Festival 2020

 

La 40a edició del Festival de Torroella
se celebrarà del 31 de juliol al 21 d'agost del 2020

 

×

Conferència d'Alfred Rodríguez Picó

Confèrencia-col·loqui sobre Música i Natura amb el meteoròleg Alfred Rodriguez Picó, que serà presentat per Josep Pascual, orbervador meteorològic de l'Estartit.  

Finalitzat
2014
04.08.14
Alfred Rodríguez Picó.
Alfred Rodríguez Picó.

Programa

Tempesta Musical

Presentació

Música i natura estan perfectament alineades. Segons la vella teoria de l’harmonia de les esferes dels pitagòrics, l’Univers es regeix d’acord amb proporcions musicals, la qual cosa faria que la música fos anterior al mateix home. Així doncs, tots els fenòmens naturals tenen música que els compositors han reproduït en les seves obres. La pluja, el vent, la tempesta, els huracans, les marees... són fenòmens que el meteoròleg Alfred Rodríguez Picó coneix bé i en sap la música, que il·lustrarà en una amena conferència a través de les obres dels compositors des del segle XVII fins a l’actualitat.

Biografies

ALFRED RODRÍGUEZ PICÓ

Alfred Rodríguez Picó va néixer a Barcelona un dia força gris de setembre amb un plugim que anunciava la tardor de forma imminent. El seu primer record és el de la nevada del 25 de desembre de 1962: La Nevada. Amb nou anys va instal·lar el seu primer observatori meteorològic a la terrassa de casa. Als 15 va anar a viure a prop de la plaça Espanya. La muntanya de Montjuïc estava pròxima així que es va adreçar a l’Institut Botànic de Barcelona per si el deixaven un tros de terreny per posar un observatori… i així va ser, i amb aparells molt bons facilitats pel llavors anomenat ‘Servicio Meteorológico Nacional’, els ajudava en la tasca d’observació meteorològica i calcular les dades mitjanes dels observatoris de La Molina i Sant Llorenç del Munt.

Amb 16 anys va començar a treballar a Ràdio Barcelona i a fer el temps pels diaris, on feia previsions i dibuixava els mapes del temps per La Vanguardia, El Correo Catala?n, El Noticiero Universal o Diario de Barcelona i posteriorment pel Mundo Diario, Catalunya Expres, Avui o El Periódico.

Juntament amb Radio Barcelona va iniciar la seva col·laboració amb Radio Olot i per poder comprar-se més aparells meteorològics i més mu?sica (Rodríguez Picó és un apassionat de la mu?sica clàssica) es va posar a treballar de comptable. Però en 1983 amb la creació de Catalunya Radio i un una mica més tard de TV3, la seva vida professional va donar un tomb. 20 anys a Catalunya Radio i TV3 va durar la experie?ncia, molt enriquidora i apassionant.

El 2002 va deixar els dos mitjans per fer un programa setmanal a Barcelona Televisió, que dura gairebé 10 anys. La meteorologia continua essent la seva passió, una passió que fins i tot ha augmentat en el temps. I una de les millors tasques és intentar transmetre aquesta passió per mitjans com la seva pàgina web: www.pico.cat.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR