Raquel Andueza.
Raquel Andueza.
Raquel Andueza i La Galanía
Raquel Andueza i La Galanía
Comparteix
< Tornar

RAQUEL ANDUEZA & LA GALANÍA

Alesandro Tampieri, violí | David Mayoral, percussió | Manuel Vilas, arpa de dues ordres | Pierre Pitzl, guitarra barroca | Jesús Fernández Baena, tiorba

26-30 €

Programa

Yo soy la locura

Henry le Bailly: Yo soy la locura / Juan Hidalgo: Crédito es de mi decoro / Álvaro Torrente: Zarabanda (reconstrucció) / Jácara de la Trena (reconstrucció) / Seguidillas de las Quejas (reconstrucció) / Anònim: Tres niñas me dan enojos / ¿Quién menoscaba mis bienes? / Con esperanzas espero / Ya no les pienso pedir / Impossibles / De mis tormentos y enojos / Pasacalles / Lucas Ruiz de Ribayaz: Marionas / Luis de Briceño: Si queréis que os enrame la puerta

Presentació

Danses i cançons d'amor del segle XVII, música profana i festiva d'origen espanyol i partitures trobades en col·leccions europees que contenen cançons amb textos en castellà, algunes d'aquestes primícies mundials, i reconstruccions musicals d'alguns dels balls més importants de l'època. Música al voltant de la bogeria d'amor, les llums i les ombres i el dolor d'amor amb textos de Quevedo, Cervantes, Calderón de Barca... Barroc en essència pura amb l'extraordinària soprano Raquel Andueza.

Biografies

RAQUEL ANDUEZA | LA GALANÍA

RAQUEL ANDUEZA (soprano)

Nascuda a Pamplona, Raquel Andueza inicia la seva formació musical als sis anys. Posteriorment, becada pel Govern de Navarra i l'Ajuntament de Londres, amplia estudis a la Guildhall Shool of  Music and Drama de Londres, on aconsegueix el Bachelor of Music amb menció honorífica i rep el premi School Singing. Poc després, coneix el mestre Richard Levitt, que ha estat el seu referent fins avui dia.

Ha col·laborat sovint amb diverses formacions: La Colombina, L’Arpeggiata, Orquestra Barroca de Sevilla, Gli Incogniti, La Tempestad, Al Ayre Español, El Concierto Español, Private Musicke, La Real Cámara, Hippocampus, B’Rock, Orphénica Lyra... Amb el tiorbista Jesús Fernández Baena, el 2010 funda el grup La Galanía, que ha estat guardonat el 2014 com a Millor Grup Barroc per l'Associació de Grups Espanyols de Música Antiga.

Actua com a solista en els principals festivals i auditoris de tot el món (París, Madrid, Barcelona, Brussel·les, Utrecht, Nova York, Praga, Frankfurt, Bucarest, Tòquio, Viena, Mèxic, Nàpols, Granada, Minneapolis, Berna, Panamà, Chicago, Londres, Hong Kong, Moscou, Bogotà...) i el 2012 debutà al Carnegie Hall de Nova York i als Proms de Londres.

Ha cantat sota la direcció de William Christie, Fabio Biondi, Emilio Moreno, Pablo Heras-Casado, Jacques Ogg, Monica Huggett, Eduardo López-Banzo, Christina Pluhar, Richard Egarr, Ottavio Dantone, Christian Curnyn, Sir Colin Davis i José Ramón Encinar, entre d'altres.

Raquel Andueza és convidada per impartir cursos de cant al Teatro Real de Madrid, així com a les universitats de Burgos i Alcalá de Henares i a l'AMUZ d'Anvers.

Col·labora també en bandes sonores de pel·lícules, curtmetratges i sèries de televisió com Exodus (Ridley Scott, 2014), Carlos (TVE, Oriol Ferrer, 2015), Isabel (TVE, Javier Olivares, 2012), Atraco (Eduard Cortés, 2012), Tous les soleils (Philippe Claudel, 2011) i Disección de una tormenta (Julio Soto Gúrpide, 2010). I ha posat la veu conjuntament amb La Galanía a l'últim anunci de televisió de la firma Loewe.

Ha fet enregistraments per a segells com Warner Classics, Virgin Classics, Glossa, K617, NB Musika, Accentus, OBS Prometeo i Zig-Zag Territoires. L’any 2010 va crear el seu segell, Anima e Corpo, les cinc gravacions del qual (Yo soy la locura, In paradiso, Alma mía, Pegaso i Yo soy la locura 2) han rebut les millors crítiques i premis de la premsa especialitzada.

Raquel Andueza va actuar per primera vegada al Festival de Torroella de Montgrí en l'edició del 2004 i hi va tornar en la del 2010.

Web: www.raquelandueza.com
Facebook: www.facebook.com/raquelanduezaoficial
Twitter: @raquelandueza

 

LA GALANÍA

La Galanía és una de les formacions especialitzades més importants del panorama musical espanyol actual.

Fundada el 2010 per la soprano Raquel Andueza i Jesús Fernández Baena (tiorba), amb el propòsit d’interpretar música del barroc, tant del segle XVII com del XVIII. Les seves interpretacions es caracteritzen per mantenir uns acurats criteris historicistes. A més, compta amb la col·laboració dels millors músics, tant nacionals com internacionals, especialitzats en aquest repertori. Així doncs, els seus integrants formen part d’orquestres i grups prestigiosos d’àmbit mundial, com ara Hespèrion XXI, Al Ayre Español, Orquestra Barroca de Sevilla, Private Musicke, Orchestra Of The Age Of The Enlightment, L’Arpeggiata... Com a eix central compten amb la soprano Raquel Andueza, que és convidada regularment als auditoris i festivals més importants del món

La Galanía va debutar amb gran èxit a la Catedral de Pamplona amb l’Stabat Mater de Pergolesi i, ràpidament, van començar a estar presents en els més prestigiosos auditoris i festivals del món: Madrid, Berna, Berlín, Colònia, París, Bruixes, Palma de Mallorca, Moscou, Hèlsinki, Nova York, Sant Sebastià, Innsbruck, Sevilla, Chicago, Brussel·les, Girona, Lió, Ciutat de Panamà, Palma de Mallorca, Aranjuez, Santiago de Compostel·la...

El gener del  2011 van publicar el seu primer projecte discogràfic, Yo soy la locura, pel segell discogràfic Anima e Corpo. L’àlbum ha estat un èxit de crítiques i vendes, i va rebre el premi Festclásica, atorgat per l’Associació Espanyola de Festivals de Música Clàssica. El 2013 van editar Alma mía, un recopilatori de les àries d'òpera i cantates més boniques d'Antonio Cesti, al qual ha seguit Pegaso, un compendi de salms i motets de Tarquinio Merula. Les dues gravacions també han rebut les millors crítiques i premis de la premsa.

La Galanía va rebre, el juny del 2015, el Premi al Millor Grup de Música Barroca, atorgat en la primera edició dels Premis de l'Associació de Grups Espanyols de Música Antiga. Així mateix, el seu disc Pegaso ha rebut el guardó al Millor Disc de l'Any 2014 en la mateixa edició dels premis.

La Galanía debuta al Festival de Torroella de Montgrí.

Web: www.lagalania.com
Facebook: www.facebook.com/lagalania
Twitter: @LaGalania

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham