EL NUS LA FLOR

Música i poesia

10 €
Divendres 01 de novembre 23:00 h

La venda de les entrades es realitzarà 30 minuts abans de cada concert en el mateix lloc on es realitzarà el concert. 
Preu Socis: Gratuït |  Preu No Socis: 10 €

Categoria: Xarxa Crea

el nus a la flor
el nus a la flor

El nus la flor és un recull de poemes inèdits de Casasses i alhora un cicle original de 43 peces musicals entorn d'aquest recull (Llibre+CD, Edicions Poncianes, 2018). El jove pianista i compositor Daniel Ariño pren una selecció del poemari i els musica de dues maneres diferents: l'una per a veu parlada i piano, i l'altra per a veu cantada i piano. La combinació alternada de les dues configura aquest cicle que s'encadena de manera orgànica i diàfana. El nus la flor és així una aposta per crear un gran cicle de cançó i recitat en català en el qual s'integri una miríada de tendències estètiques: de l'impressionisme, el modernisme i l'espectralisme al jazz, el flamenco o el cabaret. La poesia de Casasses, juganera i calidoscòpica, rica de formes i estils, portava ja la música a dintre.

Maria Mauri canta des de que té memòria. Ha format part de diversos cors, entre els quals destaquen Ensemble Vocal O Vos Omnes, Fònics 2.0 i Cor Jove Nacional de Catalunya. Ha rebut classes de cant dels professors Carlos Gómez, Natasha Tupin i Enedina Lloris, entre d'altres. Actualment dirigeix el cor Ars in Nova. Es llicencia a l'ESMUC. Després se'n va a Londres a cursar el Master of Music-Piano Accompaniment a la Guildhall School of Music&Drama. Allà s'inicia en el món de la direcció i de l'òpera i col·labora amb conjunts vocals i de música antiga. Té per mestres Salvador Brotons i Johan Duijck. Enric Casasses entra en la literatura primer a partir de l'exemple del seu pare i després amb el mestratge d'Àngel Carmona i l'aprofundiment en la teoria-i-pràctica de l'art amb Stella Hagemann. Els seus llibres de poesia (La cosa aquellaNo hi éremCalçPlaça RaspallUhT'hi sé entre altres) han merescut diversos premis. També escriu prosa (El poble del costatDiari d'Escània) i teatre (Do'mMonòleg del perdó), a més de fer poemes-dibuix. Considera que el vers i la poesia són "música parlada" i que es realitzen en veu alta, i fa recitals tot sol o en co?laboració amb músics (Manel Pugès, Pascal Comelade, Feliu Gasull, Josep Prats, Triulet, Don Simon & Telefunken...). El recull de la seva poesía dels darrers anys, encara en sa major part inèdit, va amb el títol de El nus la flor. Daniel Ariño és pianista, compositor i improvisador de formació clàssica. Obté el Grau Professional al CMUS de Santiago de Compostela, el Grau Superior en Interpretació Clàssica i Contemporània a l'ESMUC, i el Màster d'Estudis Avançats en Interpretació CiC. La seva relació amb el mon del lied ha sigut sempre intensa i n'ha estudiat el repertori amb els professors Alan Branch i Francisco Poyato.

Maria Mauri, veu cantada · Enric Casasses, veu parlada · Daniel Ariño, piano

PROGRAMA
Programa (I) E. Casasses:
Amor; Un Àngel; Els 2 Poemes; Ment i esperit; D'escaló en escaló fins a l'alexandrí; Tren; L'estranger; La tomaca; Tan; Recepta; El vol d'una merla.

Programa (II) E. Casasses:
Poema; Romance sans musique; Xe'r; primer momento de primavera en una casa abandonada; Calor d'estiu a ciutat; Éh, maga; Filla de la tardor; El cel; De nit; Flor;

Concerts relacionats

2019
Dichos Diabolos
Concert·Residència EEEmerging+
16.11.19
Cine Petit
Residències Xarxa de músiques
2019
Gemma Abrié i Josep Traver
Jazz · L'Estartit
15.12.19
Plaça de l'Església, L'Estartit
Xarxa de músiques
2019
Bernat Català
Recital piano
01.02.20
Auditori Espai Ter
Xarxa de músiques
2019
Drop Collective
Jazz · L'Estartit
26.04.20
Plaça de l'Església, L'Estartit
Xarxa de músiques
2019
Anna Alàs i Alexander Fleischer
Legacy · Espill d'Emocions
21.05.20
Auditori Espai Ter
Xarxa de músiques
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR