Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×

Alicia de Larrocha, notas para un genio

 Mònica Pagés, Alicia Torra de Larrocha, Joaquín Achúcarro.

Finalitzat
2017
Diumenge 20 d'agost | 19:00 h

Entrada lliure

Programa

Presentació del llibre Alicia de Larrocha. Notas para un genio, de Mònica Pagés. Editorial Alba. Amb la participació d’Alicia Torra de Larrocha i de Joaquín Achúcarro.

Presentació

Alícia de Larrocha està considerada una de les pianistes més importants del segle XX. La seva vocació musical es va manifestar de manera precoç quan era una nena i gràcies al mestre Frank Marshall, continuador de l'escola d'Enric Granados, Alicia va poder desenvolupar tot el seu talent arribant a realitzar una carrera artística titànica. Al llarg de més de setanta anys, va tocar més de quatre mil concerts per tot el món, a les sales més importants i amb les orquestres i directors de més prestigi, com André Previn, Rafael Frühbeck de Burgos o Georg Solti, entre d'altres, deixant un llegat discogràfic de més de cent títols. Va ser la principal ambaixadora de la música espanyola en el món (Falla, Albéniz, Granados), però, el seu repertori inacabable abastava des de Bach fins Rachmaninov. Gràcies a l'arxiu documental que conserva Alícia Torra, filla d'Alícia de Larrocha, aquesta biografia narra amb molt detall la vida d'aquesta gran artista que va ser petita d'estatura però immensa d'esperit.

Amb la col·laboració: 

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR