Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Duo Euterpe
Duo Euterpe
Duo Euterpe
Duo Euterpe
Comparteix

DUO EUTERPE

Montserrat Piqué, oboè | Joaquim Font, piano Presentat pel Conservatori Superior de Liceu

Divendres 29 de juliol | 17:00 h
Finalitzat
2016

Programa

Gustav Schreck: Sonata per a oboè i piano, en Fa major, Op. 13 / Carl Nielsen: Dues fantasies per a oboè i piano, Op. 2 / Henri Dutilleux: Sonata per a oboè i piano / Marina Dranishnikova: Poema per a oboè i piano 

Presentació

L'oboè és un dels instruments musicals més antics, successor de la xeremia. Posseeix una afinació perfecta i un so clar, i  la seva literatura es remunta al segle XIII, tanmateix és al període barroc i clàssic on assoleix la seva màxima esplendor. Montserrat Piqué i Joaquim Font han triat per al seu concert al Fringe Festival Torroella de Montgrí un programa d'obres dels segles XIX i XX amb partitures de Gustav Schreck, Carl Nielsen, Henri Dutilleux i Marina Dranishnikova, compositora russa autora d'un duo que és un autèntic desafiament  per a qualsevol oboista.

Biografies

DUO EUTERPEMONTSERRAT PIQUÉ MUNTANÉJOAQUIM FONT PLANS

 

DUO EUTERPE

El Duo Euterpe el formen l'oboista Montserrat Piqué i el pianista Joaquim Font. El duo es va constituir a partir de la voluntat dels seus dos integrants de cursar l’assignatura de música de cambra junts al Conservatori del Liceu de Barcelona, sota el guiatge del clarinetista Isaac Rodríguez. Han realitzat diversos concerts a Barcelona i el seu repertori inclou obres del classicisme fins al segle XXI, i treballen sobretot obres inusuals del repertori per aquesta formació.

 

MONTSERRAT PIQUÉ MUNTANÉ, oboè

Montserrat Piqué Muntané va néixer a Torredembarra el 1994. Va començar els seus estudis d’oboè quan tenia 7 anys a l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona amb la professora Loli Jorge Adrià. Al curs 2009-2010 va iniciar els estudis de corn anglès i dos anys després es va graduar amb matrícula d’honor a l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona. Al maig del 2012 rep una beca Jove Promesa de la Fundació de Música Ferrer-Salat per estudiar al Conservatori Superior del Liceu a Barcelona, on actualment està en l’últim any dels estudis amb el professor César Altur. Ha rebut classes magistrals d’Albrecht Mayer, Dominik Wollenweber, Lucas Macías, Manuel González, Kai Frömbgen, Gregor Witt, Jacques Thys, Jean-Louis Capezzali, Emanuel Abbhül, Alexei Ogrintchouk, Thomas Indermühle, Christian Schmitt, Paco Gil, Josep Domènech, Eduardo Martínez, Loles Chiralt, Óscar Diago i Emili Pascual.

Ha participat en diversos concursos. Ha quedat finalista al IX i XVI Concurs Obert d’Interpretació l’Arjau (2004 i 2011). Als vuitens Premis d’Interpretació del Conservatori de Girona, 2009, va rebre una menció honorífica i al novembre de 2011 va guanyar el segon premi de la Fase Autonòmica del X Certamen Nacional de Interpretación Intercentros Melómano en la categoria de grau professional per a representar Catalunya. L'any 2014 va guanyar una menció honorífica en el XIX Concurs Obert d’Interpretació l’Arjau. En orquestra, ha tocat sota la direcció de Gordan Nikolic, Salvador Mas, Josep Caballé i Manel Valdivieso, entre altres. Actualment és titular de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i ha col·laborat amb l’Orquestra de Cadaqués i l’Orquestra Simfònica del Vallès.

 

JOAQUIM FONT PLANS, piano

Joaquim Font Plans va néixer a Igualada el 1995. Va començar els estudis de piano als 7 anys al Conservatori de Música d’Igualada amb la professora M. Jesús Martínez de Arenzana. L’any 2013 va rebre una beca Jove Promesa de la Fundació de Música Ferrer-Salat per cursar els estudis superiors de piano al Conservatori Superior del Liceu, on va seguir el mestratge de Josep Colom i, a partir del febrer del 2015, del professor Raimon Garriga.

Ha format duo amb la cantant Carmen Mateo sota el mestratge de Josep Surinyac i també duo de piano i oboè amb Montserrat Piqué i sota la supervisió del clarinetista Isaac Rodríguez.

Ha rebut classes magistrals de Margarita Serrat, Albert Atenelle, Carles Julià, Benedicte Palko, Badura-Skoda, Àlex Alguacil, Alba Ventura, Wolfgang Rieger, Dina Yoffe i Akiko Ebi, entre d'altres. Ha actuat tant com a solista com en música de cambra en diferents sales de Barcelona i Igualada.

L'any 2012 va guanyar el primer premi en la Fase Autonòmica (Catalunya) i el premi al millor pianista a la final de Madrid respectivament en el concurs Intercentros Melónamo en la categoria de grau professional. A l’abril de 2014 va guanyar el primer premi del XX Concurs Obert d’Interpretació l'Arjau en la categoria de solista III.

Facebook: www.facebook.com/joaquim.fontplans

Diputació de Girona
Diputació de Girona
Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2019
INAEM 2019
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
AC/E
AC/E
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
urbaser
urbaser
Gisela Graham
Gisela Graham