Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Luis Fernando Pérez.
Luis Fernando Pérez.
Luis Fernando Pérez.
Luis Fernando Pérez.
Luis Fernando Pérez.
Luis Fernando Pérez.
Comparteix
< Tornar

Luis Fernando Pérez, piano

Diumenge 10 d'agost | 22:00 h
Finalitzat
2014

17-36

Programa

I. Albéniz: Iberia

Presentació

Iberia no és únicament l’obra per a piano més important de la música espanyola, és també una de les obres pianístiques més grans del segle XX, ho van ratificar Claude Debussy i Olivier Messiaen que va dir: “És la meravella del piano i té un lloc, potser el més important, entre les estrelles més rellevants de l’instrument rei per excel·lència”. Composta entre 1905 i 1909, consta de quatre quaderns de tres peces cada un. L’excepcional enregistrament que Luis Fernando Pérez va fer d’Iberia per al segell Verso li va valer, el 2008, la Medalla Albéniz.

Biografies

LUIS FERNANDO PÉREZ, piano

Va néixer a Madrid el 1977. Va estudiar amb Andrés Sánchez-Tirado al Conservatori de Pozuelo de Alarcón i va obtenir les màximes qualificacions. El 1993 va ingressar en l’Escola Superior de Música Reina Sofía de Madrid en la qual va estudiar piano amb els professors Dimitri Bashkirov i Galina Egyazarova i música de cambra amb Marta Gulyas. Continuà la seva formació a la Hochschule de Colònia (Alemanya) amb Pierre-Laurent Aimard i posteriorment amb Alícia de Larrocha, Carlota Garriga i Carmen Bravo de Mompou a l’Acadèmia Marshall de Barcelona, on va obtenir el Màster en Música Espanyola.

Ha rebut classes magistrals de mestres com Leon Fleisher, Andras Schiff, Bruno-Leonardo Gelber, Carmen Bravo de Mompou, Menahem Pressler o Fou Tsong, i ha estat guardonat en nombrosos concursos, com el d’Ibla (Premi Franz Liszt-Italia) i l’Enrique Granados de Barcelona (Premi Alícia de Larrocha).

Ell mateix imparteix classes magistrals a Hongria, França, Portugal, Japó i diverses ciutats espanyoles i és assistent de la Càtedra de Música de Cambra en l’Escola Superior de Música Reina Sofía. És professor de piano a l’Acadèmia Marshall de Barcelona, fundada por Enrique Granados, al qual van succeir a la direcció Frank Marshall i Alícia de Larrocha.

La seva carrera l’ha portat per diversos escenaris d’Europa, Àsia i Estats Units. Les seves interpretacions en totes les seves facetes: en recitals, conjunts de cambra o com a solista amb orquestra, han estar acollides calorosament per la crítica i el públic. Ha estat convidat per prestigiosos festivals com els de Schleswig–Holstein, La Roque d’Antheron, Festival Richter a La Grange de Meslay, Jacobins a Toulouse, Santander, Quincena Musical Donostiarra, Granada, Musika-Música de Bilbao…

Ha col·laborat amb orquestres com la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Real Filharmonia de Galícia, Simfònica de Bilbao, Simfònica del Principat d’Astúries, Ensemble Orchestral de París, Orchestra Ensemble de Kanazawa, Orquestra de Cambra Franz Liszt de Budapest, Orquestra de Cambra de Mannheim, Simfonia Varsovia, Orquestra Simfònica d’Euskadi, Orquestra Simfònica de Ràdio Televisió Espanyola, Orquestra Simfònica de Castella i Lleó i amb directors com José Ramón Encinar, Antoni Ros Marbà, Günther Neuhold, Wilson Hernanto, Kazuki Yamada, Jean-Jacques Kantorow, Peter Fraas, David Lockington, Enrique García Asensio, Carlo Rizzi, entre d’altres. També ha col·laborat fent  música de cambra amb els violoncel·listes Adolfo Gutiérrez, Henri Demarquette, el Quartet Arriaga, Quartet Enesco de París, Quartet Béla Bartók, Quartet Modigliani i Quartet Artis de Viena.

La seva discografia, entre la qual destaca l’enregistrament de la suite Iberia i Navarra d’Albéniz per la qual ha estat guardonat amb la Medalla Albéniz, abraça estils i autors molt diferents. El disc dedicat a les sonates del Pare Antoni Soler, editat pel segell Mirare, ha estat distingit com a Disc excepcional per la revista Scherzo i Choc du Disc per la revista Classica (França). La seva gravació dedicada als nocturns de Chopin (Mirare) ha rebut les distincions de disc excepcional per la revista Scherzo i Choc du Disc per Classica (França).

La tardor de 2011 va presentar a París Goyescas i Valsos poètics de Granados (Mirare). Aquest disc ha estat senyalat per la revista Scherzo com a Disc Excepcional, la revista Classica li ha donat el Choc du Disc i el Choc de l’anée 2012 i la prestigiosa revista francesa Diapason el Diapason d’Or. La tardor de 2013 publicar el seu últim disc dedicat a Manuel de Falla.

Luis Fernando Pérez debuta al Festival de Torroella

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham