Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Llibert Fortuny.
Llibert Fortuny.
Empordà Jazz Band
Empordà Jazz Band
Young Lions del Festival.
Young Lions del Festival.
Comparteix
< Tornar

The Young Lions Festival + Llibert Fortuny & The Gas Band

Young Lions: Joan Mar Sauqué, trompeta | Felix Rossy, trompeta | Lucas Martínez, saxo tenor | Joan Solana, piano | Wassily Kandinsky, contrabaix | Josep Cordobés, bateria | BigBand de l’Escola Mpal. de Música de Torroella de Montgrí, director: Adrià Bauzó | Llibert Fortuny & The Gas Band: Raul del Mora, l guitarra, veu, teclats i toys | Tito Bonasera, baix i sampler | David Gomez, bateria i Pad)

Dimecres 13 d'agost | 20:00 h
Finalitzat
2014

18-24

Presentació

Els exponents més joves i radiants del jazz que circula per aquestes latituds meridionals mostren la seva particular visió de la música que han heretat dels grans mestres. El Jazz Festival L’Estartit presenta, compartint escenari amb la tècnica impecable i el so enèrgic del saxofonista Llibert Fortuny i el seu quartet, els seus particulars young lions com a  transmissors d’una generació i de les seves inquietuds.

Biografies

LIBERT FORTUNY

Format al Conservatori de Manresa i al Berklee College of Music de Boston  (Estats Units d’Amèrica), Llibert Fortuny debuta a Catalunya l’any 2001 amb la formació Llibert Fortuny Quartet. Acompanyat d’Albert Bover (piano), David Mengual (contrabaix) i Marc Miralta (bateria), enregistra Un Circ sense Lleons (Nuevos Medios, 2004) on col·labora Perico Sambeat (saxo alt i soprano). Des de llavors, Fortuny és un dels integrants més actius del col·lectiu WTF, que per iniciativa d’Aurelio Santos, intenta reunir a l’escenari del Jamboree Jazz Club de Barcelona innovadors músics de l’escena catalana.

La carrera de Llibert Fortuny és molt activa des de 2002: rep els millors premis de jazz a Catalunya, toca amb el saxofonista Sonny Fortune, amb els guitarristes Jordi Farrés i Nuno Ferreira, col·labora amb el pianista Rodrigo Gonçalves, amb Instint Animal, formació liderada per Xavi Maureta, i amb TGX, liderat per Andreu Zaragoza, entre d’altres. També participa en l’enregistrament del disc LTM, liderat per David Mengual, així com a les gires espanyoles de l’organista Jimmy Smith i el guitarrista Phil Upchurch.

L’any 2004 inicia el seu segon projecte, Llibert Fortuny Elèctric Quartet amb qui guanya el Circuit Ressons de Jazz. Poc després, la formació canviarà el terme final del seu nom pel de Quintet reconeixent al hacker sonor Quim Puigtió com a membre de la banda. La resta de músics són David Soler (guitarra i pedal steel), Dani Domínguez (bateria) i David Gonzàlez que substitueix a David Mengual com a baixista. Amb aquesta formació, Fortuny publica el seu segon disc Revolts (Nuevos Medios, 2005). També edita el cd-dvd Llibert Fortuny Electric Big Band XXL (Nuevos Medios, 2006), que recull el concert de clausura el 37è Festival Internacional de Jazz de Barcelona que protagonitza  el quintet i una big band creada per a l’ocasió.

Llibert Fortuny combina la dedicació al quintet col·laborant amb Connexió Argan, formació liderada pel bateria Xavi Maureta que mescla jazz amb música tradicional gnawa del Marroc. També toca amb els pianistes Chano Domínguez (New Flamenco Sound), Rodrigo Gonçalves i Manel Camp així com amb el guitarrista Jordi Farrés i el baixista Gary Willis.

L’any 2007 s’edita el tercer i darrer disc del quintet elèctric Double Step (Universal). Fortuny enregistra també Slaughterhouse 3 (Abstract Logix) amb Gary Willis (baix) i Kirk Covington (bateria). El febrer de 2008, Llibert Fortuny estrena nou projecte. S’anomena Triphasic i el comparteix amb Gary Willis (baix) i David Gómez (bateria) amb qui publica Shaman (Universal). El mes de juny toca al Millenium Park de Chicago (Estats Units d’Amèrica) al Festival Music without Borders acompanyant a Miquel Gil i a l’Orquestra Àrab de Barcelona. El març de 2009, el saxofonista participa en la sala Jazz Standard de Nova York al Festival Catalan Days que organitza l’Institut Ramon Llull per mostrar i difondre la cultura catalana.

Actualment el saxofonista toca amb Triphasic i col·labora amb el pianista Manel Camp en l’espectacle Mozart en clau de jazz que porten arreu des de 2007. Paral·lelament treballa amb altres projectes.

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham