Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
29/07/2013

L’Orchestra Fireluche obre el ciclo de concerts OFF l'Estartit del Festival de Torroella

El Festival de Torroella de Montgrí incorpora un nou espai a la seva programació: l’Estartit. Aquest dimarts 30 de juliol l’Orchestra Fireluche dóna el tret de sortida a l’OFF l’Estartit, una nova proposta de quatre concerts que complementa la programació de música clàssica del Festival de Torroella amb estils diferents: música d’autor, música tradicional i popular, jazz i músiques modernes, i músiques del món. Els protagonistes són l’Orchestra Fireluche, els Spanish Brass Luur Metalls amb el cantaor Pep Gimeno Botifarra, un singular quintet de jazz format per a un únic concert i la cantant austro-veneçolana Patricia Moreno. El marc on es celebraran els concerts, cada dimarts fins el 20 d’agost, és la plaça la Llevantina, al costat del port, amb les Illes Medes com a teló de fons. Les entrades es venen al preu únic de 8 euros, excepte el darrer concert que és gratuït.

L’Orchestra Fireluche és l’encarregada d’inaugurar el 30 de juliol la programació de l’OFF l’Estartit. Aquest peculiar i inquiet grup de música instrumental de la Cellera de Ter (La Selva, Girona) treballa des del 2002 amb instruments de joguina, reciclats, curiosos, inversemblants, clàssics i propis de cultures d’arreu del món. Els Fireluche s’han buscat complicitats per aquesta nit inaugural i tindran tres convidats de luxe: Pau Riba, Joan Colomo i Tom Hagan, que ja han col·laborat en el darrer disc del grup titulat Tants caps tants joguets. En aquest disc que presenten a l’OFF l’Estartit hi ha cançons en sis idiomes: català, castellà, anglès, francès, italià i portuguès. Orchestra Fireluche.

Dimarts 30 de juliol. Plaça Llevantina. L’Estartit, 22 h.

Els Spanish Brass Luur Metalls i el cantaor valencià Pep Gimeno Botifarra tornen a pujar junts a l’escenari per a presentar el seu darrer treball conjunt Metalls d’estil. Es tracta d’una singular proposta musical que fusiona la música tradicional valenciana que Pep Gimeno ha anat recopilant al llarg de la seva trajectòria artística i instruments de metall amb arranjaments fets pel saxofonista i compositor Ramon Cardo, que donen al conjunt unes harmonies d’aire jazzístic.

Spanish Brass Luur Metalls i Pep Gimeno Botifarra. Dimarts 6 d’agost. Plaça Llevantina. L’Estartit, 22 h.

El bateria Jimmy Wormworth, el contrabaixista Putter Smithel saxofonista Charles Davisel pianista Michael Kanan i el bateria i pianista Jorge Rossy es reuneixen en un concert únic amb motiu de la seva estada al seminari BeguesJazzCamp 2013 que ens oferiran també a l’OFF l’Estartit. Jimmy Wormworth, col·laborador d’Art Farmer, Kenny Dorham, John Coltrane, Booker Little, Pepper Adams i Bobby Jaspar, i el contrabaixista Putter Smith són dues autèntiques llegendes que ens faran reviure amb el conjunt una part de la història del jazz. Quintet Jimmy Wormworth, Putter Smith, Charles Davis, Michael Kanan i Jorge Rossy.

Dimarts 13 d’agost. Plaça Llevantina. L’Estartit, 22 h.

El darrer concert de l’OFF l’Estartit està protagonitzat per Patricia Moreno, una jove cantant austro-veneçolana que s’ha format musicalment a Àustria i als Estats Units. La seva música, però, està influïda constantment per les seves arrels llatinoamericanes. Aquest fet ha provocat que hagi combinat el seu estudi musical clàssic i jazzístic amb els ritmes afro-veneçolans, les melodies europees i les harmonies americanes del jazz. Una simbiosi de cultures i riquesa musical que és sempre present en els seus concerts. Aquest és un concert únic amb motiu de l’estada de Patricia Moreno als Tallers Musicals d’Avinyó 2013 que també escoltarem a l’OFF l’Estartit del Festival de Torroella.

Patricia Moreno. Dimarts 20 d’agost. Plaça Llevantina. L’Estartit, 22 h.


Si necessiteu més informació o voleu entrevistar els artistes que actuaran a la programació de l’OFF l’Estartit poseu-vos en contacte amb el departament de premsa del Festival de Torroella. E-mail: comunicacio@festivaldetorroella.cat |Tel.: (+34) 672 887 373

Podeu trobar fotografies dels artistes a la zona de Material de Premsa de la pestanya Comunicació del nostre web www.festivaldetorroella.cat

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham