Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Comparteix
< Tornar

Luna Cohen & Joel Moreno

Luna Cohen, veu | Joel Moreno, guitarra

Dilluns 04 d'agost | 22:00 h
Finalitzat
2014

Presentació

Luna Cohen és brasilera i una de les principals representants de la música del seu país a Catalunya. Joel Moreno és guitarrista barceloní i forma part de diversos projectes de jazz i música brasilera. El resultat d’aquest duo és un directe amb un llenguatge amb identitat pròpia, fresc, alegre i farcit de creativitat. En el repertori combinen temes propis amb versions de grans clàssics brasilers. Un viatge des de les sonoritats més íntimes a les més extravertides d'aquesta música.

Biografies

LUNA COHENJOEL MORENO CODINACHS

LUNA COHEN, veu
Nascuda a Belo Horizonte (Brasil) el 1976. Una anècdota il·lustra els inicis singulars de Cohen en la música: passejava un dia pels carrers del centre de Barcelona xiuxiuejant una melodia i, de sobte, un senyor la va començar a seguir mentre feia els acords de la cançó amb una guitarra. Els elogis d’aquell home, el cantant Manu Chao, van ser un incentiu per dedicar-se a la música. Cohen tenia llavors 24 anys i era a la ciutat comtal per completar els seus estudis de Belles Arts, que va iniciar a la Universidade do Estado de Minas Gerais. Va acabar, però, matriculant-se a l’escola que tenia al costat de casa, el Taller de Músics, on va ser deixeble de Joan Chamorro i, sobretot, del vocalista  Errol Woiski.

Els seus primers passos com a músic professional els va fer amb el pianista Martí Ventura i el saxofonista Guim Garcia. En la seva prolífica carrera ha treballat també amb Jorge Rossy, Marc Ayza, Abel Boquera, Enrique Oliver, José Alberto Medina i, en l’àmbit del pop-rock, amb David Brown —del grup Brazzaville— i l’arranjador i productor amb residència a Boston Carles Delgado. També ha col·laborat amb els productors de música electrònica Leo Cavallo i Dani Trujillo. 

Durant les edicions del 2009 i 2010 del Festival de Jazz de Terrassa, va impartir el taller Visquem el jazz, dirigit a escolars. Cohen ha estat també mestre d’arts plàstiques a diferents escoles de Barcelona i el Vallès, i de música a infants.
El 2012 va publicar el CD Estrada do sol (Temps Record), amb el qual va iniciar una exitosa carrera discogràfica en solitari. El disc es va presentar en indrets com la sala Jamboree i la Nova Jazz Cava de Terrassa, va gaudir d’un notable ressò mediàtic i va rebre el Premi Enderrock 2013 a la Millor Nova Proposta de Jazz. Durant el 2012, Luna Cohen també va actuar a duet amb el  llegendari Jayme Marqués.
Actualment col·labora amb l'Organització Mundial de la Salut en un projecte musical per a la sensibilització i visualització de les persones afectades per la malaltia de Chagas.

JOEL MORENO CODINACHS, guitarra
Nascut a Barcelona el 1973. És un dels guitarristes més reputats de les darreres fornades del jazz nacional. Deixeble de Mario Rossy i Albert Cubero, va completar els seus estudis a La Haia, on va ser deixeble de Eef Albers, Peter Nieuwerf i Heijn van de Geijn, i a Nova York, on va estudiar a la New York University becat per La Caixa i va gaudir de l’oportunitat de compartir experiències amb Peter Bernstein, John Scofield i Jean Michel Pilc. A la ciutat dels gratacels va enregistrar el 2009, als llegendaris estudis Systems Two i amb músics nord-americans, el seu primer disc en solitari, Emergexit (Errabal, 2010), saludat per la crítica i el públic, i amb un tema seleccionat per formar part del CD Jazz From Catalonia 2010, que edita el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

A banda de la seva carrera en solitari, Moreno Codinachs és professor de música i arranjador, i ha col·laborat amb músics de la categoria de Martí Ventura, Oriol Roca i el grup Folkincats i, sobretot, acompanyant a cantants —en formació de duet o no— com Sabina Witt, Diana Palau i, com no, Luna Cohen.

 

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham