Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Cécile McLorin Salvant
Cécile McLorin Salvant
Cécile McLorin Salvant i Aaron Diehl Trio
Cécile McLorin Salvant i Aaron Diehl Trio
Comparteix

CÉCILE MCLORIN SALVANT

Aaron Diehl, piano | Paul Sikivie, baix | Lawrence Leathers, bateria

Dissabte 23 de juliol | 22:00 h
Finalitzat
2016

30-35 €

Presentació

Guanyadora del Premi Grammy 2016 al millor disc de jazz vocal per For One to Love, Cécile McLorin Salvant s'ha convertit en la veu de la nova generació del jazz. Posseeix una rica i variada paleta tonal amb uns greus profunds i enfosquits, i uns aguts brillants que combina en unes interpretacions dels temes plenes de teatralitat. A l'escenari de la plaça de la Llevantina cantarà les cançons de For One to Love i temes del seu primer disc, WomanChild.

Biografies

CÉCILE McLORIN SALVANT, veu

Filla de mare francesa i pare haitià, Cécile McLorin Salvant va néixer i es va criar a Miami, Florida. Va iniciar estudis de piano clàssic quan tenia 5 anys i als 8 va començar a cantar al Miami Choral Society. Inicialment va estudiar cant amb professors privats per continuar la seva formació vocal amb Edward Walker, professor de cant a la Universitat de Miami.

El 2007 es va traslladar a Ais de Provença (França) per estudiar Dret i seguir estudiant cant clàssic i barroc al Conservatori Darius Milhaud. A Ais de Provença va començar a aprendre a improvisar repertori instrumental i vocal a partir de començaments del segle XX i va començar a cantar amb la seva primera banda. El 2009, després d'una sèrie de concerts a París, va gravar el seu primer disc, Cécile, amb el Jean-François Bonnel Quintet. Un any més tard, va guanyar el concurs Thelonious Monk a Washington DC.

Cécile McLorin Salvant fa interpretacions úniques de temes de jazz i blues desconeguts i gairebé no gravats. Teatralitza els estàndards de jazz i compon temes propis, música i lletra, que també canta en francès, la seva llengua materna, i castellà. Gaudeix de popularitat a Europa i als Estats Units i actua en clubs, sales de concerts i festivals acompanyada de músics de renom com Jean-Francois Bonnel, Rodney Whitaker, Aaron Diehl, Dan Nimmer, Sadao Watanabe, Jacky Terrasson (ella va ser la cantant convidada en el seu últim disc, Gouache), Archie Shepp i Jonathan Batista. Ha estat la veu per tercer any consecutiu de la campanya publicitària Chance, de Chanel. L'agost de 2012 va gravar WomanChild per al segell Mack Avenue amb Aaron Diehl, Rodney Whitaker, Herlin Riley i James Chirillo.

Ha actuat en nombrosos festivals, entre els quals cal assenyalar Jazz à Vienne, Ascona, Whitley Bay, Montauban, Foix, amb Wynton Marsalis i l'Orquestra de Jazz del Lincoln Center i amb la seva pròpia banda al Kennedy Center, el Festival de Spoleto de Jazz i el Festival de Jazz de Detroit, entre d'altres.

El seu disc WomanChild va ser nominat com a millor àlbum de jazz als Premis Grammy de 2014, guardó que finalment va aconseguir el 2016 amb el seu àlbum For One To Love.

Web: www.cecilemclorinsalvant.com
Facebook: www.facebook.com/CecileMcLorinSalvantMusic
Twitter: @cecilesalvant

Diputació de Girona
Diputació de Girona
Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2019
INAEM 2019
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
AC/E
AC/E
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
urbaser
urbaser
Gisela Graham
Gisela Graham