Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Vincenzo Capezzuto.
Vincenzo Capezzuto.
Vincenzo Capezzuto.
Vincenzo Capezzuto.
Comparteix

SOQQUADRO ITALIANO

Vincenzo Capezzuto, veu i dansa | Mauro Bigonzetti, coreografia | Claudio Borgianni, dramatúrgia i direcció

Finalitzat
2017

28-32€

Programa

Stabat Mater - Vivaldi Project

Presentació

El director d'escena italià Claudio Borgianni reescriu l’Stabat Mater de Vivaldi per fer un espectacle que fusiona concert, dansa i teatre, protagonitzat pel ballarí i cantant Vincenzo Capezzuto, de singular i excepcional veu, que transita de forma natural del ball al cant difuminant els límits entre les diferents arts escèniques.

Biografies

SOQQUADRO ITALIANO  | VINCENZO CAPEZZUTO | MAURO BIGONZETTI |  CLAUDIO BORGIANNI

SOQQUADRO ITALIANO            

Soqquadro Italiano és un projecte cultural creat per Claudio Borgianni i Vincenzo Capezzuto. La idea del projecte sorgeix de l'interès comú per la música, el teatre i la producció artística italiana d'entre els segles XVI i XVII. Considerat un dels grups de música més innovador d'Itàlia, Soqquadro Italiano obre els ulls a totes les formes d'expressió artística amb la voluntat i l'interès d'una influència continua. És també una companyia de dansa, el repertori de la qual abraça des de la música antiga al jazz, passant pel pop tradicional, sense deixar de ser obert i receptiu a les noves fusions. Des del 2011, Soqquadro Italiano ha actuat a tota Europa en el marc de festivals de prestigi com el Festival de Gant, Operadagen Rotterdam, Festival de Ravenna, Festival Barroc de Viterbo, Festival Internacional de Novi... Soqquadro està en constant investigació del passat i el present per descobrir l'originalitat i la sensació de desordre-ordre que significa, d'alguna manera, la paraula italià.

Soqquadro Italiano debuta al Festival de Torroella de Montgrí.

Web: www.soqquadroitaliano.it
Facebook: @soqquadroitaliano
Twitter: @soqquadroitalia

 

VINCENZO CAPEZZUTO (ball i cant)         

Des de fa sis anys, Vincenzo Capezzuto és convidat com a cantant solista al prestigiós grup L'Arpeggiata, dirigit per Christina Pluhar, i ha participat en les gravacions: Vía Crucis (2010), Los Pájaros Perdidos (2012), Mediterrani (2013) i Music for a while (2014). Ha actuat en prestigiosos festivals internacionals i sales de concerts, com ara el Carnegie Hall de Nova York, els Proms de Londres, el Wigmore Hall de Londres i l’Accademia Filarmonica Romana. Ha treballat com a ballarí i cantant amb l’Accordone Ensemble al Festival de Salzburg i amb l'European Baroque Orchestra. L'escriptora estatunidenca Donna Leon el va convidar a participar en el seu projecte Gondola (llibre + CD) amb el Pomo d'oro Baroque Ensemble dirigit per Riccardo Minasi i la mezzosoprano Cecilia Bartoli com a convidada especial, cantant l'Arie da Battello del segle XVIII. També ha participat en la gravació de Ti amo sei anche se non so chi amb cantants italians com Franco Battiato, Lucio Dalla i Gianni Morandi.

Vincenzo Capezzuto ha estat principal ballarí del Ballet del Teatre San Carlo de Nàpols, l’English Ballet, el Ballet Argentino de Julio Bocca, MM Company de Michele Merola i Aterballetto.

Vincenzo Capezzuto debuta al Festival de Torroella de Montgrí.

Web: www.vincenzocapezzuto.com
Facebook: @vincenzocapezzutofanpage
Twitter: @VincenzoCapezz2

 

MAURO BIGONZETTI (coreografia)      

Nascut a Roma, Mauro Bigonzetti va estudiar ballet a l'Escola de Dansa del Teatre de l'Òpera de Roma i va entrar a formar-ne part el 1979. El 1982 es va incorporar a la companyia de dansa contemporània Aterballetto, on va col·laborar amb Alvin Ailey, Glen Tetley, William Forsythe i Jennifer Muller. El 1990 va crear la seva primera coreografia Sei in movimento amb música de Bach. El 1993 va deixar la companyia per començar la seva carrera com a coreògraf i va exercir quatre anys com a coreògraf resident del Balletto di Toscana. El 1997 va tornar a l'Aterballetto com a director artístic, càrrec que va ocupar fins al 2007, tot i que la seva relació amb la companyia va continuar fins al 2012 com a coreògraf resident. Des de març del 2016 és director del Ballet de la Scala de Milà.

Bigonzetti ha fet coreografies per a l’English National Ballet, el Ballet National de  Marseille, l’Stuttgart Ballet, el Ballet de la Deutsche Oper Berlin, el Ballet de la Staatsoper Dresden, el Ballet Teatro Argentino, el Bale de Cidade de Sao Paulo (Brasil), el Ballet Gulbenkian de Portugal, el New York City Ballet, el Turkish State Ballet, el Royal Swedish Ballet, el Ballet du Capitole de Toulouse, Les Grands Ballets Canadiens, el Ballet del Teatre de la  Scala de Milà, el Ballet del Teatre de l'Òpera de Roma, l’Arena de Verona i el Ballet del Teatre San Carlo de Nàpols.

Mauro Bigonzetti debuta al Festival de Torroella de Montgrí.

Web: www.maurobigonzetti.com

 

CLAUDIO BORGIANNI (dramatúrgia i director)   

Després d'acabar els seus estudis musicals, Claudio Borgianni va treballar com a escriptor i actor interpretant molts papers a Itàlia i a la resta d'Europa. El 2009 va fer la dramatúrgia per a l'espectacle Per anima sola sobre el famós castrat Senesino amb  l’Orchestra Accademia Bizantina per al Festival Contemporàniament Barroc de Siena. El 2010 va col·laborar amb l'Orquestra La Verdi en un projecte dedicat a la música napolitana del segle XVIII i ha participat com a escriptor en el CD de Roberto i Marinella Ferri Tutta colpa dell'amore. Del 2006 al 2011 va dirigir la Companyia de Teatre Bauci per a la qual va fer produccions com Storia di un fiore che Dio FECE nascere por sbaglio sobre la figura de la poetessa Dina Ferri, en què es barregen diferents disciplines artístiques com el teatre, la dansa i la música, elements que es converteixen en els que més tard fa servir per a crear el projecte Soqquadro Italiano que va fundar el 2011 amb Vincenzo Capezzuto.

Claudio Borgianni debuta al Festival de Torroella de Montgrí.

Facebook: www.facebook.com/claudio.borgianni

Diputació de Girona
Diputació de Girona
Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2019
INAEM 2019
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
AC/E
AC/E
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
urbaser
urbaser
Gisela Graham
Gisela Graham