Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×
24/08/2012

Balanç de las 32a edició del festival

Amb una ocupació del 83% i la presència de més de 6000 espectadors, la 32a edició del Festival de Músiques de Torroella de Montgrí ha continuat apostant per una programació basada en la música clàssica europea, la presència de grans solistes consolidats i la presentació de noves figures emergents del panorama europeu. Destaquen noms com Julia Lezhneva, Anne Sofie von Otter, Isabelle Faust, Josep Colom o Il Giardino Armonico.

Per altra banda, s’ha seguit apostant per projectes musicals del nostre país amb l’Acadèmia 1750 -l’Orquestra Històrica del Festival de Torroella-, que va presentar un programa de recuperació d’autors perifèrics del classicisme europeu, i intèrprets catalans que comencen la seva carrera internacional com ara Laura Ruiz i Anna Alàs. En aquesta mateixa línia, el Cor La Xantria va apostar per la recuperació del compositor català del tombant del segle XVIII, Tomàs Milans.

El reconegut pianista barceloní Josep Colom, com a principal artista convidat, va protagonitzar el concert inaugural del Festival celebrant l’aniversari Mompou i un segon concert juntament amb el quartet Zemlinksy interpretant Toldrà, Beethoven i Schumann.

En el camp vocal hem comptat amb el descobriment de Julia Lezhneva, amb un programa que va combinar bel canto i Lied, com a figura molt esperançadora que promet una carrera brillant. De la mateixa manera, ens va sorprendre la veu cristal·lina de Damien Guillon que amb acompanyament de llaüt va oferir delicades cançons de Dowland. Com a figura ja consolidada hem comptat amb la presència d’Anne Sofie von Otter.

Pel que fa als solistes instrumentals, el Festival ha comptat amb la notable presència de dues grans violinistes com són Viktoria Mullova i Isabelle Faust, acompanyada per Alexander Melnikov, i el fidel Joaquín Achúcarro que va recordar amb especial emoció Montsalvatge i Mompou.

En l’àmbit de conjunts podem destacar els dos concerts de Il Giardino Armonico, que van oferir la integral dels concerts de Brandenburg de Bach, l’actuació de Musica Florea, també amb instruments i criteris d’interpretació històrics, i la presència de l’Ensemble Organum en un programa que recollia la petjada històrica de manuscrits antics combinada amb la tradició oral més viva de les polifonies corses.

 

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR