Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Ingolf Wunder.
Ingolf Wunder.
Ingolf Wunder.
Ingolf Wunder.
Ingolf Wunder.
Ingolf Wunder.
Comparteix

Ingolf Wunder, piano

Diumenge 17 d'agost | 22:00 h
Finalitzat
2014

17-36 €

Programa

F. Chopin: Nocturn Op. 55 núm. 2 / Allegro de concert Op. 46 / Andante spianato i Gran Polonesa brillant Op. 22 / F. LisztHexameron S. 392 / Sonetto núm- 104 del Petrarca de la suite «Segon Any: Itàlia» dels Anys de Peregrinatge Mephisto Waltz núm. 1 S. 514

Presentació

Ingolf Wunder impressiona per allà on passa. Amb una tècnica segura i una gran intel·ligència musical, aquest jove pianista austríac, guanyador el 2010 del segon premi Chopin de Varsòvia, ha convertit Chopin en una de les seves cartes de presentació. El 2011 va signar un contracte en exclusiva amb Deutsche Grammophon, segell discogràfic amb el qual ha debutat amb un monogràfic Chopin, compositor que ha triat juntament amb Liszt per fer el seu debut al Festival de Torroella.

Biografies

INGOLF WUNDER, piano

El pianista austríac Ingolf Wunder té el reconeixement internacional d’ençà que el 2010 va participar en el Concurs Internacional de Piano Chopin de Varsòvia, mostrant els seus dots interpretant obres del gran compositor polonès. No únicament va guanyar el segon premi del llegendari concurs de piano, sinó que també va obtenir el premi al “millor concert” i el premi especial per la Fantasia Polonesa. La decisió del jurat va derivar en un intens debat entre el públic que va tenir ressò internacional. Com a guanyador d’un premi en aquest concurs, aquest jove segueix les passes d’altres coneguts pianistes com Martha Argerich, Krystian Zimerman, Vladimir Ashkenazy, Mitsuko Uchida i Maurizio Pollini.

Ingolf Wunder va néixer a Klagenfurt el 1985 i va començar la seva formació musical tocant el violí als 4 anys, tot i que no va ser fins als 14 anys que es va descobrir el seu talent per al piano. Va estudiar als conservatoris de Klagenfurt i Linz, i més tard a la Universitat de Música i Arts Interpretatives a Viena. Actualment continua en contacte amb el seu tutor, Adam Harasiewicz, el pianista polonès guanyador el 1955 del Concurs de Piano Chopin.

Amb 14 anys va fer el seu debut al Schubert Hall del Konzerthaus de Viena i dos anys més tard va interpretar el Concert de piano núm. 3 de Prokófiev al Théâtre des Champs Elysées de París amb l’Orquestra Nacional de França i Emanuel Krivine.

Ingolf Wunder va guanyar amb anterioritat els més importants premis d’altres concursos, entre ells els celebrats a Torí (Música Europea), Hamburg (Steinway), Feldkirch (Prima la Música), Asti (Concurs Musical de França), Casarza (VI Trofeo Internazionale) i Budapest (Liszt).

Ha ofert concerts a alguns dels més importants auditoris d’Europa, Àsia i Amèrica entre els que call destacar el Tonhalle de Zuric, el Musikverein i el Konzerthaus de Viena, la Laeiszhalle d’Hamburg, el Festspielhaus Baden-Baden, la Filharmònica Nacional de Varsòvia, la Liederhalle de Stuttgart, la Philharmonie de Berlín o el Suntory Hall de Tòquio. Entre els festivals en els quals ha tocat figuren La Roque d’Anthéron, el Festival de Piano del Ruhr i la Schubertiada Hohenems. Ingolf ha actuat amb orquestres com la Filharmònica de Viena, la Filharmònica de Varsòvia, la RSO Berlín, l’Orquestra Simfònica NHK i l’Orquestra Simfònica de Frankfurt.

Al llarg de la temporada 2013-2014, Ingolf Wunder ha actuat amb les orquestres  Tonkünstler-Orchester Niederösterreich, la Filharmònica de Brussel·les, l’Orquestra Simfònica de Tenerife, Orquestra de València i l’Orquestra Haydn de Bolzano. En el capítol de recitals ha tocat en diverses ciutats d’Itàlia i Espanya i a Amèrica del Sud. També ha realitzat el seu debut al Queen Elizabeth Hall de Londres i el Theâtre du Palais-Royal de París.

El gener de 2011, Ingolf Wunder es va convertir en l’artista en exclusiva del segell Deutsche Grammophon. El seu primer disc, un monogràfic de Chopin, va sortir al mercat el juny d’aquell mateix any. La seva segona gravació, titulada 300, es va publicar el gener de 2013 i hi interpreta obres de Chopin, Debussy, Horowitz, Koczalski, Liszt, Morricone, Mozart, Moszkowski, Rachmaninov, Rimski-Korsakov, Scarlatti, Scriabin i Williams. El seu proper disc, que es publicarà la tardor d’aquest any, és una col·laboració del pianista amb la Filharmònica de Sant Petersburg dirigida per Vladimir Sahkenazy.

Ingolf Wunder debuta al Festival de Torroella

Diputació de Girona
Diputació de Girona
Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2019
INAEM 2019
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
AC/E
AC/E
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
urbaser
urbaser
Gisela Graham
Gisela Graham