Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
17/05/2018

Stefano Bollani, Paquito D'Rivera, Julian Lage i el trio Fresu, Galliano, Lundgen al 5è Jazz Festival L'Estartit

El Jazz Festival l'Estartit vol ser el festival de jazz de referència de la Costa Brava. Amb aquest propòsit, arriba enguany ja a la seva cinquena edició, que s'ha presentat aquest matí a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. El festival, que tindrà lloc del 19 al 22 de juliol, dóna ales al jazz tot oferint una experiència única al bell mig de la Mar Mediterrània.

Amb la cinquena edició, arriben dues novetats importants. La primera: el Jazz a l'Estartit adquireix una nova dimensió en un nou emplaçament i un nou format. El Molinet, que comença al final del passeig Marítim del Port de l'Estartit i que uneix la costa amb la roca de la Punta del Molinet, es transformarà en l'escenari excepcional del jazz. A més, a tocar de l'escenari, hi haurà l'anomenat village del Molinet, amb una de les vistes més boniques de les Illes Medes, que convidarà el públic i els artistes a gaudir d'un acurat servei de bar i restauració.

L'altre gran novetat és que enguany el festival concentrarà la seva programació jazzística en quatre dies del dijous 19 al diumenge 22 de juliol; a diferència de les edicions passades quan el festival s'allargava durant tot el mes de juliol només durant els caps de setmana. Així, els concerts i les sessions de dj's-jams començaran a la tarda i s'allargaran fins ben entrada la matinada. Cada dia, l'entrada permetrà gaudir de la triple sessió de concerts programada.

"Pretenem crear un espai obert i compromès amb les seves arrels, dedicat al jazz, la música blues, la fusió i l'ànima, tot mantenint la proximitat i un ambient acollidor", ha declarat Montse Faura, directora del Festival.

Segons Genís Dalmau, president de l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit, l'èxit del Jazz Festival l'Estartit rau en el fet que"fuig dels festivals eclèctics amb una proposta definida només de jazz".

El pressupost d'enguany ascendendeix a 120.000 euros, -"amb el que fem miracles", en paraules de Faura-, dels quals el 32% són aportacions públiques, el 44% privades i el 24% és taquilla.

Cartell 2018

Respecte a la programació, nou concerts de màxima qualitat conformen el cartell d'enguany. En aquesta edició, comptarem el 19 de juliol amb el vibrant sextet de swing O Sister! i l'admirat jove guitarrista Julian Lage Trio. El divendres 20, es podrà gaudir de l'homenatge jazzístic de Bruce Barth trio a la banda de rock americana Grateful Dead i l'estrena del darrer treball amb so brasiler de Stefano Bollani.

El dissbte 21 obrirà la nit La Suite salada, Premi Enderrock 2018 al millor disc de jazz, projecte liderat pel saxofonista Albert Cirera i els Tres Tambors; seguida de la nova col·lecció de temes del disc Mare Nostrum II de Paolo Fresu, Richard Galliano i Jan Lundgren. El diumenge 21 clausura el festival el to alegre i festiu de la The Street of New Orleans & Mark Braud pels carrers i places de l'Estartit; el blues, el soul, el country i el folk del pianista i cantant Jonah Smith amb el guitarrista David Soler; i, finalment, el saxofonista i clarinetista cubà Paquito D'Rivera, que celebra aquest any el seu 70è aniversari amb una gira internacional acompanyat pel trio del pianista Pepe Rivero.

A l'escenari del village-bar del Molinet, sentirem tocar cada nit a partir de les 00:30 hores petites sessions de jazz i electrònica a càrrec del músic Dj Max Moya, que va formar part de la banda de culte Ojos de Brujo, i els seus convidats: el cantant Mel Semé, el guitarrista-baixista Tito Bonacera, el pianista Mark Aanderud, el trompetista Roqui Albero i la cantant Tonia Richardson.

Per tercer any consecutiu, la programació es completarà amb dos concerts del cicle Jazz en Banyador que s'oferiran en diferents emplaçaments de la platja amb la col·laboració de l'Oficina de Turisme de l'Estartit.

La traca jazzística d'aquest estiu ressonarà el divendres 10 d'agost a l'Hotel Molí del Mig en un concert excepcional amb Enrico Rava Quartet, el músic de jazz italià més conegut i reconegut arreu del món, una llegenda viva. Ha tocat tota mena d'estils al llarg de la seva llarga carrera, des del free jazz al jazz ortodox, passant per l'electrònica. Un concert organitzat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí amb la col·laboració de l'Institut Italià de Cultura i l'Hotel Molí del Mig

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham