Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Sabrina Ma
Sabrina Ma
Sabrina Ma
Sabrina Ma
Comparteix
< Tornar

SABRINA MA, percussió

  Presentada pel Consell Alemany de la Música i el Goethe-Institut 

Dissabte 01 d'agost | 19:00 h
Finalitzat
2015

Programa

Mara-mara

Isabel Urrutia Rasines: Mara-Mara per a marimba / Christian Wolff: Exercici 27 (tambor marxa per la pau), solo de tambor / Mansoor Hosseini: Taïrama / Vinko Globokar: ?Corporel / Alejandro Viñao: Khan Variations per a marimba.

Presentació

Guanyadora de nombrosos concursos, la percussionista Sabrina Ma, nascuda a Gran Bretanya, criada a Hong Kong i resident a Berlín, explora en el seu concert de presentació en el Fringe Festival de Torroella els recursos de la percussió a través del repertori contemporani, amb obres per a marimba, tambor i el cos humà com a instrument de percussió que han estat escrites l'últim terç del segle XX i a començaments del segle XXI.

Biografies

SABRINA MA, percussió

Sabrina Ma va néixer el 1985 a Gran Bretanya, va créixer a Hong Kong i actualment viu a Berlín. Als quatre anys va ingressar a la Hong Kong Academy for Performing Arts, on fins a 2003 va estudiar piano, percussió i violí.  En 2003 es va traslladar als Estats Units per estudiar percussió amb Michael Udow a la Universitat de Michigan, on es va llicenciar el 2007 amb les màximes qualificacions. Paral·lelament va ampliar la seva formació amb Bernard Wulff a la Hochschule für Musik de Freiburg (Alemanya). El 2013 va completar un màster de música a la Hochschule für Musik de Karlsruhe (Alemanya) sota la direcció de Isao Nakamura.

Ha guanyat nombrosos premis en concursos internacionals de percussió entre els que cal destacar el Premi Especial al Talent a l'Universal Marimba Competition de Bèlgica (2007), el Premi Pustjens del Concurs Mundial de Marimba de Stuttgart (2008), el tercer premi del Concurs Internacional de Vibràfon Claude Giot de França (2008), el Primer Premi del Concurs Internacional de Marimba a la República Txeca (2009), el primer premi a la Lliga de Solistes de Marimba Clàssica dels Estats Units (2010) i el Primer Premi en el Concurs Internacional de Música Contemporània de Polònia (2010).

Seleccionada el 2013 com a Jove Artista d'Alemany, va rebre una beca així com un contracte per enregistrar un disc. El seu repertori inclou obres dels segles XX i XXI, transcripcions de música clàssica i arranjaments propis de música popular.

Ha actuat en nombrosos festivals de música contemporània entre els quals cal destacar el dels Cursos Internacionals de Nova Música d'Estiu de Darmstadt, el Lucerne Festival Academy, el Festival de Tardor de Varsòvia, el Bozen Transart Festival, el Roaring Hooves Festival, i el Two Days and Two Nights of New Music Festival. Ha treballat amb compositors com Markus Bongartz, Dietrich Eichmann, Sarah Nemtsov, Olga Neuwirth, Dieter Ammann, Martin Matalon, Johannes Maria Staud, Bertrand Dubedout, Rebecca Saunders, Pascal Dusapin, Markus Hechtle i Georges Aperghis i amb directors d'orquestra com David Robertson, Vladimir Jurowski, Pablo-Heras Casado, Franck Ollu, Pablo Rus, Gérard Buquet i Philippe Cambreling.

 

INAEM 2022
INAEM 2022
Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham