Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Cantoría
Cantoría
Comparteix
< Tornar

Cantoría

Residència musical

Del 11.12.20 al 19.12.20
Finalitzat
2020

Residència d'EEEmerging +, de l'11 al 19 de desembre de 2020.

Inés Alonso (soprano), Oriol Guimerà (alt), Jorge Losana (tenor i direcció) i Valentín Miralles (baix).

Cantoría és un ensemble vocal dirigit per Jorge Losana, format a l'estiu de 2016 al Festival Internacional de Música Antigua de Sierra Espuña, i que té el seu origen a l'Escola Superior de Música de Catalunya.

D'ençà que foren seleccionats pel programa EEEmerging 2018 (Emerging European Ensembles), un projecte de cooperació amb el suport de la Unió Europea i organitzada pel Centre Culturel de Rencontre de Ambronay (França), estan construint una carrera internacional gràcies a concerts a Itàlia, Alemanya, França, Polònia, Regne Unit, Bèlgica, Croàcia, Lituània, Espanya i Països Baixos. De la mateixa manera, el 2017 foren seleccionats com a jove promesa per l'IYAP (Presentació Internacional de Joves Artistes) d'Amberes, l'edició fringe del Festival de Música Antiga de Bruges i l'edició fringe del prestigiós Oude Muziek Festival a Utrecht, actuant com “Fabulous Fringe Ensemble” el 2019. El 2018 Cantoría va guanyar el Premi del Públic al Festival EEEmerging d'Ambronay, fou seleccionat pel programa de residència de La Cité de la Voix, a Vézelay, i convidat per a format part del projecte MuSAE de Juventudes Musicales España, actuant a la Biblioteca Nacional d'Espanya i  el Museu del Prado. El 2019, el grup va guanyar el Premi de Música Antiga FestClásica, que els va otorgar una gira de concerts per tota Espanya, debutà a la ràdio alemanya (WDR3), i començà una col·laboració al Centro di Musica Antica Ghislieri de Pavía com ensemble resident. El 2020, el grup s'estrenà a l'Auditori de Barcelona i continuà amb la seva activitat habitual per tota Europa.

El repertori de Cantoría està basat principalment en la música vocal de l'Edat d'Or espanyola. Junt amb la investigació de tècniques interpretatives històricament informades, Cantoría explora i aprofita el caràcter teatral i comunicatiu de la Música vocal renaixentista i investiga les tècniques vocals del Renaixement Ibèric.

Cantoría té el suport d'Acción Cultural Española, l'Instituto Nacional de Artes Escénicas y Música, la Consejería de Cultura de la Comunidad de Madrid i l'Instituto de las Industrias Culturales de Murcia.

Divendres
11
des
Dissabte
12
des
Diumenge
13
des
Dilluns
14
des
Dimarts
15
des
No hi ha elements
Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham