COMUNICAT JOVENTUTS MUSICALS TORROELLA MONTGRÍ

 

Amb motiu de les recents mesures anunciades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya relatives a la prevenció del  COVID-19, queden ajornades les activitats programades per l’entitat durant les properes dues setmanes a l’espera de conèixer noves  mesures i directrius al respecte.

 

Això afecta les següents activitats:

-        La sessió de Club de Clàssica prevista per al dissabte 14/03/2020, dins de cicle dedicat a Beethoven.    

-        L’Assemblea General Ordinària prevista per al dissabte 21/03/2020.

Pròximament, es comunicaran les noves dates.

 

Lamentem les molèsties que aquestes mesures d’obligat compliment puguin ocasionar i  agraïm per avançat la comprensió, la predisposició i la col·laboració de tots els socis i del nostre públic. Desitgem retornar a la nostra activitat el més aviat possible.

Torroella de Montgrí, 12 de març de 2020.

Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí

 

×

KEBYART ENSEMBLE

Pere Méndez, saxo soprano| Víctor Serra, saxo contralt | Robert Seara, saxo tenor | Daniel Miguel, saxo baríton Presentat per l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC)    

Finalitzat
2016
27.07.16 | 18:00 h
Kebyart Ensemble
Kebyart Ensemble
Kebyart Ensemble
Kebyart Ensemble

Programa

Eugène Bozza: Andante et Scherzo / Fabien Lévy: Durchin memoriam Gérard Grisey / F. Mendelssohn: Capriccio, Op. 81 / György Ligeti: Sis bagatel·les / Philippe Geiss: Patchwork 

Presentació

El saxofon, instrument lligat al món del jazz, va ser creat el 1840 pel belga Adophe Sax originàriament com a instrument d'orquestra. Tot i no fer fortuna en aquest món, el saxo va jugar un paper important en la música militar de la segona meitat del segle XIX, moment en el qual es va crear el quartet de saxos, formació de singular i atractiva sonoritat que sedueix les joves generacions de músics. Kebyart Ensemble és un quartet de saxos creat el 2014 al si de l'Escola Superior de Música de Catalunya que explora el repertori creat per aquesta formació en els seus concerts en els quals també inclou transcripcions d'obres escrites per altres instruments.

Biografies

KEBYART ENSEMBLE

Kebyart Ensemble és un quartet de saxofons que neix l'any 2014 en el si de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) integrat per Pere Méndez (l'Ametlla de Mar, 1995), saxo soprano; Víctor Serra (Barcelona, 19915), saxo alt; Robert Seara (Barcelona, 1995), saxo tenor; i Daniel Miguel (Constantí, 1993), saxo baríton. Sota la tutela de Nacho Gascón, professor de saxo i de música de cambra del centre, desenvolupen una formació ambiciosa que pretén sorprendre i captivar el públic, però sobretot innovar en la forma d'entendre el quartet tradicionalment i trencar barreres i cercar a través de la formació d'ensemble noves sonoritats i noves propostes de concert que puguin abastar tot tipus d'estils, creacions i performances per tal de crear un producte original, fresc i especial.

Tots els membres del quartet estudien el grau superior d'interpretació de la música clàssica i contemporània a l'ESMUC. Com a quartet, han rebut classes i consells de professors de prestigi com David Albet, Mariano García, Christophe Bois i Albert Julià.

A més de la seva tasca com a integrants del quartet, desenvolupen la seva formació com a saxofonistes, la qual cosa els porta a col·laborar en formacions de renom com l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Catalunya (OBC), la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, la Banda Municipal de Barcelona... Durant la seva trajectòria com a intèrprets han pogut tocar en algunes de les sales de concerts més importants de Catalunya, com el Palau de la Música Catalana, les diferents sales de l'Auditori de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu, Sala Mozart i l'auditori AXA, entre d'altres.

El nom Kebyart pretén reflectir les possibilitats sonores del quartet de saxos. Kebyart prové d'un dels conjunts instrumentals tradicionals d'Indonèsia, el gamelan gong kebyar, original de l'illa de Bali. Kebyar significa "el procés de la floració", i es refereix als canvis explosius de tempo, dinàmica, caràcter....

Com a quartet han estat guardonats amb diferents premis d'interpretació de música de cambra com el 2n premi a la 84a edició del Concurso Permanente de Joventudes Musicales de España, 1r premi al X Concurs Internacional de Música de Cambra Higini Anglès i també van ser premiats com a finalistes a l'11a edició del prestigiós Concurs Internacional de Cambra de les Corts, entre d'altres.

Han participat a diferents festivals, com el Reus Windfest, a la 16a edició del Festival de Música de Cambra de Vinaròs i al Joves & Clàssica a la Casa Elizalde de Barcelona, organitzat per Joventuts Musicals de Barcelona. Participaran al festival 30 Minuts de Música de la Fundació Mas i Mas.

Facebook: www.facebook.com/ kebyartensemble

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR