Tot un any per celebrar el 40è Festival de Torroella de Montgrí 


Torroella de Montgrí, 22 de maig

Estimats amics,

Des d'aquell primer somni de fer un gran festival, quan a l'estiu de 1981 va començar aquesta aventura, la història del Festival de Torroella de Montgrí està plena de somnis que hem anat fent a poc a poc realitat. El desig d'aquest 2020 era celebrar la 40a edició del Festival amb una programació esplèndida. La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat el plantejament de celebració, però no volem renunciar-hi. Per aquest motiu, l'estiu de festa musical que havíem previst per a aquest 2020, entre el 23 de juliol i el 21 d'agost, es transforma en tot un any de celebració del 40è Festival de Torroella de Montgrí, que començarà el 23 de juliol de 2020 i acabarà a finals d'agost de 2021.

El tret de sortida del 40è Festival de Torroella de Montgrí serà el 23 de juliol de 2020, coincidint amb el mateix dia que el 1981 es va celebrar el primer concert de la primera edició del Festival. Serà l'inici de tot un any d'actes que han de culminar l'estiu de 2021 amb la reprogramació de part de la programació musical que havíem preparat per a aquest estiu i que no podrem fer a causa de les restriccions imposades com a conseqüència de la pandèmia. Actes que anirem adaptant a les directrius sanitàries que a cada moment dictin les autoritats, a fi de garantir les condicions de seguretat sanitàries dels artistes, del públic -en el cas que es puguin arribar a celebrar concerts amb públic aquest estiu- i de tot l'equip que fa possible el Festival.

Ja hem començat a treballar en un documental sobre la història i la trajectòria del Festival de Torroella que s'emetrà a través de TV3 y La 2 i s'estudia celebrar, a finals de juliol, un concert sense públic a l'auditori Espai Ter amb la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la RTVE a Catalunya, que l'emetrien en directe per ràdio i televisió. També treballem en una exposició commemorativa dels 40 anys del Festival i la celebració d'un cicle de conferències que s'emetrien en streaming a través dels nostre canals digitals. Els detalls dels actes previstos per a aquest estiu es faran públics pròximament.  

Volem expressar-vos el nostre sincer agraïment a tots els que han treballat en la preparació de la programació del Festival de 2020, ara ajornada fins al 2021, i en la transformació de la 40a edició en tot un any de celebracions que ens permetran seguir en contacte amb el públic. Així mateix, volem agrair a les administracions públiques i als patrocinadors el seu suport i comprensió i a tot el nostre estimat públic, la seva fidelitat.

Amb la il·lusió de sempre, treballem per adaptar la programació a les noves circumstàncies imposades i per mantenir viu l'esperit del Festival de Torroella de Montgrí que aquest any, malgrat les dificultats imposades per la pandèmia de la COVID-19, vol celebra el seu 40è aniversari.  

Esperem poder-vos veure com més aviat millor. Aquests són temps difícils, però amb l'ajuda de la música ens en sortirem!

Cuideu-vos molt.

×

Conferència d'Alfred Rodríguez Picó

Confèrencia-col·loqui sobre Música i Natura amb el meteoròleg Alfred Rodriguez Picó, que serà presentat per Josep Pascual, orbervador meteorològic de l'Estartit.  

Finalitzat
2014
Dilluns 04 d'agost | 19:00 h
Alfred Rodríguez Picó.
Alfred Rodríguez Picó.

Programa

Tempesta Musical

Presentació

Música i natura estan perfectament alineades. Segons la vella teoria de l’harmonia de les esferes dels pitagòrics, l’Univers es regeix d’acord amb proporcions musicals, la qual cosa faria que la música fos anterior al mateix home. Així doncs, tots els fenòmens naturals tenen música que els compositors han reproduït en les seves obres. La pluja, el vent, la tempesta, els huracans, les marees... són fenòmens que el meteoròleg Alfred Rodríguez Picó coneix bé i en sap la música, que il·lustrarà en una amena conferència a través de les obres dels compositors des del segle XVII fins a l’actualitat.

Biografies

ALFRED RODRÍGUEZ PICÓ

Alfred Rodríguez Picó va néixer a Barcelona un dia força gris de setembre amb un plugim que anunciava la tardor de forma imminent. El seu primer record és el de la nevada del 25 de desembre de 1962: La Nevada. Amb nou anys va instal·lar el seu primer observatori meteorològic a la terrassa de casa. Als 15 va anar a viure a prop de la plaça Espanya. La muntanya de Montjuïc estava pròxima així que es va adreçar a l’Institut Botànic de Barcelona per si el deixaven un tros de terreny per posar un observatori… i així va ser, i amb aparells molt bons facilitats pel llavors anomenat ‘Servicio Meteorológico Nacional’, els ajudava en la tasca d’observació meteorològica i calcular les dades mitjanes dels observatoris de La Molina i Sant Llorenç del Munt.

Amb 16 anys va començar a treballar a Ràdio Barcelona i a fer el temps pels diaris, on feia previsions i dibuixava els mapes del temps per La Vanguardia, El Correo Catala?n, El Noticiero Universal o Diario de Barcelona i posteriorment pel Mundo Diario, Catalunya Expres, Avui o El Periódico.

Juntament amb Radio Barcelona va iniciar la seva col·laboració amb Radio Olot i per poder comprar-se més aparells meteorològics i més mu?sica (Rodríguez Picó és un apassionat de la mu?sica clàssica) es va posar a treballar de comptable. Però en 1983 amb la creació de Catalunya Radio i un una mica més tard de TV3, la seva vida professional va donar un tomb. 20 anys a Catalunya Radio i TV3 va durar la experie?ncia, molt enriquidora i apassionant.

El 2002 va deixar els dos mitjans per fer un programa setmanal a Barcelona Televisió, que dura gairebé 10 anys. La meteorologia continua essent la seva passió, una passió que fins i tot ha augmentat en el temps. I una de les millors tasques és intentar transmetre aquesta passió per mitjans com la seva pàgina web: www.pico.cat.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR