Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×
28/07/2014

L'explosiu 'rhythm&blues' de The Excitements, amb les Illes Medes com a teló de fons

En poc més de tres anys, The Excitements s'ha convertit en una de les bandes referents a nivell europeu del tradicional Rhythm&blues. Excitants i energètics, el grup ofereix intenses descàrregues de soul d'alt voltatge alhora que manté viu el llegat de la primera època del gènere, emmirallant-se en les generacions pretèrites, quan aquest estil era tant una festa com una arma de protesta de la cultura negra.

Aquest dimecres 30 de juliol, a les 22:00 h a la plaça de la Llevantina, Koko-Jean Davis (veu), Albert Greenlight (guitarra), Adrià Gual (guitarra rítmica), Marcial García (bateria), Daniel Segura (baix), Nico Rodríguez Jauregui (saxo baríton) i Marc Lloret (saxo contralt), oferiran un explosiu còctel de rhythm&blues i soul a la manera antiga, amanit amb tocs del millor rock & roll. I és que The Excitements, banda fundada el 2010 a Barcelona per Adrià Gual i Daniel Segura, ja enlluerna Europa. Les seves actuacions, pura energia, són autèntiques festes que conquisten el públic amb el crit: “I got soul”, de l’efervescent moçambiquesa Koko-Jean Davis, a qui més d'un crític ja ha comparat amb Tina Turner.

The Excitements va emergir de la ciutat de Barcelona oferint i va deixar públic i crítica amb la boca oberta. Des d'aquell 2010, la banda creada per Adrià Gual i Daniel Segura ha passejat el seu poderós espectacle per incomptables macro-festivals com Coleur Café (Bèlgica), Les Nuits Secretes (França), festivals de jazz com el de San Sebastián (Espanya), Nancy i Lille (França) o Liege (Bèlgica), i una llarga llista de clubs i festivals especialitzats com els Funtastic Dracula

Carnival, Purple Weekend o Beat Goes On (Espanya). També han girat extensament pels circuits de sales holandesos, italians, suïssos, alemanys i britànics.

La banda es presenta al Jazz Festival L'Estartit molt influïda per la millor música negra del segle passat, s’allunya de la tendència del soul-funk modern i es cenyeix als cànons de la vella escola soul. La seva secció rítmica manté una gran presència, complementada per una secció de metalls arrelada a la més pura tradició dels combos de principis de la dècada de 1960.

L’enèrgic espectacle que brinden els seus músics combina el més furiosos i autèntics trencapistes R&B amb alguna que altra balada. Un espectacle sense treva en el qual el públic és convidat a una de les millors festes a las que pot assistir actualment.

Etta James, Ike & Tina Turner, el primer James Brown o Sugar Pie DeSanto són alguns dels noms que donen una idea sobre el so de The Excitements, sempre fidel a la tradició R&B i soul nord-americana. En aquests quatre anys ja han publicat un LP i un bon grapat de singles de 45 rpm, editats pel segell barceloní Penniman Records, una de les més prestigioses discogràfiques de R&B i soul old school del planeta.

Intèrprets: Koko-Jean Davis, veu | Albert Greenlight, guitarra | Adrià Gual, guitarra rítmica | Marcial García, bateria | Daniel Segura, baix | Nico Rodríguez Jauregui | saxo baríton | Marc Lloret, saxo contralt

Dimecres 30 de juliol / 22:00 h / Plaça de la Llevantina / L'Estartit


Per a més informació i entrevistes, contacteu amb Marta Porter: marta.porter@aportada.com Tel. 672 469 231 

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR