambra Liceu de Barcelona i recentment ha fundat Galdós Ensemble, un nou i versàtil grup orquestral amb la finalitat d'interpretar música del període barroc i el classicisme així com també música moderna i contemporània.

Iván Martín ha gravat programes de ràdio i televisió a Espanya, França, Itàlia, el Brasil i els Estats Units. El llançament del seu primer disc dedicat a Antoni Soler ha obtingut una calorosa acollida per part del públic i la crítica que la considerat una "referència" i ha esgotat la primera edició en dos mesos. Recentment ha sortit al mercat el seu nou projecte discogràfic dedicat a Mozart i Schröter, que ha tingut molt bones crítiques. Actualment prepara tres projectes discogràfics que es publicaran entre 2013 i 2014. Futurs compromisos inclouen concerts, en recitals i amb orquestres. Iván Martín ha estat artista en residència de l'Orquestra Filharmònica  de Gran Canaria durant la temporada 2012-2013.

Debuta al Festival de Torroella.

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham