Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Jens Franke i Jørgen Skogmo.
Jens Franke i Jørgen Skogmo.
Jørgen Skogmo.
Jørgen Skogmo.
Jens Franke.
Jens Franke.
Comparteix

JENS FRANKE i JØRGEN SKOGMO

Finalitzat
2017

22-25 €

Programa

Integral de l'obra per a dues guitarres de Josep Ferrer i Esteve

J. Ferrer: Bolero, Op. 39 / Minué, WoO. 10 / Vals, WoO. 9 / Sérénade Espagnole, Op. 34 / Fantasia sobre motius de «Lucrezia Borgia» de Donizetti / Fantasia sobre motius de «La Favorite» de Donizetti / De noche en el lago, Op. 14 / Terpsichore, Op. 45 / Mélancolie, Op. 23 / Les Sirènes, Op. 26 / Mazurka, WoO. 1 / Fantasia sobre motius de «La Traviata» de Verdi

Presentació

El torroellenc Josep Ferrer i Esteve (1835-1916) va ser un guitarrista d'èxit, destacat compositor, excel·lent pedagog, historiador de la guitarra i incansable animador de la vida guitarrística de Barcelona i París durant l'últim quart del segle XIX. Els seus duos de guitarra, conservats en un manuscrit autògraf a la Royal Academy of Music de Londres, han estat recuperats de l'oblit pel guitarrista alemany Jens Franke, que amb Jørgen Skogmo els interpretaran al Festival de Torroella en qualitat d'estrena en època moderna.  

Concert a la memòria d’Ernest Lluch

Biografies

JENS FRANKEJØRGEN SKOGMO

JENS FRANKE (guitarra)     

Membre d'una família de músics alemanys, Jens Franke s'ha format a la Guildhall School of Music and Drama i al King’s College de Londres. De gustos eclèctics, ha treballat amb l'English National Ballet i ha estat guitarrista de l'European Union Youth Orchestra amb la qual es va presentar sota la direcció de Bernard Haitink i va tocar en escenaris com el Concertgebouw d'Amsterdam, el Konzerthaus de Berlín, i el Sadler’s Wells.

Ha encarregat un seguit de noves obres per a guitarra, entre les quals figura l'òpera de cambra per a veus femenines i guitarra d'Óscar Colomina i Bosch Harris’s List of Covent Garden Ladies, que pren el nom d’una llista de prostitutes de Londres del segle XVIII, que es va estrenar al Pit Theatre del Barbican Centre de Londres el desembre del 2011.

Els seus enregistraments inclouen dos EPs, vuit CDs per l'editorial Schott de Londres sobre una sèrie d'antologies d'obres romàntiques i barroques, un àlbum de música de Johann Kaspar Mertz (Stone Records), una col·lecció de cançons de Schubert amb Anna Huntley, enregistrades al Wigmore Hall de Lodres (Quartz) i, amb el guitarrista Jørgen Skogmo amb qui forma duo, la integral de les obres d'Antoine de Lhoyer (Naxos).

Jens Franke debuta al Festival de Torroella de Montgrí.

Web: www. jensfranke.org
Facebook: www.facebook.com/Jens.Franke31
Twitter: @FrankeGuitar

 

JØRGEN SKOGMO (guitarra)    

El guitarrista, tiorbista i intèrpret de mandolina noruec Jørgen Skogmo es va graduar a la Guildhall School of Music and Drama de Londres i ha estat guardonat en diversos concursos internacionals, entre els quals cal destacar l'Admira Young Guitarist of the Year i el Concurs Internacional de Guitarra Ivor Mairants, el Certamen Internacional de Guitarra Clàssica Francisco Tárrega i el Julián Arcas. A Londres ha actuat al Wigmore Hall i al Purcell Hall, i el 2013 va gravar el seu primer disc en solitari, Intermesso, amb obres d'Agustín Barrios, Antonio Lauro i Roland Dyens.

Com a tiorbista ha actuat amb Gabrieli Consort and Players, la Filharmònica de la BBC, King's Consort, The Sixteen, Florilegium, London Handel Orchestra, Ex Cathedra, Northern Simfonia, English Touring Opera, la Scottish Chamber Orchestra, Charivari Agréable, I Fagiolini, English Concert i Norwegian Wind Ensemble. També ha actuat a

l’ English National Opera, el Glyndebourne Festival i el Teatro Real de Madrid. Com a intèrpret de mandolina ha gravat amb la Philharmonia Orchestra i Robert Craft per a EMI, i ha actuat com a solista amb l'Ulster Orchestra sota la direcció de Roy Goodman. Una altra actuació destacada va ser acompanyar Plácido Domingo en un concert dirigit per Simon Rattle al Festival Proms de Londres.

Forma duo amb el guitarrista Jens Franke amb qui ha gravat la integral de les obres d'Antoine de Lhoyer (Naxos).

Jørgen Skogmo ha estat professor convidat al Conservatori de Música de Trondheim i a la Guildhall School of Music and Drama de Londres.

Jørgen Skogmo debuta al Festival de Torroella de Montgrí.

Web: www.jorgenskogmo.com

Diputació de Girona
Diputació de Girona
Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2019
INAEM 2019
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
AC/E
AC/E
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
urbaser
urbaser
Gisela Graham
Gisela Graham