COMUNICAT JOVENTUTS MUSICALS TORROELLA MONTGRÍ

 

Amb motiu de les recents mesures anunciades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya relatives a la prevenció del  COVID-19, queden ajornades les activitats programades per l’entitat durant les properes dues setmanes a l’espera de conèixer noves  mesures i directrius al respecte.

 

Això afecta les següents activitats:

-        La sessió de Club de Clàssica prevista per al dissabte 14/03/2020, dins de cicle dedicat a Beethoven.    

-        L’Assemblea General Ordinària prevista per al dissabte 21/03/2020.

Pròximament, es comunicaran les noves dates.

 

Lamentem les molèsties que aquestes mesures d’obligat compliment puguin ocasionar i  agraïm per avançat la comprensió, la predisposició i la col·laboració de tots els socis i del nostre públic. Desitgem retornar a la nostra activitat el més aviat possible.

Torroella de Montgrí, 12 de març de 2020.

Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí

 

×

LUCERNE FESTIVAL WINDS & ENRIQUE BAGARÍA

Laura Ruiz, clarinet | José Vicente Castelló, trompa | Lucas Macías, oboè | Guilhaume Santana, fagot| Enrique Bagaría, piano

Finalitzat
2015
09.08.15 | 22:00 h

28 | 21 €

Lucerne Festival Winds amb Enrique Bagaría
Lucerne Festival Winds amb Enrique Bagaría
Lucerne Festival Winds amb Enrique Bagaría
Lucerne Festival Winds amb Enrique Bagaría
Enrique Bagaría
Enrique Bagaría

Programa

F. Poulenc: Trio per a oboè, fagot i piano, Op. 43 / L. V. Beethoven: Quintet per a piano, oboè, clarinet, trompa i fagot en Mi bemoll major, Op. 16 / W. A. Mozart: Quintet per a piano, oboè, clarinet, trompa i fagot en Mi bemoll major, KV 452

Presentació

Mozart va estrenar el seu quintet per a piano i instruments de vent el 1784 i durant un temps va estar convençut que era la seva millor obra, i, certament, és una obra mestra. Admirat, Beethoven el va fer servir de model per escriure el 1796 el seu quintet per a piano i instruments de vent, en el qual fins i tot fa us de la mateixa tonalitat en Mi bemoll major utilitzada per Mozart. Els Lucerne Festival Wings amb Enrique Bagaría al piano reuneixen en aquests concert els dos quintets per oferir-nos una exquisida vetllada de música de cambra. 

Biografies

LUCERNE FESTIVAL WINDSENRIQUE BAGARÍA

 

LUCERNE FESTIVAL WINDS

El Lucerne Festival Winds té el seu origen en l’Orquestra del Festival de Lucerna (Suïssa). Referents cadascun dels integrants en els seus respectius instruments, el grup de solistes de vent de l’orquestra suïssa ha desenvolupat una important trajectòria en música de cambra paral·lela als seus llocs com a instrumentistes en les principals orquestres europees com la Royal Concertgebouw Orchestra, Deutsche Radio Philharmonie de Saarbrücken, Mahler Chamber Orchestra, Orchestra Mozart de Bolonya, Les Dissonances o la Chamber Orchestra of Europe entre altres, dirigits per mestres com Claudio Abbado, Lorin Maazel, Mariss Jansons, Simon Rattle, Pierre Boulez, Bernard Haiting i Neville Marriner, entre altres.

Però si cal destacar un mestre que ha influït de manera decisiva en el seu creixement i concepció musical, sens dubte hem de citar al gran Claudio Abbado, que els ha acompanyat des de la seva etapa inicial a la Gustav Mahler Jugendorchester, posteriorment a la Mahler Chamber Orchestra i, finalment, a l’Orchestra Mozart de Bolonya i l’Orquestra del Festival de Lucerna durant els darrers deu anys.

Tot el conjunt concep i duu a terme programes innovadors, oferint una gran varietat d'estètiques musicals adoptant formats diversos.

Al llarg de les seves respectives trajectòries, els diferents membres del Lucerne Festival Winds han col·laborat amb noms tan destacats com Jacques Zoon, Mitsuko Uchida, Emmanuel Ax, Maria Joao Pires, Giuliano Carmignola, Heinz Holliger, Isabelle Faust, Radu Lupu i Reinhold Friedrich, per citar-ne alguns.

Lucerne Festival Winds debuta al Festival de Torroella

 

ENRIQUE BAGARÍA, piano

L’admiració de la crítica especialitzada i l’estima del públic envers la seva interpretació reafirmen Enrique Bagaría com un dels noms més destacats de l’actual panorama pianístic.

Es va formar al Conservatori Superior de Música de Barcelona amb Rosa Masferrer i Luiz de Moura Castro. Durant aquest període va compaginar els estudis a l’École Normale Alfred Cortot de París, va cursar el postgrau al Conservatori Superior del Liceu amb S. Pochekin i va continuar amb D. Bashkirov, Claudio Martínez Mehner i Galina Eguiazarova a l’Escola Superior de Música Reina Sofia. Va completar la seva etapa de formació amb V. Suchanov al Richard Strauss Konservatorium de Munic.

Com a solista ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinski i Valery Gergiev, l’Orquestra de Cambra de Viena, l’Orquestra de Cambra de Salzburg, la Filharmònica de Bogotà, la Simfònica de Galícia, l’Orquestra de València, la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, i la Simfònica de Castella i Lleó.

Ha participat en prestigiosos cicles de concert i festivals, com el cicle de la Fundació Scherzo, el Festival de Santander, el Cicle Da Camera, el Festival de Música i Dansa de Granada, la temporada d’Ibercamera i el Festival Castell de Peralada entre d’altres.

Ha actuat a sales de concerts com el Palau de la Música Catalana i L’Auditori de Barcelona, l’Auditori Nacional de Madrid, l’Auditori de Saragossa, la sala Alfred Cortot de París, la Philharmonia de Sant Petersburg, el Teatre dal Verme de Milà, l’Acadèmia d’Espanya a Roma, la sala Bulgària a Sofia, l’Acropolium de Cartago a Tunísia, l’Oriental Art Center de Shangai, i a ciutats com a Nova York, Chicago, Munic, Brusel·les, San Salvador i Bogotà.

Com a músic de cambra ha col·laborat amb noms com Stefano Canuti, Erez Ofer, Latica Honda-Rosenberg, Elias String Quartet, Cuarteto Quiroga, Pau Codina, Alejandro Bustamante i Josep Colomé.

Entre la seva discografia més recent cal destacar el CD amb obres de Bach amb el fagotista Stefano Canuti per al segell italià Velet Luna i el CD Carnaval editat per la discogràfica El Far Blau. Ha enregistrat per a Radio Nacional de España i per a Catalunya Música.

Enrique Bagaría va guanyar el 2006 el primer premi del Concurs Internacional Maria Canals després de 40 anys sense que cap pianista espanyol obtingués aquest guardó. Compagina la seva activitat com a concertista amb la docència al Conservatori Superior de Música de l’Aragó i el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

Enrique Bagaría va actuar per primer cop al Festival de Torroella en l'edició de 1999

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR