Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Joan Vives.
Joan Vives.
Comparteix
< Tornar

FESTA DEL SOCI

Conferència a càrrec del professor i divulgador musical Joan Vives

Divendres 28 de juliol | 19:30 h
Finalitzat
2017

Accès exclusiu socis de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí

Presentació

Conferència del professor i divulgador musical Joan Vives glossant el 37è Festival de Torroella de Montgrí en el marc de l'acte social de presentació de la programació als socis de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí.

Biografies

JOAN VIVES, flautista de bec, professor d’història de la música i divulgador musical
 
Joan Vives Bellalta va néixer a Mataró el 1964. Va iniciar la seva formació a l’Escola de música de Mataró, i va estudiar flauta de bec al Conservatori Superior Municipal de Barcelona, amb Romà Escales, obtenint per unanimitat els premis d’honor de Grau Professional (1986) i Grau Superior -Virtuosisme- (1988). Va rebre classes dels flautistes Kees Boeke, Marieke Miessen, Baldrick Deerenberg, Walter van Hauwe, Pedro Memmelsdorf, Marion Verbruggen i Hans Martin Linde.

Va obtenir la menció d'honor en el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya (1982) i el 2n Premi a la Muestra de Nacional de Música de Cámara (1989). En el terreny pedagògic ha estat professor de flauta de bec i d'Història de la Música a l'Escola de Música de Mataró i al Curs internacional de música antiga de Solsona.

Ha realitzat una important activitat concertística des del 1980 amb diversos grups de cambra i orquestrals, realitzant concerts per Alemanya, Àustria, Itàlia, França, Andorra, i arreu d'Espanya. També ha fet enregistraments discogràfics (EMI, La ma de Guido i altres segells independents...), radiofònics (Catalunya Música, Radio Nacional de España, Radio Classique Française..) i per a Televisió (TV3 i TVE).

El seu vessant de divulgador musical l'ha portat des de 1987 a fer gran quantitat de xerrades, conferències, cursos i seminaris amb regularitat, principalment a Catalunya. També escriu sovint articles per a diverses publicacions.

Actualment és professor d’història de la música a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Com a instrumentista, és integrant de diferents grups com Els Ministrils, quintet de bec i percussió, Quartet barroc de Sant Simó i el Conjunt barroc del cafè, entre altres col·laboracions diverses.

És locutor-redactor de Catalunya Música (emissora de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) des de l'inici de les seves emissions el maig de 1987, on ha conduït programes diversos com El Gran Segle (de música antiga), La música a Debat (de tertúlia), A la manera de... (1993-2003) i Solistes (entrevistes en profunditat), les transmissions operístiques en directe (1989-2004), les transmissions dels concerts de la temporada de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), a part de múltiples programes de continuïtat.

El 2005 va obtenir la Medalla d’honor de l’ordre del Mèrit Cultural atorgada pel Ministeri de Cultura de la República de Polònia.

 

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham