Vanguard Duo i Joan Bagés
Vanguard Duo i Joan Bagés
Joan Bagés
Joan Bagés
Comparteix
< Tornar

Vanguard Duo & Joan Bagés

Alejandro Castillo, clarinet baix | Josep Vila, acordió

Dilluns 18 d'agost | 20:00 h
Finalitzat
2014

Programa

Phoenicopterus Roseus, de Joan Bagés

Becs i ales, música electrònica / Des d'algun lloc per a clarinet baix, música electrònica i fotografies de Jordi Abelló Vilella / Punts de Llums a les ales dels insectes per a clarinet baix, acordió i  música electrònica / Far  per acordió i música electrònica.

                                                                                      

Presentació

Vanguard Duo està format pel clarinetista Alejandro Castillo i l'acordionista Josep Vila. La formació neix el 2011 amb la intenció de mostrar l’ampli repertori per a duo i animar  els joves compositors a descobrir i explorar les possibilitats tímbriques i expressives d’aquesta formació. Presenten Phoenicopterus Roseus, un espectacle de música electroacústica compost per Joan Bagés. Phoenicopterus Roseus és un dels animals característics del Delta de l'Ebre que varia de color en funció de la seva alimentació. Sota aquesta realitat s'articula un espectacle que pren forma d'ésser viu i que adopta diverses tonalitats i morfologies sonores.

Biografies

ALEJANDRO CASTILLO, JOSEP VILA, JOAN BAGÉS

ALEJANDRO CASTILLO, clarinet i clarinet baix

Realitza els seus estudis de clarinet de grau superior a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Joan Enric Lluna. Al mateix centre, ha estudiat clarinets històrics amb Lorenzo Coppola i clarinet baix amb Harry Spaarnay. Ha rebut classes de perfeccionament amb Anthony Pay, Guy van Waas, Hans Deinzer, Joy Farrall i Jean Kopperud, entre d’altres.

Ha treballat amb directors com Salvador Mas, Edmon Colomer, Manel Valdivieso, Jordi Mora i Enrique Mazzola i ha participat en festivals com l'Internacional de Música Isaac Albéniz, Festival de Música Castell de Santa Florentina o Festival Mas i Mas.

Ha estat guanyador del segon premi al VIII Concurs de Música de Cambra Montserrat Alavedra (Terrassa, 2006) amb la formació Martinu Ensemble. El seu interès per la música contemporània l’ha dut a estrenar i enregistrar obres d’autors com Oliver Rappoport, Jesús Navarro, Santiago Díaz-Fischer o Manel Ribera. Recentment, el compositor nord-americà Christopher Fulkerson li ha encarregat l’estrena de St. Peregrine’s Concerto, obra per a clarinet baix i percussions.

 

JOSEP VILA, acordió

L’acordionista Josep Vila Campabadal ha estudiat acordió al Conservatori Professional de Música de Sabadell amb Miquel Àngel Maestro i a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Iñaki Alberdi. Ha realitzat cursos i classes magistrals amb Miren Iñarga, Carlos Iturralde, Oleg Sharov, Jacques Mornet, James Crabb i Geir Draugsvoll.

Josep Vila ha estat guardonat amb nombrosos premis com la Medalla d'Or al Festival Nacional d’Acordió (Arrasateko Akordeoi Lehiaketak) de Mondragón en modalitat solista, el segon premi en el concurs de Sant Anastasi en la modalitat de música de cambra amb el quintet d'acordions Mediterranian 5. Amb aquest quintet va representar Espanya al Festival de Reencontres Musicales de Méditarranée, a Còrsega (França). Amb l’Orquestra d’acordions de Sabadell va rebre el primer premi en el concurs internacional de Castellfidardo (Itàlia) i el segon del Concurs Internacional d’orquestres d’acordions de Praga. Amb el grup Tangus Quintet va obtenir el segon premi en el Concurs d’Interpretació Musical l’Arjau.

 

JOAN BAGÉS, compositor

Artista sonor de Flix nascut a Lleida el 1977. El seu treball sonor contempla la música instrumental, la música electroacústica,  música acusmàtica i les instal·lacions sonores. 

Després d'obtenir el títol de professor de piano pel Conservatori de Música del Liceu de Barcelona, el 2002 va realitzar el màster d'Arts Digitals–Música a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Va estudiar composició musical, composició electroacústica i sistemes musicals interactius amb Eduard Resina, Gabriel Brncic, Sergi Jordà, José Manuel Berenguer i José Lozano (2002-2003).

Posteriorment es va traslladar a París per a realitzar el diploma d'estudis avançats d'Esthétiques, Sciences et Technologies des Arts–Specialité Musique a la Universitat de París 8 (2004-2005) sota la tutela d'Horacio Vaggione. Això li va permetre estudiar composició musical amb José Manuel López López i sistemes musicals interactius amb Anne Sedes. 

Va obtenir el Diploma d'Estudis Musicals de Composició Electroacústica al Conservatori de Pantin (França) amb Christine Groult (2006-2007) i el de Composició Musical al Conservatori d'Aulnay-sous-Bois (França) amb José Luís Campana i Mario Mary (2006-2008). Va cursar el Cicle de Perfeccionament en Composició Musical al Conservatori de Reims (França) amb Daniel d'Adamo i Tom Mays (2009-2011).

De forma paral·lela ha estudiat i rebut el consell d'altres compositors, com Gilles Racot (2007-2008), Philippe Leroux (2007-2009), Denis Dufour al CRR de París (2007-2010), François Bayle a París (novembre de 2010) i Rebecca Saunders a Berlín (2010-2011). Actualment finalitza el doctorat en Esthétiques, Sciences et Technologies des Arts–Spécialité Musique amb Anne Sedes a la mateixa Universitat de París 8.

Ha rebut beques de formació i creació de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Phonos, la Fundació Duran Martí i Denistés93. Les seves obres s'han interpretat a diversos països i han estat recompensades en diversos concursos internacionals (Espanya, Andorra, França, Bèlgica i Argentina).

Ha participat de forma activa en projectes col·lectius com la Revista Sonograma de Barcelona, l'Ensemble BPM75 de París i el col·lectiu d'artistes Traffic de París. Actualment forma part de l’Ensemble de Compositors Música Clandestina de París, del Col·lectiu Mixtur de Barcelona, de l'Associació de Música Electroacústica d'Espanya, de l'Associació Catalana de Compositors i ha estat membre del comitè de selecció de la convocatòria d'obres de la ICMC 2012. 

www.joanbages.com

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham