Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×

KING SOLOMON HICKS

William Gorman, orgue Hammond | Kirk Yano, baix | Norman Paul Edwards Jr., bateria  

Finalitzat
2017
Divendres 14 de juliol | 22:00 h

25-30€

King Solomon Hicks.
King Solomon Hicks.
King Solomon Hicks.
King Solomon Hicks.

Presentació

Prodigi de la guitarra, King Solomon Hicks és una de les figures emergents del blues més destacades dels últims anys. Des que va debutar amb la Cotton Club All-Strars Band de Harlem als 13 anys, no ha deixat de meravellar el públic d'arreu amb la seva impressionat tècnica guitarrística i el virtuosisme amb què barreja blues, jazz, funk, gòspel, R&B, afrocubà i rock clàssic. I només té 22 anys i un gran futur per endavant.  

Biografies

KING SOLOMON HICKS, guitarra i veu

Solomon Hicks, conegut artísticament com King Solomon Hicks, és un guitarrista de jazz i blues, cantant i compositor. Un músic eclèctic que excel·leix en estils diferents que van del jazz, blues, gòspel i R&B al funk i al rock and roll clàssic. Va estudiar jazz i guitarra clàssica i afrocubana a l’Escola d’Arts de Harlem, al conservatori, a la Music Academy de Brooklyn, a l’Opus 118 Jazzmobile i als tallers Barry Harris’ Bebop de Harlem.

Nascut el 1995, des del seu debut quan tenia 13 anys com a primer guitarrista i cantant de  la Cotton Club All-Star Band no ha deixat de meravellar amb el seu virtuosisme. Als 14 anys va gravar el seu primer disc amb el Cotton Club All-Star Band.

Diversos diaris i revistes han escrit sobre l’extraordinari talent de Solomon Hicks: el Washington Post, el New York Daily News, The New York Times, l’Amsterdam News, el   Montana’s Bigfork Eagle i la New Jersey Jazz Society News.

Amb el seu mentor Melvin Sparks ha tocat al mític club Blue Note. Ha treballat i tocat amb artistes com Ne-Yo, Tony Bennett, Jon Hendricks, Russell Malone, Stanley Banks, la B.B. King Blues Band, Lonnie Youngblood, Winard Harper, Danny Mixon, Antoinette Montague, Roger Anderson, Elvin Bishop, la Cotton Club All Stars, JC Hopkins Big Band i  Alex Blake, entre d’altres.

Ha enregistrat tres CDs, realitza sovint gires per Europa i actua en festivals als Estats Units. El seu últim disc, Carrying of the Torch of the Blues inclou un bon nombre de cançons escrites i arranjades per ell mateix.

Solomon Hicks ensenya teoria de la música, guitarra per a principiants i guitarra per a avançats i ha estat professor de música per a infants a la Children’s Aid Society.

Web:www.kingsolomonhicks.com
Facebook: www.facebook.com/King-Solomon-Hicks
Twitter: @kingsolomon461

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR