Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×

JENS FRANKE i JØRGEN SKOGMO

Finalitzat
2017
Dimecres 02 d'agost | 22:00 h

22-25 €

Jens Franke i Jørgen Skogmo.
Jens Franke i Jørgen Skogmo.
Jørgen Skogmo.
Jørgen Skogmo.
Jens Franke.
Jens Franke.

Programa

Integral de l'obra per a dues guitarres de Josep Ferrer i Esteve

J. Ferrer: Bolero, Op. 39 / Minué, WoO. 10 / Vals, WoO. 9 / Sérénade Espagnole, Op. 34 / Fantasia sobre motius de «Lucrezia Borgia» de Donizetti / Fantasia sobre motius de «La Favorite» de Donizetti / De noche en el lago, Op. 14 / Terpsichore, Op. 45 / Mélancolie, Op. 23 / Les Sirènes, Op. 26 / Mazurka, WoO. 1 / Fantasia sobre motius de «La Traviata» de Verdi

Presentació

El torroellenc Josep Ferrer i Esteve (1835-1916) va ser un guitarrista d'èxit, destacat compositor, excel·lent pedagog, historiador de la guitarra i incansable animador de la vida guitarrística de Barcelona i París durant l'últim quart del segle XIX. Els seus duos de guitarra, conservats en un manuscrit autògraf a la Royal Academy of Music de Londres, han estat recuperats de l'oblit pel guitarrista alemany Jens Franke, que amb Jørgen Skogmo els interpretaran al Festival de Torroella en qualitat d'estrena en època moderna.  

Concert a la memòria d’Ernest Lluch

Biografies

JENS FRANKEJØRGEN SKOGMO

JENS FRANKE (guitarra)     

Membre d'una família de músics alemanys, Jens Franke s'ha format a la Guildhall School of Music and Drama i al King’s College de Londres. De gustos eclèctics, ha treballat amb l'English National Ballet i ha estat guitarrista de l'European Union Youth Orchestra amb la qual es va presentar sota la direcció de Bernard Haitink i va tocar en escenaris com el Concertgebouw d'Amsterdam, el Konzerthaus de Berlín, i el Sadler’s Wells.

Ha encarregat un seguit de noves obres per a guitarra, entre les quals figura l'òpera de cambra per a veus femenines i guitarra d'Óscar Colomina i Bosch Harris’s List of Covent Garden Ladies, que pren el nom d’una llista de prostitutes de Londres del segle XVIII, que es va estrenar al Pit Theatre del Barbican Centre de Londres el desembre del 2011.

Els seus enregistraments inclouen dos EPs, vuit CDs per l'editorial Schott de Londres sobre una sèrie d'antologies d'obres romàntiques i barroques, un àlbum de música de Johann Kaspar Mertz (Stone Records), una col·lecció de cançons de Schubert amb Anna Huntley, enregistrades al Wigmore Hall de Lodres (Quartz) i, amb el guitarrista Jørgen Skogmo amb qui forma duo, la integral de les obres d'Antoine de Lhoyer (Naxos).

Jens Franke debuta al Festival de Torroella de Montgrí.

Web: www. jensfranke.org
Facebook: www.facebook.com/Jens.Franke31
Twitter: @FrankeGuitar

 

JØRGEN SKOGMO (guitarra)    

El guitarrista, tiorbista i intèrpret de mandolina noruec Jørgen Skogmo es va graduar a la Guildhall School of Music and Drama de Londres i ha estat guardonat en diversos concursos internacionals, entre els quals cal destacar l'Admira Young Guitarist of the Year i el Concurs Internacional de Guitarra Ivor Mairants, el Certamen Internacional de Guitarra Clàssica Francisco Tárrega i el Julián Arcas. A Londres ha actuat al Wigmore Hall i al Purcell Hall, i el 2013 va gravar el seu primer disc en solitari, Intermesso, amb obres d'Agustín Barrios, Antonio Lauro i Roland Dyens.

Com a tiorbista ha actuat amb Gabrieli Consort and Players, la Filharmònica de la BBC, King's Consort, The Sixteen, Florilegium, London Handel Orchestra, Ex Cathedra, Northern Simfonia, English Touring Opera, la Scottish Chamber Orchestra, Charivari Agréable, I Fagiolini, English Concert i Norwegian Wind Ensemble. També ha actuat a

l’ English National Opera, el Glyndebourne Festival i el Teatro Real de Madrid. Com a intèrpret de mandolina ha gravat amb la Philharmonia Orchestra i Robert Craft per a EMI, i ha actuat com a solista amb l'Ulster Orchestra sota la direcció de Roy Goodman. Una altra actuació destacada va ser acompanyar Plácido Domingo en un concert dirigit per Simon Rattle al Festival Proms de Londres.

Forma duo amb el guitarrista Jens Franke amb qui ha gravat la integral de les obres d'Antoine de Lhoyer (Naxos).

Jørgen Skogmo ha estat professor convidat al Conservatori de Música de Trondheim i a la Guildhall School of Music and Drama de Londres.

Jørgen Skogmo debuta al Festival de Torroella de Montgrí.

Web: www.jorgenskogmo.com

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR