Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
James Carter.
James Carter.
Joan Mar Sauqué
Joan Mar Sauqué
Joan Mar Sauqué amb la jove banda.
Joan Mar Sauqué amb la jove banda.
James Carter Organ Trio.
James Carter Organ Trio.
Comparteix

JAMES CARTER ORGAN TRIO + JOAN MAR SAUQUÉ

22:00h - James Carter Organ Trio James Carter, saxofon | Gerard Gibbs, orgue Hammond |Alex White, bateria 20.30h - Joan Mar Sauqué, Joan Chamorro & Young Band

Dissabte 13 d'agost | 20:30 h
Finalitzat
2016

25-30€

Presentació

22h - James Carter Organ Trio

James Carter és un dels saxofonistes més admirats de la seva generació, una poderosa força de l'actual escena jazzística posseïdor d'un espectacular so, una poderosa tècnica i un ampli coneixement de tots els estils del jazz que amb la seva visió contemporània ha portat al segle XXI. Amb el tradicional trio de jazz amb orgue Hammod, saxo i bateria tanca el Jazz Festival l'Estartit-Costa Brava fent un repàs als temes propis i els estàndards.

20.30h - Joan Chamorro presenta Joan Mar Sauqué

Sorgit de l'Escola Municipal de Música de Torroella de Montgrí, Joan Mar Sauqué és un prometedor trompetista amb idees fresques que es presenta al Jazz Festival l'Estartit-Costa Brava amb Joan Chamorro, el seu director a la Sant Andreu Jazz Band, i un grup de companys per interpretar els temes del seu primer disc, Joan Chamorro presenta Joan Mar Sauqué, que inclou dos temes propis.   

Biografies

JAMES CARTER 

JOAN CHAMORRO | JOAN MAR SAUQUÉ

JAMES CARTER, saxo, clarinet baix i contrabaix

James Carter és un dels saxofonistes més admirats de la seva generació. La seva música s'alimenta d'un profund respecte i coneixement de la tradició del jazz. Nascut a Detroit, Michigan, el 1969, James Carter va començar a tocar el saxo quan tenia 11 anys i va gravar els seus primers discos amb un conjunt d'estudiants de Detroit el 1986, i el 1991 amb el llegendari trompetista Lester Bowie, a la banda del qual va entrar el 1988 i va causar sensació pel seu virtuosisme, cosa que provocà en el món del jazz una commoció tant o més gran que la que havia provocat l'aparició de Wynton Marsalis. És capaç de tocar tots els estils de jazz i domina tots els saxofons, del soprano al baríton, així com el clarinet baix.

Carter va enregistrar mitja dotzena de discos sota el seu propi nom entre 1993 i 2000, tots d'estils diferents, des d'un programa d'estàndards, Conversin' with the Elders (1995), fins a un àlbum de funk elèctric, Layin' in the Cut (2000), i un disc d'homenatge a Django Reinhardt, Chasin the Gypsy (2000). Tres anys més tard, va retre homenatge a la llegendària Billie Holiday amb Gardenias for Lady Day (2003), al qual van seguir l'any següent Live at Bake's Keyboard Lounge i un altre disc gravat en directe, Out of Nowhere (2005). Carter ha continuat la seva frenètica activitat gravant discos i tocant en directe amb la Lincoln Center Jazz Orchestra, la soprano Kathleen Battle, Aretha Franklin, David Murray, Art Ensemble of Chicago, Ginger Baker, Sonny Rollins, Odean Pope, Dee Dee Bridgewater, Cyrus Chestnut, Rodney Whitaker, Frank Lowe, el desaparegut Julius Hemphill, Ronald Shannon Jackson i la Charles Mingus Big Band, entre molts d'altres.

El 2008, va publicar Present Tense, on ret homenatge a músics inoblidables del jazz amb temes com Dodo´s Bounce en memòria del pianista Dodo Marmarosa; Bro Dolphy del saxofonista Eric Dolphy; Sussa Nita en homenatge a Billie Holiday; i Delilah en memòria del trompetista Clifford Brown, entre d'altres. L'any següent va publicar Heaven on Earth amb una banda formada per l'organista John Medeski, el guitarrista Adam Rogers, el baixista Christian McBride i el bateria Joey Baron. El 2011, Carter edita Caribbean Rhapsody, una col·laboració amb el compositor clàssic Roberto Sierra que inclou l'obra Concert per a saxofon i orquestra. Aquell mateix any va reunir de nou el seu Organ Trio (amb el seu company de Detroit, l'organista Gerard Gibbs, i el bateria Leonard King Jr.) per enregistrar un tercer disc titulat At the Crossroads.

Web: www.jamescarterlive.com
Facebook: www.facebook.com/Jamescarterlive

JOAN CHAMORRO, saxo, clarinet baix i contrabaix

Músic i professor de jazz format al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i al Taller de Músics de Barcelona, Joan Chamorro és un descobridor de talents al capdavant de la Sant Andreu Jazz Band, que ha fundat i dirigeix.

Ha impartit classes a escoles de música i conservatoris de tot Catalunya, així com classes magistrals a Saragossa, Colòmbia i Polònia presentant el seu projecte d'ensenyar música d'una manera diferent a través de la Sant Andreu Jazz Band.

Ha format part de la Big Band del Taller de Músics amb la qual actua en festivals de diverses ciutats europees. També ha col·laborat amb la Big Band de Bellaterra, la Big Band de John Dubuclet, la Big Band Jazz Terrassa, la Perico Sambeat Big Band, entre d'altres. Lidera el Andrea Motis & Joan Chamorro Quintet.

Ha actuat a la majoria dels festivals de jazz d'Espanya i ha col·laborat amb figures com Slide Hampton, Scott Robinson, Jon Allred, Tete Montoliu, Frank Foster, Gary Smulyan, Dick Oatts, Bebo Valdés, Ralf Lalama, Nicholas Payton, Teddy Edwars, Frank Wess, Jessy Davis, Dennis Rowland, Josep Maria Farràs, Perico Sambeat, Lluís Vidal, Randy Brecker, Carmen Lundy, David Mengual, David Xirgu, Mike P. Mossman, John Mosca, Bart Van Lier, David Allen, Bobby Shew, Judy Niemack i Lew Tabakin.

Entre les nombroses gravacions en les quals ha participat cal destacar Joan Chamorro (2009); Joan Chamorro presenta Andrea Motis (2010); Motis Chamorro Quintet. Live at Jamboree (2013); Joan Chamorro presenta la màgia de la veu (2014), que va guanyar el Premi Enderrock al millor disc; i Motis Chamorro Grup & Orquestra Simfònica del Vallès (2015). Ha gravat també amb Tete Montoliu, Bebo Valdés, Jessy Davis, Jerry González, Lluís Coloma, Ana Finger, Fredrik Carlquist, Perico Sambeat, la Big Band de Bellaterra, la Iruña Big Band i la Big Band Jazz Terrassa, entre d'altres.

El 2012 va rebre el Premi Altaveu per la seva feina com a descobridor de talents del jazz.

Facebook: www.facebook.com/Andrea-Motis-Joan-Chamorro-jazztojazz
Twitter: @joanchamorro

JOAN MAR SAUQUÉ, trompeta

Nascut el 1996 a Garrigoles (Girona), Joan Mar Sauqué va començar a estudiar música a l’Escola Municipal de Música de Torroella de Montgrí, on va començar a estudiar trompeta, llenguatge musical, combo, Big Band i improvisació. El 2011 va començar a rebre classes de David Pastor, que el va introduir a la Sant Andreu Jazz Band, que dirigeix Joan Chamorro i amb la qual toca des d’aleshores. Ha tingut l’oportunitat de tocar i gravar amb alguns dels músics més destacats de l’escena nacional i internacional, com Perico Sambeat, Toni Belenguer, Víctor Correa, Ernesto Aurignac, David Pastor, Ignasi Terraza, Esteve Pi, Josep Traver, Scott Hamilton, Dick Oatts, Scott Robinson, Jon-Erik Kellso, Luigi Grasso i Joel Frahm, entre d'altres.

Des de 2012 estudia a Barcelona el grau professional de trompeta clàssica i des de 2014 interpretació de trompeta jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Ha tocat amb l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, dirigida per David Pastor; la Big Band del Liceu, dirigida per Sergi Vergés; Eva Fernández Sextet; The Bombins; DO Next Generation; El Viatge amb Quim Lecina, i SuperSax 2.0 dirigit per Roger Mir, entre d'altres. Amb altres formacions ha tocat amb Josep Maria Farràs, Jorge Pardo, i ha gravat amb Vicent Macián, Ernesto Aurignac, Gorka Benítez, Gabriel Amargant, Francesc Burrull, Pablo Arias. El març de 2015 va acompanyar els mítics Maceo Parker i Michael Abene amb la Girona Jazz Project en el Black Music Festival.

En aquests últims anys ha rebut mestratge i classes magistrals de Tom Harrell, Wayne Escoffery, Joe Magnarelli, Horacio Fumero, Maria Schneider Orchestra, Joel Frahm, Sergi Vergés, Alfons Carrascosa, Perico Sambeat, Dick Oatts, Scott Robinson, Jorge Rossy, David Pastor, Duccio Bertini, Lluís Vergés, Jeremy Pelt, Noah Preminguer, Ignasi Terraza, Jere Laukkanen, Eladio Reinón, Joan Monné, Bobby Shew i Voro García, entre d'altres.

Web: www.joanmarsauque.com
Facebook: www.facebook.com/Joan-Mar-Sauqué-Vila

Diputació de Girona
Diputació de Girona
Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2019
INAEM 2019
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
AC/E
AC/E
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
urbaser
urbaser
Gisela Graham
Gisela Graham