Festival 2020

 

La 40a edició del Festival de Torroella
se celebrarà del 31 de juliol al 21 d'agost del 2020

 

×

El laberint d'Europa

Concert en motiu de la celebració del Dia Europeu de la Música Antiga

Gratuït
Dissabte 21 de març 12:30 h
Laberint d'Europa
Laberint d'Europa

Santi Mirón, viola de gamba;  Dani Espasa, clavicèmbal

PROGRAMA

I FRANÇA
Louis de Caix d’Hervelois (c.1670 – 1759)
Suite en La Major per a Viola de Gamba i Baix Continu
I Prelude
II Allemande
III Sarabande
VI Le Labyrinthe (Marin Marais 1656 – 1728)

II ESPANYA
Pere Rabassa (1683 - 1767)
Sonata en Si menor
Giusto - Allegro- Adagio - Allegro

III ALEMANYA
Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)
Sonata en Re Major per a clavicèmbal i viola de gamba BWV 1028
I Adagio
II Allegro
III Andante
IV Allegro

IV ITÀLIA
Arcangelo Corelli (1653 – 1713)
La Follia

Santi Mirón, viola da gamba

Neix a Barcelona. Comença a estudiar viola da gamba l’any 1995 amb Clara Hernández i amb Pere Ros al Conservatori de Barcelona. L’any 1998 va ser admès al Conservatori d’Estrasburg on estudia amb Guido Balestracci i Martin Bauer, i obté la “Medaille d’Or” l’any 2000. Posteriorment estudia a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), amb Sophie Watillon i Jordi Savall.

Ha estat membre del consort de violes Banchetto Musicale (Pere Ros) i L’Amoroso (Guido Balestracci), col·laborant en nombrosos grups i orquestres com són entre d’altres: Le Parlement de Musique (Estrasburg), Accademia Montis Regalis (Itàlia), L’Assemblée des Honnestes Curieux (París), Los Músicos de su Alteza (Saragossa), Nova Lux ensemble (Pamplona), Arsys de Borgonya, Coro de la Comunidad de Madrid, Gli Incogniti/L’Assemblee Des Honnestes Curieux (Amandine Beyer ), Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, Victoria Musicae (València) , Capella de Música de Santa Maria del Pi de Barcelona, Aires de Hesperia i Il Gruppolo Espagnoulo (Tenerife), Le Tendre Amour, Delos Ensemble de Lisboa, La Principessa Philosopha, Capella Virelai, Turba Musici, Camerata XXI, Ars Atlantica, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra Barroca Catalana, etc. Ha  realitzat enregistraments per a les cases discogràfiques  Symphonia, Accentus, Opus 111, Arsis, ràdio i televisió tant de l’Estat Espanyol com d’Europa.

Així mateix ha treballat amb els directors Pierre Cao, Martin Gester, Jordi Reguant, Alessandro di Marchi, Robert King, Amandine Beyer, David van Asch, Ottavio Dantone, Tobias Gossmann, entre d’altres.

Actualment és el director artístic del projecte solidari Lux Fundació. Projecte que vol vincular la música i l’ajut solidari a qui més ho necessita mitjançant els concerts i enregistraments que organitza dels seus propis grups instrumentals: Lux Ensemble i Lux Consort of Viols.

 

Dani Espasa, clavicèmbal

Nascut a la Canonja, va estudiar piano als Conservatoris de Tarragona i Barcelona, i arquitectura a l'UPC de Barcelona. Ha treballat com a compositor, pianista i director musical d'espectacles de dansa, cinema, televisió i, sobretot, de teatre, col·laborant amb directors com Lluís Pasqual, Calixto Bieito, Josep Maria Flotats, Joan Ollé i Sergi Belbel. A més de ser productor i compositor de diversos discs de Lídia Pujol, també és director musical, pianista i acordionista de la cantant Maria del Mar Bonet.

Ha dirigit l'ensemble de música contemporània Bcn216, i ha estrenat i enregistrat peces per a piano del compositor Joan Albert Amargós i Enric Granados. Des del 2003 és pianista i clavecinista col·laborador de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), amb qui ha enregistrat com a solista pels segells Naxos, Harmonia Mundi i BIS Records.

Després de completar els estudis de clave i baix continu amb Béatrice Martin a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), cursos amb Pierre Hantaï i Olivier Beaumont, i estudis de música de cambra amb J. Savall, P. Memelsdorff, J.-P. Canihac i M. Kraemer, inicia una intensa activitat en grups de música barroca, renaixentista i medieval. En aquesta etapa treballa amb Hespèrion XXI, Le Concert des Nations, Mala Punica, La Hispanoflamenca, Les sacqueboutiers de Toulouse, La Caravaggia i MUSIca ALcheMIca. Ha actuat en prestigiosos festivals de música i sales de concerts d'Europa, Amèrica i Àsia.

Des del 2005 és director de l'orquestra barroca Vespres d'Arnadí.

Actualment és professor d'Improvisació i de Música de cambra a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR