Festival 2020

 

La 40a edició del Festival de Torroella
se celebrarà del 31 de juliol al 21 d'agost del 2020

 

×
28/07/2014

L'explosiu 'rhythm&blues' de The Excitements, amb les Illes Medes com a teló de fons

En poc més de tres anys, The Excitements s'ha convertit en una de les bandes referents a nivell europeu del tradicional Rhythm&blues. Excitants i energètics, el grup ofereix intenses descàrregues de soul d'alt voltatge alhora que manté viu el llegat de la primera època del gènere, emmirallant-se en les generacions pretèrites, quan aquest estil era tant una festa com una arma de protesta de la cultura negra.

Aquest dimecres 30 de juliol, a les 22:00 h a la plaça de la Llevantina, Koko-Jean Davis (veu), Albert Greenlight (guitarra), Adrià Gual (guitarra rítmica), Marcial García (bateria), Daniel Segura (baix), Nico Rodríguez Jauregui (saxo baríton) i Marc Lloret (saxo contralt), oferiran un explosiu còctel de rhythm&blues i soul a la manera antiga, amanit amb tocs del millor rock & roll. I és que The Excitements, banda fundada el 2010 a Barcelona per Adrià Gual i Daniel Segura, ja enlluerna Europa. Les seves actuacions, pura energia, són autèntiques festes que conquisten el públic amb el crit: “I got soul”, de l’efervescent moçambiquesa Koko-Jean Davis, a qui més d'un crític ja ha comparat amb Tina Turner.

The Excitements va emergir de la ciutat de Barcelona oferint i va deixar públic i crítica amb la boca oberta. Des d'aquell 2010, la banda creada per Adrià Gual i Daniel Segura ha passejat el seu poderós espectacle per incomptables macro-festivals com Coleur Café (Bèlgica), Les Nuits Secretes (França), festivals de jazz com el de San Sebastián (Espanya), Nancy i Lille (França) o Liege (Bèlgica), i una llarga llista de clubs i festivals especialitzats com els Funtastic Dracula

Carnival, Purple Weekend o Beat Goes On (Espanya). També han girat extensament pels circuits de sales holandesos, italians, suïssos, alemanys i britànics.

La banda es presenta al Jazz Festival L'Estartit molt influïda per la millor música negra del segle passat, s’allunya de la tendència del soul-funk modern i es cenyeix als cànons de la vella escola soul. La seva secció rítmica manté una gran presència, complementada per una secció de metalls arrelada a la més pura tradició dels combos de principis de la dècada de 1960.

L’enèrgic espectacle que brinden els seus músics combina el més furiosos i autèntics trencapistes R&B amb alguna que altra balada. Un espectacle sense treva en el qual el públic és convidat a una de les millors festes a las que pot assistir actualment.

Etta James, Ike & Tina Turner, el primer James Brown o Sugar Pie DeSanto són alguns dels noms que donen una idea sobre el so de The Excitements, sempre fidel a la tradició R&B i soul nord-americana. En aquests quatre anys ja han publicat un LP i un bon grapat de singles de 45 rpm, editats pel segell barceloní Penniman Records, una de les més prestigioses discogràfiques de R&B i soul old school del planeta.

Intèrprets: Koko-Jean Davis, veu | Albert Greenlight, guitarra | Adrià Gual, guitarra rítmica | Marcial García, bateria | Daniel Segura, baix | Nico Rodríguez Jauregui | saxo baríton | Marc Lloret, saxo contralt

Dimecres 30 de juliol / 22:00 h / Plaça de la Llevantina / L'Estartit


Per a més informació i entrevistes, contacteu amb Marta Porter: marta.porter@aportada.com Tel. 672 469 231 

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR