COMUNICAT JOVENTUTS MUSICALS TORROELLA MONTGRÍ

 

Amb motiu de les recents mesures anunciades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya relatives a la prevenció del  COVID-19, queden ajornades les activitats programades per l’entitat durant les properes dues setmanes a l’espera de conèixer noves  mesures i directrius al respecte.

 

Això afecta les següents activitats:

-        La sessió de Club de Clàssica prevista per al dissabte 14/03/2020, dins de cicle dedicat a Beethoven.    

-        L’Assemblea General Ordinària prevista per al dissabte 21/03/2020.

Pròximament, es comunicaran les noves dates.

 

Lamentem les molèsties que aquestes mesures d’obligat compliment puguin ocasionar i  agraïm per avançat la comprensió, la predisposició i la col·laboració de tots els socis i del nostre públic. Desitgem retornar a la nostra activitat el més aviat possible.

Torroella de Montgrí, 12 de març de 2020.

Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí

 

×

Jove Orquestra Nacional de Catalunya

Hiroo Sato, piano Manel Valdivieso, director Jove Orquestra Nacional de Catalunya 

Finalitzat
2017
28.03.18 | 21:00 h

16 € (10% descuento a los Socios y alumnos del EMMT)

Programa

SCRIABIN: Concert per a piano en Fa sostingut menor, op. 20 
TXAIKOVSKI: Simfonia núm. 6 en Si menor, op. 74, "Patètica"

Presentació

La dècada dels 90 del segle XIX van ser uns anys realment prodigiosos, un dels moments de la història de la música moderna de major culte al so simfònic i a la grandiositat de les formacions orquestrals. Una edat d’or del simfonisme que, a cavall entre la fi del romanticisme i l’arribada de l’expressionisme i els nous llenguatges, va encaminar els compositors de l’època a l’experimentació i el gaudi de la frondositat orquestral i a la troballa d’infinits matisos de bellesa desconeguda fins aleshores. Per citar només algunes de les obres més significatives d’aquells anys quant a noves sonoritats i desenvolupament simfònics, podríem escollir el concert per a violoncel d’A. Dvorák, la segona simfonia de G. Mahler, l’obra mestra final de    G. Verdi el Falstaff, i també La bohème de G. Puccini.
És en aquest context que situem el programa de la JONC d’avui. Tant la sisena simfonia de P. I.Txaikovski com el concert per a piano d’A.Skrjabin són obres russes, però ambdues són pedres de toc d’aquells anys de luxúria orquestral desbocada i d’un contingut líric extraordinari. Música en què els instruments canten amb un lirisme envejable i en què la densitat orquestral no perd ni un bri de transparència malgrat la majestuositat en què ha estat concebut. Dues grans obres del repertori rus que ens porten el millor de l’Europa simfònica del postromanticisme.

 

Biografies

Hiroo Sato va néixer al Japó, però la seva fascinació per la música clàssica occidental i les ganes d'estudiar en els països on aquesta va néixer el van animar a mudar-se a l'altra banda del món. D'aquesta manera, Sato, que s'havia format a Tòquio com a pianista, va ingressar primer a la Universitat de les Arts de Berlín i, actualment, està matriculat en el Conservatori Txaikovski de Moscou.
De forma paral·lela als seus estudis, ha participat en diverses convocatòria per a pianistes per tot Europa, entre les quals destaca l'edició 2016 del Concurs Internacional Maria Canals, en la qual va resultar guanyador. 

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya neix el setembre de 1993 amb el nom de Jove Orquestra Simfònica de Catalunya (JOSC) i el 1999 passa a anomenar-se JONC. El projecte va ser dirigit per Josep Pons des de la seva fundació fins a l’any 2001, any en què Manel Valdivieso n’agafa el relleu com a director artístic. L’any 1999 es constitueix la Fundació JONC per aglutinar el nombre creixent d’iniciatives que en el seu sí van prenent forma. El seu Patronat està integrat per diversos representants de la Generalitat de Catalunya, del cercle cultural i musical català.
Des del seu naixement, els objectius principals de la JONC han estat facilitar una formació orquestral integral als joves músics del nostre país i col·laborar activament en la seva inserció professional. Així mateix, s’ha vetllat per oferir un producte cultural de la màxima qualitat, tot apropant-lo a tots els públics, amb una clara vocació social i pedagògica.

Més informació: http://www.jonc.cat/  | Organitza: https://www.espaiter.cat/

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR