Festival 2020

 

La 40a edició del Festival de Torroella
se celebrarà del 31 de juliol al 21 d'agost del 2020

 

×

Trobada amb ... Jordi Savall

Jordi Savall, intèrpret de viola de gamba, director d'orquestra i especialista en música antiga dialoga amb Imma Merino, cronista musical i periodista

Finalitzat
2013
18.08.13
Trobada amb Jordi Savall
Trobada amb Jordi Savall

Presentació

Pioner de la recuperació de la música renaixentista i barroca, el català Jordi Savall és un dels intèrprets de música antiga més respectats del món i un dels músics més polivalents de la seva generació: intèrpret de viola, director d’orquestra, pedagog, investigador i creador de projectes musicals i culturals. Savall concep el concert com una triangulació entre compositor, intèrpret i públic impossible de substituir per una gravació.

Tanmateix, és un disc el 1991 el que va projectar el nom de Savall i la música antiga més enllà d’una reservada elit per arribar a tot tipus de públic. Es tracta de la banda sonora d’una pel·lícula francesa inicialment minoritària com Tous les matins du monde, que explica la història de la relació d’un vell Monsieur de Sainte-Colombe i un jove Marin Marais, entestat en ser el seu alumne per a perfeccionar l’us de la viola. Savall es va responsabilitzar de la banda sonora, una selecció d’obres de Marin Marais, Sainte Colombe, François Couperin i Jean-Baptiste Lully que ell mateix interpretava. Per sorpresa la gravació d’aquesta música va triomfà i se’n van vendre milers de còpies del disc, actualment encara és força demandat.

Hores abans del seu concert al Festival de Torroella, Jordi Savall dialogarà amb la periodista Imma Merino sobre l’actualitat de la música antiga, el seu treball de recuperació de la música del passat i els seus projectes culturals en una trobada amb el públic en la que també contestarà les seves preguntes.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR