Anna Alàs i Alexander Fleischer

Legacy · Espill d'Emocions

10 €
Dijous 21 de maig 21:00 h

Acte dins del 40è aniversari del Festival de Torroella de Montgrí.

Concert en motiu de l'assemblea Festclàssica -Associació Espanyola de Festivals de Música clàssica-. 

Anna Alàs i Jové: Legacy
Anna Alàs i Jové: Legacy

Anna Alàs i Jové, mezzosoprano · Alexander Fleischer, piano

La gran mezzo catalana Anna Alàs es presenta a la Xarxa amb dues propostes d'alta volada. "Legacy" ofereix el contingut íntegre del disc homònim (Seed Music 2019) amb el qual vol fer un homenatge al llegat de compositors de cançó com Toldrà, Mompou, Falla o Montsalvatge i deixar constància dels deu anys de camí artístic conjunt d'ambdós intèrprets. Alhora vol reflectir la continuïtat d'una tradició que arriba fins a l'actualitat amb Magrané. "Espill d'emocions" per la seva banda és una proposta en forma d'espill en la qual es pot comparar com reflecteixen les emocions humanes Wolf en el Spanisches Liederbuch i els Mörike Lieder, Toldrà en les Seis canciones o Montsalvatge en les Cinco Canciones Negras.  

L'activitat musical conjunta de la mezzosoprano Anna Alàs i Jové i el pianista Alexander Fleischer començà al sí de la Hochschule für Musik "Hanns Eisler" de Berlin, en coincidir a la Liedklasse de Wolfram Rieger. Conjuntament han assistit a cursos de perfeccionament amb Irwin Gage, Thomas Quasthoff, Thomas Hampson i Barbara Bonney. Entre els nombrosos concerts que van oferir durant l'època acadèmica, destaca el que fou recolzat per Daniel Barenboim, que presenta els intèrprets més destacats del centre. Posteriorment van ser seleccionats per participar a l'Acadèmia de Lied del prestigiós festival "Heidelberger Frühling". La seva intensa dedicació al món de la Cançó els ha dut a forjar un extensíssim repertori d'autors alemanys, francesos, anglosaxons, catalans i espanyols, i a assolir fites com ara el 2on Premi del prestigiós Concurs Internacional de Lied de l'Hugo-Wolf-Akademie (Stuttgart), a més de diversos reconeixements artístics individuals. La crítica alemanya ha qualificat la seva interpretació com a "molt madura, d'atmosfera densa, acoloridament estilitzada". Paral·lelament a la seva activitat per separat, com a duo han estat convidats al Berliner Konzerthaus, al Bayreuther Osterfestival, a la Hirschberger Liedfest, a l'Auditori de Girona, al Pòdium Internacional de Matadepera, al Teatre Metropol de Tarragona, a l'Auditori de Terrassa, entre d'altres. Per commemorar aquests primers 10 anys de trajectòria musical en comú han enregistrat el disc "Legacy" (SeedMusic 2019) amb un dels seus programes més interpretats que inclou grans cicles vocals de Toldrà, Mompou, Montsalvatge i Falla, arrodonit amb l'estrena d'un cicle de Joan Magrané.  

PROGRAMA

LEGACY
F. Mompou: Combat del somni  
J. Magrané: Tres cançons amb amb textos de Roselló-Pòrce
M. de Falla: Siete canciones populares españolas
E. Toldrà: Seis Canciones Castellanas
X. Montsalvatge: Cinco canciones negres

ESPILL D'EMOCIONS
M. de Falla: Siete Canciones populares españolas
E. Toldrà: Seis Canciones Castellanas
H. Wolf: Selecció del Spaniches Liederbuch i els Mörike Lieder
X. Montsalvatge: Cinco canciones negras
M. de Falla: Siete Canciones populares españolas

Categoria: Xarxa Clàssica PRO

Concerts relacionats

2019
EL NUS LA FLOR
Música i poesia
01.11.19
La Sala
Xarxa de músiques
2019
Dichos Diabolos
Concert·Residència EEEmerging+
16.11.19
Cine Petit
Residències Xarxa de músiques
2019
Gemma Abrié i Josep Traver
Jazz · L'Estartit
15.12.19
Plaça de l'Església, L'Estartit
Xarxa de músiques
2019
Bernat Català
Recital piano
01.02.20
Auditori Espai Ter
Xarxa de músiques
2019
Drop Collective
Jazz · L'Estartit
26.04.20
Plaça de l'Església, L'Estartit
Xarxa de músiques
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR