Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Ensemble Micrologus
Ensemble Micrologus
Comparteix
< Tornar

ENSEMBLE MICROLOGUS

Llibre vermell de Montserrat 

Finalitzat
2016

26-30 €

Programa

Llibre vermell de Montserrat 

Presentació

El Llibre vermell de Montserrat, testimoni excepcional de la polifonia catalana del segle XIV, arriba al Festival de Torroella de Montgrí sota el guiatge d'un dels grups més prestigiosos especialitzats en la interpretació de música medieval, l'Ensemble Micrologus. L'església de Sant Genís serà, en aquest cas, el marc per a la interpretació de l'excepcional recull de cançons i danses de pelegrins recollides en el manuscrit joia de la biblioteca del monestir de Montserrat.

Concert a la memòria d’Ernest Lluch

Biografies

ENSEMBLE MICROLOGUS

Després de tocar durant anys al festival Calendimaggio d'Assís (Itàlia), el 1984 Patrizia Bovi, Goffredo Degli Esposti i Gabiele Russo, juntament amb Adolfo Broegg (1961-2006), van fundar l'Ensemble Micrologus. Al llarg dels anys han creat més de 20 programes, alguns en forma d'espectacle teatral, que han interpretat no únicament a Itàlia, sinó també a França, Alemanya, Àustria, Hongria, República Txeca, Espanya, Portugal, Holanda, Bèlgica, Suïssa, Eslovènia, Polònia i el Japó.

Al mateix temps, participen en les activitats d'art i música al Laboratori d'Espectacles d'Assís, on imparteixen cursos i tallers que han estat la base de diverses interpretacions de drames i representacions sacres. En la dècada del 1980 van participar al Centre d'Estudis Ars Nova de Certaldo, on van compartir els seus coneixements amb alguns dels musicòlegs europeus més destacats.

L'Ensemble Micrologus toca amb reconstruccions fidels d'instruments de l'època, així com vestuari i escenografia apropiada en les seves escenificacions teatrals. Cada any, presenten al públic un o dos nous espectacles temàtics, en els quals alternen música sacra i profana (del segle XII al XV), així com encàrrecs de diversos festivals europeus.

L’ensemble compta amb la col·laboració de destacats estudiosos com el professor Dinko Fabris, del Departament de Música Antiga del Conservatori de Bari, i ha col·laborat amb alguns importants centres d'investigació europeus, entre aquests el CERIMM de l'Abadia de Royaumont, a França, on realitzen algunes investigacions fins a finals del  2002.

L'Ensemble Micrologus imparteix cursos d'interpretació de música medieval en col·laboració amb diverses institucions com el Festival d'Urbino, La Cité de la Musique de París i l'Abadia de Royaumont. Els músics del grup també participen en projectes de teatre, dansa i cinema ?són autors de la banda sonora de la pel·lícula Mediterrani (1991), de Gabriele Salvatores? i treballen amb destacats artistes de la música contemporània.

El grup ha gravat 15 discos dels quals Landini e la musica fiorentina (1996) i Alla napolitana (1999) han estat guardonats amb el Diapason d'Or de l'any a França. El 2002 van gravar el Llibre vermell de Montserrat al monestir de Montserrat. També tenen moltes gravacions de ràdio i televisió en diversos països: RAI 1, RAI 2, RAI 3 i ràdio a Itàlia; Radio France Culture i Radio France-Musique; ORF a Àustria; Radio Suisse a Suïssa, i Asaki Televisió a Osaka, el Japó.

Des del 1995 fins al 2000, l'Ensemble Micrologus va gravar pel segell francès Opus 111-Naïve. El 1995 van crear el seu propi segell discogràfic amb el qual també fan enregistraments.

Ensemble Micrologus debuta al Festival de Torroella de Montgrí.

Web: www. micrologus.it

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham