Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Blooming Duo, Esther Piñol Grífols i Ferran Carceller Amorós.
Blooming Duo, Esther Piñol Grífols i Ferran Carceller Amorós.
Comparteix
< Tornar

Blooming Duo

Esther Piñol Grífols, arpa | Ferran Carceller Amorós, percussió.

Divendres 15 d'agost | 19:00 h
Finalitzat
2014

Programa

Joan Sanmartí: A través de la pedra / Marc Timón: Video Games Music for Harp and MarimbaSuper Mario Gros vs Sonic Reloaded / Donkey Kong pays Tetris in the CaribbeanWhen Lemmings didn’t want to die... / Angry Birds hate Candy Crush Saga / Andrés Serafini: Milonga en scherzo (2014) /  Fabrizio Castania:  Cosmicomics Suite / All at one point / Without colors / How much shall web et / The Spiral / M. Ravel: «Laideronette, impératrice des pagodes» de Ma mère l’oye / I. Albeniz: «Rumores de la caleta» de Recuerdos de viaje / Feliu Gasull: El Peixet de Bloomington

Presentació

Blooming Duo, amb la unió de l’arpa i la marimba, constitueix una formació poc habitual. El duo, que va actuar per primera vegada el maig de 2012, està format per l'arpista Esther Piñol Grífols i el percussionista Ferran Carceller Amorós. L’any 2012 obté el segon premi del Concurs Internacional de Cambra de Vinaròs, el 2013 aconsegueix el segon premi i el premi especial del públic al XVIII concurs de l’Arjau,?i al 21è concurs de cambra Josep Mirabent i Magrans de Sitges obté el premi de la Fundació Mas i Mas. Blooming Duo ha estrenat obres de Feliu Gasull, Joan Sanmartí, Marc Timón i Andrés Serafini.

Biografies

ESTHER PIÑOL GRÍFOLS , FERRAN CARCELLER AMORÓS

ESTHER PIÑOL GRÍFOLS, arpa

Nascuda a Vilanova i la Geltrú el 1990, ha cursat estudis superiors d’arpa amb Magdalena Barrera a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). El seu projecte de final de carrera L’arpa impressionista ha merescut la qualificació de matrícula d’honor.

Ha rebut classes d'arpistes d’arreu, dels quals destaquen Stephen Fitzpatrick, Alexandra Clemenz, Jana Bouskova, Marianne ten Voorde, Cristina Montes, Charlotte Steale i Nicolas Tuillez.

Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica del Segle XXI, l’Orquestra de Sant Cugat, l'Orquestra de l'Acadèmia del Gran Teatre del Liceu, la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona, l’Orquestra de Cambra del Baix Ebre, La Jove Orquestra de Figueres i l’Orquestra Germinans, entre d’altres.

Ha format part de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC, 2006-2013), de la Joven Orquesta Nacional de Espanya (JONDE, 2011-2014), de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (2007-2013) i de la Orquesta Sinfónica de Monzón (2005-2012) amb les quals ha actuat a les millors sales de concerts i auditoris espanyols i a festivals com el de Santander i el Festival Young EuroClassic de Berlín. Ha estat dirigida per Esa-Pekka Salonen, Marc Minkowski, Emmanuel Krivine, Pablo González, Kirill Karabits, George Pehlivanian, Josep Pons, Edmon Colomer, Salvador Mas,  Manuel Valdivieso, Valery Ovsyanikov, Lutz Köhler, Karl Anton Rickenbacher i Jaime Martin, entre d'altres.

El curs 2011-2012 ha estat becada per la Fundació Anna Riera i per l’Acadèmia d’Estudis Orquestrals de la Fundación Barenboim-Said; i entre 2011 i 2013 ha estat academista de la Mahler Chamber Orchestra.

Actualment estudia el màster d’estudis avançats en interpretació a l’ESMUC amb Magdalena Barrera i paral·lelament rep classes de Micaela Serracarabasa, col·labora amb orquestres professionals com la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la GIOrquestra, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, la companyia d’Òpera Mosset a França i la Mahler Chamber Orchestra a Alemanya.

És membre de l’Orquestra Camera Musicae, de l’Orquestra Simfonova i de la GIOrquestra i ha compaginat aquesta activitat amb concerts de cambra amb el trio Artemps, el trio Dewart (de flauta, viola i arpa) i el Duo Blooming (arpa i marimba).

Ha enregistrat la cançó Aniversari del grup Manel i ha col·laborat en el programa de televisió de Ramon Gené Òpera amb texans.

 

FERRAN CARCELLER AMORÓS, percussió

Nascut a Castelló de la Plana el 1985, va iniciar els estudis de percussió al Conservatori Professional Mestre Tàrrega de Castelló i els ha ampliat a l'Escola Superior de Música de Catalunya amb els professors Miquel Bernat, Gratiniano Murcia, Lorenzo Ferrándiz i George Elie-Octors. Ha complementat la seva formació en cursos i classes magistrals amb professors com Steven Schick, Nick Woud, Gustavo Gimeno, Josep Vicent, Juanjo Guillem, Miquel Bernat, Sisco Aparici, Jordi Francés, Cristian Diersten, Jean Geoffroy, Laurent Mariusse i Pedro Carneiro, i ha treballat amb compositors de prestigi com César Camarero, Philippe Hurel i Jose Luís Torá.

Ha estat membre de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló, de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i de la Joven Orquesta Nacional de España. Ha col·laborat i col·labora amb l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la Simfònica del Vallés, la Sinfónica de Galicia, l’Orquestra Camera Musicae i la GIOrquestra. Ha estat dirigit per directors com Eiji Oue, Jesús López Cobos, Josep Caballé Domenech, Ernest Martínez Izquierdo, Pablo González, Manel Valdivieso, Cristóbal Soler, Rubén Gimeno, Antoni Ros Marbà i Salvador Brotons, entre d'altres.

Des de 1995 és membre de la Banda Unió Musical Santa Cecília de Benicàssim. Des del setembre de 2010 forma part de la borsa de treball de la Banda Municipal de Barcelona, fet que li permet col·laborar-hi habitualment. També col·labora amb l’ensemble BCN216 i és membre dels grups de percussió Frames i Kimbala. Amb l’arpista Esther Piñol forma el duo d’arpa i marimba Blooming Duo des de 2011 i amb el clarinetista Alejandro Castillo el duo de clarinet baix i percussió L'Duo.  

El curs 2009-2010 ha estat professor de percussió al Conservatori Municipal d’Igualada i des del setembre de 2010 fins al juliol de 2012 ha impartit classes de percussió i llenguatge musical a l’Escola Municipal de Música de Premià de Dalt. Actualment és professor de percussió a l’Escola Municipal de Música de Barberà del Vallès.

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham