Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Trio Jakob
Trio Jakob
Trio Jakob
Trio Jakob
Trio Jakob
Trio Jakob
Comparteix
< Tornar

TRIO JAKOB

Asier Merino, violí | Carla Peña, violoncel | Imanol Casán, piano Presentat pel Conservatori Superior de Liceu    

Dijous 28 de juliol | 19:00 h
Finalitzat
2016

Programa

J. Brahms: Trio per a violí, violoncel i piano núm. 1 en Si major, Op. 8

Presentació

Brahms va ser un excel·lent pianista i el coneixement d'aquest instrument, el seu mestratge i el seu poder d'invenció fan que la seva música de cambra amb piano no tingui rival a la seva època. El Trio Jakob ens proposa escoltar el primer trio amb piano compost per Brahms entre el 1853 i 1854, quan tenia 20 anys. Es tracta d'una obra de joventut que el compositor va revisar quaranta anys després, el 1889, sense que perdés la frescor original. 

Biografies

TRIO JAKOBASIER MERINOCARLA PEÑA | IMANOL CASÁN

 

TRIO JAKOB

El Trio Jakob va ser creat el 2014 i l'integren Asier Merino (violí), Carla Peña (violoncel) i Imanol Casán (piano), tots tres estudiants del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona. Comencen la seva formació com a trio amb el professor Manel Valdivieso, tot i que actualment són alumnes de la pianista Catherine Ordronneau i de la violinista Oksana Solovieva. Puntualment han rebut classes magistrals del Gryphon Trio, Vera Martínez Menher, William Kindermann i Amparo Lacruz. Algunes de les característiques reconegudes són el seu estil comunicatiu i la complicitat entre els integrants, així com l'expressivitat i energia sobre l'escenari. El Trio Jakob ha actuat al Reial Cercle Artístic de Barcelona, al Teatrino del Conservatori del Liceu i al Centre Cultural La Marineta de Mollet del Vallès. A més a més, tenen concerts programats a l'Auditori del Conservatori Superior del Liceu dins del cicle de concerts del Centenari Granados, a Solé Luthiers, a l'Ateneu de Cervelló i participaran en el concert d'homenatge al compositor Leo Brouwer al mateix conservatori.

Web: www.paperdeplastic.com
Facebook: www.facebook.paperdeplastic 
Twitter: @paperdeplastic 

 

ASIER MERINO, violí

Neix a Barcelona el 1995. Aprofundeix en la seva tècnica amb els professors Alexander Polonski i Heriberto Fonseca. Als 15 anys va ser convidat a tocar com a solista en el Cicle de Joves Intèrprets d’El Musical.

El 2013 entra al Conservatori Superior del Liceu amb la beca oferta per la Fundació de Música Ferrer-Salat, on estudia actualment sota la supervisió d'Olga Aleshinski. Rep, a més, classes magistrals de Pavel Vernikov, Lukas Hagen i Tatiana Aleshinsky, entre d’altres. Ha estat membre titular de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya Alevins i de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya al llarg de sis anys. Col·labora actualment amb Schleswig-Holstein Orchestral Academy, l’Orquestra Simfònica del Vallès i amb l’Orquestra de Cambra de Granollers.

 

CARLA PEÑA, violoncel

Neix a Mollet del Vallès l’any 1993. S’inicia als estudis de violoncel amb Elisabetta Renzi. L’any 2011 entra al Conservatori Professional del Liceu, on comença a estudiar amb el professor Manuel del Fresno. Ha rebut classes magistrals dels violoncel·listes Peter Bruns, Harro Ruijsenaars, Gustav Rivinius, Jeroen den Herder, Jan Ype Nota i Peter Thiemann. Va actuar com a solista amb l’Orquestra de Guitarres de Barcelona l’any 2013 al Palau Moixó.

Actualment és membre titular de l’Orquestra de Cambra del Reial Cercle Artístic de Barcelona (ORCA), forma part de la plantilla de reserves de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i col·labora amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i l’Orquestra de Cambra de Granollers.

L’any 2013 va superar les proves d’accés al Conservatori Superior del Liceu per estudiar Interpretació de Violoncel amb Amparo Lacruz on actualment cursa tercer.

 

IMANOL CASÁN, piano

Ha realitzat els estudis de grau professional amb el Agustín Vergara al Conservatori Professional Juan Cristóstomo de Arriaga, a Bilbao. Durant la seva formació ha rebut classes amb professors de renom internacional com Akiko Abi, Dina Yoffe, Paul Lewis, James Parker, Gustavo Diaz Jerez i Eulàlia Solé, entre d'altres.

L’any 2012 va obtenir la plaça de piano a l’Orquestra d’Alumnes d’Euskadi (EIO), amb la qual va realitzar una gira pels auditoris més importants de Colòmbia i va continuar pels auditoris nacionals. Ha guanyat concursos com el de Jóvenes Intérpretes de Euskadi (2011 i 2013) i el Concurso de Jóvenes Promesas Cesar Uceda (2013). L’any 2014 va ser seleccionat pel Consell de la Música de la Generalitat de Catalunya per participar en el cicle Joves Pianistes a la sala Vila Arrufat i al Cicle de Música Clàssica Castillo de Arteaga.

Actualment cursa tercer curs de grau superior d’interpretació de piano al Conservatori Superior del Liceu amb Josep Colom i Enrique Bagaría. Els seus estudis han estat finançats per la Diputació de Biscaia, l’Asociación de Intérpretes de España i per la Fundació de Música Ferrer Salat.

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham