Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×

FESTA DEL SOCI

Conferència a càrrec del professor i divulgador musical Joan Vives

Finalitzat
2017
Divendres 28 de juliol | 19:30 h

Accès exclusiu socis de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí

Joan Vives.
Joan Vives.

Presentació

Conferència del professor i divulgador musical Joan Vives glossant el 37è Festival de Torroella de Montgrí en el marc de l'acte social de presentació de la programació als socis de Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí.

Biografies

JOAN VIVES, flautista de bec, professor d’història de la música i divulgador musical
 
Joan Vives Bellalta va néixer a Mataró el 1964. Va iniciar la seva formació a l’Escola de música de Mataró, i va estudiar flauta de bec al Conservatori Superior Municipal de Barcelona, amb Romà Escales, obtenint per unanimitat els premis d’honor de Grau Professional (1986) i Grau Superior -Virtuosisme- (1988). Va rebre classes dels flautistes Kees Boeke, Marieke Miessen, Baldrick Deerenberg, Walter van Hauwe, Pedro Memmelsdorf, Marion Verbruggen i Hans Martin Linde.

Va obtenir la menció d'honor en el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya (1982) i el 2n Premi a la Muestra de Nacional de Música de Cámara (1989). En el terreny pedagògic ha estat professor de flauta de bec i d'Història de la Música a l'Escola de Música de Mataró i al Curs internacional de música antiga de Solsona.

Ha realitzat una important activitat concertística des del 1980 amb diversos grups de cambra i orquestrals, realitzant concerts per Alemanya, Àustria, Itàlia, França, Andorra, i arreu d'Espanya. També ha fet enregistraments discogràfics (EMI, La ma de Guido i altres segells independents...), radiofònics (Catalunya Música, Radio Nacional de España, Radio Classique Française..) i per a Televisió (TV3 i TVE).

El seu vessant de divulgador musical l'ha portat des de 1987 a fer gran quantitat de xerrades, conferències, cursos i seminaris amb regularitat, principalment a Catalunya. També escriu sovint articles per a diverses publicacions.

Actualment és professor d’història de la música a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Com a instrumentista, és integrant de diferents grups com Els Ministrils, quintet de bec i percussió, Quartet barroc de Sant Simó i el Conjunt barroc del cafè, entre altres col·laboracions diverses.

És locutor-redactor de Catalunya Música (emissora de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) des de l'inici de les seves emissions el maig de 1987, on ha conduït programes diversos com El Gran Segle (de música antiga), La música a Debat (de tertúlia), A la manera de... (1993-2003) i Solistes (entrevistes en profunditat), les transmissions operístiques en directe (1989-2004), les transmissions dels concerts de la temporada de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), a part de múltiples programes de continuïtat.

El 2005 va obtenir la Medalla d’honor de l’ordre del Mèrit Cultural atorgada pel Ministeri de Cultura de la República de Polònia.

 

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR