Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×
31/07/2013

Cap de setmana de música clàssica i romàntica amb l'Acadèmia 1750 i Elisabeth Leonskaja al Festival de Torroella

La música dels períodes clàssic i romàntic és la gran protagonista del tercer cap de setmana del Festival de Torroella de Montgrí. La gran pianista d’origen georgià Elisabeth Leonskaja i l’Acadèmia 1750, l’orquestra del Festival, amb Pablo Valetti al capdavant com a concertino-director, en són els protagonistes. Leonskaja ens conduirà en un viatge a través de cent anys pel món de la sonata per a piano (2 d’agost) i l’Acadèmia 1750 recupera l’obra orquestral del compositor barceloní Ferran Sor en el concert (3 d’agost) a la memòria del nostre enyorat amic i col·laborador Ernest Luch, que va ser qui va descobrir que el cognom del músic no era Sors, com es va pensar durant molt temps, sinó Sor.

Elisabeth Leonsjaka és la darrera gran dama de l’escola pianística russa, a qui el gran Sviatoslav Richter va considerar la seva hereva. En el seu debut al Festival de Torroella ha triat un programa de gran exigència tècnica i virtuosisme que recorre cent anys de la història de la forma sonata, del classicisme al romanticisme, a través de tres obres: la brillant Sonata per a piano número 12 en fa major, KV 332 (1783), de Mozart; la coneguda i dramàtica Sonata per a piano número 17 en re menor, Op. 31, número 2, ‘La tempestat’ (1802), de Beethoven; i la Sonata per a piano en sol major, Opus 37, ‘Gran Sonata’ (1878), una obra mestra de Txaikovski poc habitual en el repertori pianístic fora de Rússia i de la qual Leonskaja en fa una versió extraordinària.

Elisabeth Leonskaja. Divendres, 2 d’agost. Auditori Espai Ter, 22 h.

El concert a la memòria d’Ernest Lluch que anualment programa el Festival de Torroella de Montgrí té aquest any com a protagonista l’obra orquestral del compositor barceloní Ferran Sor (Barcelona, 1778 – París, 1839), que ha passat a la història com un dels grans guitarristes de tots els temps. L’Acadèmia 1750 amb Pablo Valetti al capdavant com a concertino-director ha preparat per aquest concert una selecció d’obres variades de Sor que inclou des de peces de joventut d’estil netament clàssic, com l’obertura de l’òpera Telemaco, escrita quan tenia 18 anys, a obres ja romàntiques, com l’obertura del ballet Alphonse et Léonore, estrenat a Londres el 1823. El programa presenta també les tres simfonies compostes per Ferran Sor al voltant de 1804.

Acadèmia 1750. Pablo Valetti, concertino-director. Dissabte 3 d’agost. Auditori Espai Ter, 22 h.


Si necessiteu més informació o voleu entrevistar els artistes que actuaran a la programació de l’OFF l’Estartit poseu-vos en contacte amb el departament de premsa del Festival de Torroella. E-mail: comunicacio@festivaldetorroella.cat |Tel.: (+34) 672 887 373

Podeu trobar fotografies dels artistes a la zona de Material de Premsa de la pestanya Comunicació del nostre web www.festivaldetorroella.cat

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR