Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Marta Cascales
Marta Cascales
Comparteix
< Tornar

MARTA CASCALES, piano

  Presentada pel Taller de Músics de Barcelona

Divendres 31 de juliol | 20:00 h
Finalitzat
2015

Programa

Shaping Notes

Marta Cascales: A new beginning, Waves, Kiss, Recordo, Untitled song, Memories of Iceland, Memories of NY, Memories of Madrid, Memories of Barcelona, my home, Il pleut

Presentació

Shaping Notes és un concert espectacle en el qual s’interpretaran temes de Pirouette, el primer àlbum de piano de la jove pianista i compositora Marta Cascales. Cada peça va acompanyada de projeccions visuals o de dansa a càrrec d’una ballarina que dóna forma i moviment visual a la música. Alguns dels temes del repertori formen part de Memories of..., projecte que combina música i fotografies de diferents indrets del món. Aquestes obres s’interpreten acompanyades per les imatges de les ciutats a les quals fan referència. 

Biografies

MARTA CASCALES, piano i composició

Marta Cascales Alimbau va néixer a Barcelona el 1992. Va començar a tocar el piano de manera autodidàctica quan tenia 8 anys. Tres anys més tard, va iniciar classes de piano i llenguatge musical i als 16 anys va ingressar al Conservatori Municipal de Música de Barcelona per estudiar el grau professional de piano. De forma paral·lela va endinsar-se en el món de la composició. A més dels estudis musicals, ha cursat la carrera de Comunicació Audiovisual, on va descobrir les possibilitats de fusionar música i imatge. Es va endinsar en la composició de música per a l’audiovisual i el 2013 va rebre el premi a la millor banda sonora original en el X Festival Visual Sound.

Ha ofert concerts interpretant la seva pròpia música a les ciutats de Barcelona, Madrid i Atlanta (Estats Units).

Interessada en la fusió de disciplines artístiques, ha col·laborat amb poetes com Rosa María Arrazola i Nilton Santiago, i el ballarí de claqué Ludovico Hombravella. Fusionant la seva passió per la fotografia i la música, el 2012 va iniciar el projecte artístic Memories of..., component temes musicals associats a una sèrie fotogràfica de diferents indrets visitats. Un dels temes del projecte, Memories of Barcelona, my home, ha estat seleccionat i exposat en una instal·lació a l’exposició Univers marca Barcelona (2015), a la Sala Ciutat de la capital catalana.

El juny de 2014 va publicar el seu primer àlbum titulat Pirouette, el qual conté 12 temes pròpis per a piano sol. Actualment estudia el grau superior de composició al Taller de Músics de Barcelona i treballa en noves composicions i en la recerca de noves sonoritats i llenguatges.

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham