Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
31/07/2013

Cap de setmana de música clàssica i romàntica amb l'Acadèmia 1750 i Elisabeth Leonskaja al Festival de Torroella

La música dels períodes clàssic i romàntic és la gran protagonista del tercer cap de setmana del Festival de Torroella de Montgrí. La gran pianista d’origen georgià Elisabeth Leonskaja i l’Acadèmia 1750, l’orquestra del Festival, amb Pablo Valetti al capdavant com a concertino-director, en són els protagonistes. Leonskaja ens conduirà en un viatge a través de cent anys pel món de la sonata per a piano (2 d’agost) i l’Acadèmia 1750 recupera l’obra orquestral del compositor barceloní Ferran Sor en el concert (3 d’agost) a la memòria del nostre enyorat amic i col·laborador Ernest Luch, que va ser qui va descobrir que el cognom del músic no era Sors, com es va pensar durant molt temps, sinó Sor.

Elisabeth Leonsjaka és la darrera gran dama de l’escola pianística russa, a qui el gran Sviatoslav Richter va considerar la seva hereva. En el seu debut al Festival de Torroella ha triat un programa de gran exigència tècnica i virtuosisme que recorre cent anys de la història de la forma sonata, del classicisme al romanticisme, a través de tres obres: la brillant Sonata per a piano número 12 en fa major, KV 332 (1783), de Mozart; la coneguda i dramàtica Sonata per a piano número 17 en re menor, Op. 31, número 2, ‘La tempestat’ (1802), de Beethoven; i la Sonata per a piano en sol major, Opus 37, ‘Gran Sonata’ (1878), una obra mestra de Txaikovski poc habitual en el repertori pianístic fora de Rússia i de la qual Leonskaja en fa una versió extraordinària.

Elisabeth Leonskaja. Divendres, 2 d’agost. Auditori Espai Ter, 22 h.

El concert a la memòria d’Ernest Lluch que anualment programa el Festival de Torroella de Montgrí té aquest any com a protagonista l’obra orquestral del compositor barceloní Ferran Sor (Barcelona, 1778 – París, 1839), que ha passat a la història com un dels grans guitarristes de tots els temps. L’Acadèmia 1750 amb Pablo Valetti al capdavant com a concertino-director ha preparat per aquest concert una selecció d’obres variades de Sor que inclou des de peces de joventut d’estil netament clàssic, com l’obertura de l’òpera Telemaco, escrita quan tenia 18 anys, a obres ja romàntiques, com l’obertura del ballet Alphonse et Léonore, estrenat a Londres el 1823. El programa presenta també les tres simfonies compostes per Ferran Sor al voltant de 1804.

Acadèmia 1750. Pablo Valetti, concertino-director. Dissabte 3 d’agost. Auditori Espai Ter, 22 h.


Si necessiteu més informació o voleu entrevistar els artistes que actuaran a la programació de l’OFF l’Estartit poseu-vos en contacte amb el departament de premsa del Festival de Torroella. E-mail: comunicacio@festivaldetorroella.cat |Tel.: (+34) 672 887 373

Podeu trobar fotografies dels artistes a la zona de Material de Premsa de la pestanya Comunicació del nostre web www.festivaldetorroella.cat

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham