MOS AZIMANS

Els comuniquem que, malauradament, per l'hospitalització d'un dels membres del quartet de músics MOS AZIMANS, el concert que estava previst per al proper diumenge 2 d'abril, es CANCEL·LA. Lamentem les molèsties que aquest fet els pugui ocasionar.

Finalitzat
2016
02.04.17

Socis:| No socis: 10€

MOS AZIMANS anul·lat
MOS AZIMANS anul·lat

Programa

B. de Ventadorn: Non es meravelha s'eu chan
Anònim (s. XIV): Chominciamento di gioia
B. de Ventadorn: En cossirer et en esmai
Anònim (s. XIV): Constantia
B. de Ventadorn: Ara no vei luzir solelh i Tant ai mo cor ple de joya
A. de la Halle (s. XIII): Tant com je vivrai
B. de Ventadorn: Can l'erba fresch'e·lh folhapar, Can vei la lauzeta mover, Estat ai com omesperdutz (instrumental), Ab joi mou lo vers e·l comens
 
Estil: Clàssica. Música antiga

Presentació

El conjunt Mos Azimans és una de les sorpreses més agradables de la música antiga feta a casa nostra. El quartet, amb la veu de Laia Frigolé i la direcció de Pau Marcos, recupera les cançons del trobador occità Bernart de Ventadorn i les posa a disposició de l'oient actual en versions impecables. Un projecte improbable que s'ha plasmat en el disc En un miralh.

Biografies

En la més coneguda de les seves cançons, Can vei la lauzeta mover, el mirall és la imatge amb què Bernart de Ventadorn canta els ulls de la seva estimada, ulls que han estat la causa de la seva perdició. Però el mirall dóna títol al primer disc de Mos Azimans també per d'altres motius. Un d'ells es troba en les arrels mateixes de la paraula. El verb llatí miror, d'on vindria miralh, significa "meravellar-se, admirar", i és certament meravellats que els membres del grup s'han apropat a aquests cants. Cançons del segle XII que irradien una vivacitat i una força poètiques colpidores.

Concerts relacionats

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR