Pau Codina
Pau Codina
Comparteix
< Tornar

Pau Codina

Coffee Bach

Divendres 07 de maig | 16:00 h
Finalitzat
2021

Entrades limitades. Cal reserva prèvia. Gratuït pels socis de JJMM i alumnes EMMT.
Recital de clausura de l'Assemblea Anual de Festclásica

Pau Codina, violoncel

PROGRAMA

J.S. Bach: Suite per a violoncel en Sol major núm. 1 BWV 1071 / Suite per a violoncel en re menor núm. 2 BWV 1008 

Nascut a Barcelona l’any 1988, inicia els seus estudis de violoncel als 5 anys amb la professora Eulàlia Subirà, a l’Escola Municipal de Música de Manlleu. Han rebut classes de professors com Ivan Chiffoleau, Daniel Grosgurin, Peter Thiemann i Louise Hopkins. 

L’any 2002 va ser acceptat com alumne en la prestigiosa escola Yehudi Menuhin de Londres, i va cursar els estudis de grau superior en la Guildhall School of Music & Drama, graduant-se amb menció d’honor el 2010. Ha obtingut també un “Solo Artist Diploma” a la Chapelle Musicale Reine Elisabeth de Brussel·les, havent treballat amb el professor Gary Hoffman.  Des de molt jove ha assistit a cursos i classes magistrals, tant a Espanya com a l’estranger, amb professors de la talla de Lluís Claret, Anner Bylsma, Franz Helmerson, Steven Isserlis i Mstislav Rostropóvitx. Codina ha realitzat els seus estudis gràcies a les beques otorgades per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Pau Casals.

Al llarg de la seva carrera, ha actuat per Espanya i per arreu d’Europa, en nombrosos festivals Internacionals i en sales de concert com el Royal Festival Hall, el Wigmore Hall, el Barbican Hall, Saint Martin In the Fields, la Purcell Room, St. James Picadilly, el Palau de la Música Catalana, L’Auditori de Barcelona i el Gran teatre del Liceu de Barcelona. Ha tocat com a solista amb orquestres com l’Orquestra de Cambra d’Andorra, l’Orquestra de la RTVE, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra Filharmònica de Catalunya, l’Orquestra de Cambra de la Yehudi Menuhin School, la Südwestdeutsches Kammerorchester Pforzheim, l’Orquestra de Cambra Franz Liszt de Budapest i l’Orquestra de Cambra de Wallonie. Ha enregistrat la Suite per Violoncel i Orquestra Op.16 de C. Saint-Saens amb l’Orquestra Real Filharmònica de Liege sota la direcció de Christian Arming per el segell discogràfic Fuga Libera, i va debutar recentment amb la Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya a l’Auditori de Barcelona. Les seves actuacions han estat enregistrades per catalunya Música en diverses ocasions.

Entre els premis que ha obtingut destaquen el 1r premi del concurs Guilhermina Suggia de Londres, el Martin Scholarship Award de Londres, el premi Schlosskonzert del Festival Internacional de Kronberg, el tercer premi i el premi de la crítica otorgat per unanimitat del Concurs Primer Palau de Barcelona i el primer premi així com el premi especial EMCY del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya. També va rebre els premis a la millor nova proposta i millor directe de clàssica, per votació popular, de la revista Enderrock.

Codina forma part de l'Esbjerg Ensemble des de gener de 2019 i també és membre del Trio Fortuny, l'Oculi Ensemble, l'Idomeneo String Quartet i de l'ensemble de violoncels Cellophony, amb els quals ha actuat durant els últims anys en sales de gran prestigi a Anglaterra, França, Bèlgica, Alemanya, Austria i Suïssa.

 

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham