Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Juncal Salada, a l'esquerra, i Núria García.
Juncal Salada, a l'esquerra, i Núria García.
Neus García, a l'esquerra, i Juncal Salada
Neus García, a l'esquerra, i Juncal Salada
Comparteix
< Tornar

JUNCAL SALADA i NEUS GARCÍA

Juncal Salada, clarinet | Neus García, piano   Presentades pel Conservatori del Liceu de Barcelona  

Dimecres 29 de juliol | 18:00 h
Finalitzat
2015

Programa

R. Schumann: Sonata per a violí i piano núm. 1 en La menor, Op. 105, arr. per a clarinet de Juncal Salada / S. Brotons: Sonata per a clarinet i piano Op. 46 / A. Berg: Quatre peces per a clarinet i piano Op. 5

Presentació

Juncal Salada i Neus García formen un duo de clarinet i piano que va iniciar la seva activitat de cambra l'any 2014 al Conservatori del Liceu de Barcelona sota la direcció del clarinetista Isaac Rodríguez. El curs 2014-2015 han obtingut el Premi Extraordinari de Música de Cambra que atorga el centre. Per a a seva presentació al Fringe Festival de Torroella han triat tres magnífics exemples de música de cambra amb obres de Schumann, Berg i Brotons. 

Biografies

JUNCAL SALADA i CODINANEUS GARCÍA i PUIGDOLLERS

JUNCAL SALADA i CODINA, clarinet

Juncal Salada neix a Manlleu el 1993. Comença els estudis musicals a l’escola de música de la seva població natal als sis anys i un any més tard s'inicia en el clarinet. Ha cursat el Grau Professional al Conservatori de Vic i el 2015 ha acabat el Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb el professor de clarinet Isaac Rodríguez i ha obtingut les màximes qualificacions. Ha estudiat també amb el clarinetista Michel Lethiec al Conservatoire National à Rayonnement de Niça i el curs vinent ampliarà la seva formació al Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de París.

El 2010 va ser becada per la Fundació Ferrer-Salat per fer un curs de preparació al Grau Superior al Conservatori del Liceu i aquest últim curs la mateixa entitat li ha atorgat una beca a l’excel·lència acadèmica.

Ha participat en nombrosos cursos d’estiu, entre els quals cal destacar la Escuela Internacional de Música Presjovem a Còrdova, Festival Pablo Casals a Prada de Conflent, Summer Campus de la Royal Danish Academy of Music a Copenhage, II International Yehuda Gilad Clarinet Seminar, Curs Internacional de Música de Panticosa, Curs Internacional de Clarinet de la Lira Ampostina i Rencontres Musicales de Saint Cezaire. I ha rebut classes magistrals d’Andreas Sundén, Laura Ruiz, Michael Rusinek, Karl Leister, Philippe Berrod, Yves Didier, Vicent Alberola, José Luís Estellés i Joan Enric Lluna, entre d'altres.

Ha format part de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) des dels 14 anys fins als 20, així com de l’Orquestra ATHENEA i de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG). El 2013 va ser escollida per formar part del projecte pedagògic de l’Acadèmia de la Mahler Chamber Orchestra per fer una gira per Alemanya.

Actualment forma part de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE), és músic reserva a la Schleswig-Holstein Orchestra i col·labora habitualment amb la GIOrquestra i l’Orquestra de Cambra del Penedès. Ha treballat amb directors d'orquestra com Lutz Köhler, Hermes Helfricht, Jaime Martín, Pablo Heras Casado, Manel Valdivieso, Jordi Móra, David Ballesteros i Marcel Sabaté, entre d'altres.

Ha estat guardonada amb el 2n Premi al Concorso Internazionale di Clarinetto Saverio Mercadante a Noci (Itàlia) el 2010 i el 2n Premi al Concorso Internazionale di Musica Marco Fiorindo a Torino (Itàlia) el mateix any. En música de cambra ha estat premiada als XVIII Pòdiums de Música de Cambra de Sant Joan de Vilatorrada 2010 amb una Menció d’Honor, al V Concurs de Música de Cambra de Mollerussa el mateix any i al Concurs l’Arjau 2012.

Amb 18 anys va debutar com a solista a l’Auditori de Girona interpretant el Concert per a clarinet i orquestra KV622 de Mozart amb la JOCG sota la direcció d’Inma Shara. També ha actuat com a solista amb l’Òpera de Niça i a l’Atlàntida de Vic el 2014.

 

NEUS GARCÍA i PUIGDOLLERS, piano

Neus García (Vic, 1994) estudia piano al Conservatori Superior del Liceu amb Alba Ventura. Va començar a tocar el piano als sis anys a l'Escola de Música de Centelles i posteriorment va continuar la seva formació al Conservatori de Vic sota la tutela del professor Miquel Oliu.

Fins ara, ha complementat els seus ensenyaments musicals amb consells de diversos pianistes, com Diana Backer, Ana Guijarro, Jacques Rouvier, Hyo-Sun Lim, Francisco Poyato, Dina Yoffe o Wolfram Rieger i ha treballat també amb Amparo Lacruz, Isaac Rodríguez, Mitsuko Shirai i Niklas Schmidt en el Lied i música de cambra.

Ha estat premiada en concursos com el de L'Escola de Música de Barcelona i el Concurs de Joves Intèrprets de Vilafranca del Penedès, i el 2012 va rebre una beca de la Fundació Ferrer-Salat per cursar el primer any de Grau Superior al Conservatori del Liceu.

INAEM 2022
INAEM 2022
Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham