Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×
28/06/2012

Montse Faura, nova directora del Festival de Torroella de Montgrí

Assumirà el càrrec a partir de l’octubre. Entre els objectius de la nova directora, hi ha aprofundir el lligam entre el Festival, el territori i la societat i aprofitar al màxim les possibilitats que donarà el nou Auditori Espai Ter

Amb 20 anys d’experiència en el món educatiu, cultural i artístic i amb un ferm compromís social en el camp de la creació, Montse Faura serà la propera directora del Festival de Músiques de Torroella de Montgrí, d’acord amb la decisió presa per la Junta de govern de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí en la seva darrera reunió. Faura assumirà el càrrec a partir d’octubre, per preparar la 33ena edició del Festival. Josep Lloret continuarà sent el president de Joventuts Musicals de Torroella, càrrec que ocupa des de 1979.

La formació artística del país i el paper dels centres artístics com a eina de transformació cultural, social i econòmica han estat, entre d’altres qüestions, centres d’interès en les tasques dutes a terme fins ara per Montse Faura. Des de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM) i Unión de Escuelas de Música y Danza (UEMyD) ha tingut la oportunitat d’aprofundir el seu compromís amb la pedagogia i el paper de la cultura i l’art en la societat.

Faura ha participat en la creació de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’El Papiol l’any 1993, vinculant l’activitat del centre amb la vida cultural del municipi. També ha estat implicada en la direcció de l’Aula de Música Tradicional i Popular del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional del Departament de Cultura. A més, ha desenvolupat una àmplia tasca docent a nivell nacional i internacional.

Sobre el seu nou càrrec, Faura apunta que “és un repte assumir la direcció del Festival de Músiques de Torroella de Montgrí quan està a punt de començar una nova etapa amb l’obertura de l’Espai Ter, que ha de ser un instrument per aportar novetats importants per a la Música i la Cultura al conjunt de la Costa Brava i l’espai que l’emmarca, l’Empordà”. “La meva voluntat és aprofundir el lligam entre el Festival, el territori i la societat, contribuint d’aquesta manera a fer de la Costa Brava un centre de producció cultural i educatiu que completi, innovi i ampliï l’oferta actual”, ha afegit.

Entre les seves prioritats, Faura destaca la d’“apropar la música clàssica a la societat, incloent-hi la creació musical actual, perquè el que avui definim com a música clàssica també va ser música contemporània en el seu dia”. “Potenciar els artistes d’aquí, i especialment els músics catalans que ja estant tenint reconeixement a fora; afrontar la crisi amb nous mecanismes com les coproduccions amb altres festivals nacionals i internacionals; i donar tot el suport necessari a l’Acadèmia 1750, l’Orquestra del Festival, especialitzada en la interpretació amb instruments originals i formada per músics catalans” són altres dels objectius que s’ha fixat Faura en aquesta nova etapa. Montse Faura assumirà també la gestió de l'Escola Municipal de Música de Torroella.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR