Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
28/07/2014

L'explosiu 'rhythm&blues' de The Excitements, amb les Illes Medes com a teló de fons

En poc més de tres anys, The Excitements s'ha convertit en una de les bandes referents a nivell europeu del tradicional Rhythm&blues. Excitants i energètics, el grup ofereix intenses descàrregues de soul d'alt voltatge alhora que manté viu el llegat de la primera època del gènere, emmirallant-se en les generacions pretèrites, quan aquest estil era tant una festa com una arma de protesta de la cultura negra.

Aquest dimecres 30 de juliol, a les 22:00 h a la plaça de la Llevantina, Koko-Jean Davis (veu), Albert Greenlight (guitarra), Adrià Gual (guitarra rítmica), Marcial García (bateria), Daniel Segura (baix), Nico Rodríguez Jauregui (saxo baríton) i Marc Lloret (saxo contralt), oferiran un explosiu còctel de rhythm&blues i soul a la manera antiga, amanit amb tocs del millor rock & roll. I és que The Excitements, banda fundada el 2010 a Barcelona per Adrià Gual i Daniel Segura, ja enlluerna Europa. Les seves actuacions, pura energia, són autèntiques festes que conquisten el públic amb el crit: “I got soul”, de l’efervescent moçambiquesa Koko-Jean Davis, a qui més d'un crític ja ha comparat amb Tina Turner.

The Excitements va emergir de la ciutat de Barcelona oferint i va deixar públic i crítica amb la boca oberta. Des d'aquell 2010, la banda creada per Adrià Gual i Daniel Segura ha passejat el seu poderós espectacle per incomptables macro-festivals com Coleur Café (Bèlgica), Les Nuits Secretes (França), festivals de jazz com el de San Sebastián (Espanya), Nancy i Lille (França) o Liege (Bèlgica), i una llarga llista de clubs i festivals especialitzats com els Funtastic Dracula

Carnival, Purple Weekend o Beat Goes On (Espanya). També han girat extensament pels circuits de sales holandesos, italians, suïssos, alemanys i britànics.

La banda es presenta al Jazz Festival L'Estartit molt influïda per la millor música negra del segle passat, s’allunya de la tendència del soul-funk modern i es cenyeix als cànons de la vella escola soul. La seva secció rítmica manté una gran presència, complementada per una secció de metalls arrelada a la més pura tradició dels combos de principis de la dècada de 1960.

L’enèrgic espectacle que brinden els seus músics combina el més furiosos i autèntics trencapistes R&B amb alguna que altra balada. Un espectacle sense treva en el qual el públic és convidat a una de les millors festes a las que pot assistir actualment.

Etta James, Ike & Tina Turner, el primer James Brown o Sugar Pie DeSanto són alguns dels noms que donen una idea sobre el so de The Excitements, sempre fidel a la tradició R&B i soul nord-americana. En aquests quatre anys ja han publicat un LP i un bon grapat de singles de 45 rpm, editats pel segell barceloní Penniman Records, una de les més prestigioses discogràfiques de R&B i soul old school del planeta.

Intèrprets: Koko-Jean Davis, veu | Albert Greenlight, guitarra | Adrià Gual, guitarra rítmica | Marcial García, bateria | Daniel Segura, baix | Nico Rodríguez Jauregui | saxo baríton | Marc Lloret, saxo contralt

Dimecres 30 de juliol / 22:00 h / Plaça de la Llevantina / L'Estartit


Per a més informació i entrevistes, contacteu amb Marta Porter: marta.porter@aportada.com Tel. 672 469 231 

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham