Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Quartet Qvixote i Quartet Gerhard
Quartet Qvixote i Quartet Gerhard
Comparteix
< Tornar

Quartet Qvixote i Quartet Gerhard

Diumenge 11 d'agost | 22:00 h
Finalitzat
2013

De 15 a 28 €

Programa

Schumann: Quartet núm. 1 en la menor, op. 41 núm. 1 (Quartet Qvixote) / Quartet núm. 3 en la major, op. 41 núm. 3 (Quartet Gerhard) / Mendelssohn: Octet per a cordes en mi bemoll major, op. 20

Presentació

Els dos joves quartets catalans Qvixote i Gerhard s’ajunten per interpretar una singular obra mestra, l’Octet per a cordes de Mendelssohn, peça que va obrir un nou gènere de música de cambra amb entitat pròpia, i va superar els antecedents dels dobles quartets utilitzats com a jocs de miralls, on la partitura adopta l’aparença d’una simfonia en miniatura.

 

 

Biografies

QUARTET QVIXOTE | QUARTET GERHARD

Quartet Qvixote

El Quartet Qvixote neix l’any 2006. Ben aviat són premiats als concursos de música de cambra de Vinaròs (2006) i Lucena (2007). Tot seguit emprenen una sèrie de gires organitzades per Juventudes Musicales de España que els porta a actuar a bona part d’España. Els primers premis als concursos Josep Mirabent i Magrans de Sitges (2007), Montserrat Alavedra de Terrassa (2008) i el Premi “Thomastik Infeld” al millor grup de cambra de L’Acadèmia Viena-Praga-Budapest (2008) els consolida com un dels quartets emergents amb més projecció.

L’any 2008 entren a formar part de la European Chamber Music Academy on s’instrueixen en l’art del quartet de corda amb prestigiosos especialistes com H. Beyerle, J. Meissl, Ch. Richter, S. Ashkenazy, M. da Silva, A. Farulli, V. Mendelssohn, A. Kouyoumdjian, M. Ylönen, entre d’altres. Tanmateix, han rebut consells d’A. Bylsma, dels membres del Quartet Casals, G. Kurtàg, R. Dieltiens, J. Degen, K. Moretti, J. Klusson i F. Rados.

A més del centenar de concerts realitzats arreu d’Espanya han actuat al Palau de la Música, L’Auditori de Barcelona, la Schubertíada de Vilabertran i el Festival de Peralada, entre altres. El Quartet Qvixote ha actuat arreu d’Europa (Àustria, Alemanya, Itàlia, Suïssa, Bèlgica i Finlàndia) i d’Amèrica Llatina (Argentina, Uruguai, Bolívia i Veneçuela) en importants sales com l’Auditori de la Ràdio d’Àustria, el Teatre Teresa Carreño de Caracas o al Centre Cultural Aissa Mesasaoudi de la Ràdio Argelina a Argel. Han col·laborat amb músics com Katia Buniatishvili, Kennedy Moretti i Anderson Fiorelli.

En l’aspecte docent, sovint imparteixen classes a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC). També han estat convidats personalment pel mestre José Antonio Abreu per col·laborar amb el Sistema de Orquestas Infantiles y Juveniles de Veneçuela, realitzant concerts i classes magistrals arreu del país.

 Entre els seus darrers projectes destaquen la primera interpretació moderna d’obres de Gaetano Brunetti i el compositor català Pedro Santamant, desconegut.

Debuta al Festival de Torroella.

 

Quartet Gerhard

El Quartet Gerhard neix l’any 2010 influenciat i guiat pel mestratge del Quartet Casals i des de ben aviat és considerat un dels grups amb més projecció de Catalunya. Actualment el quartet prosegueix la seva formació cursant un màster de música de cambra a la Hochschule für Musik de Basilea amb el prestigiós violinista Rainer Schmidt (Hagen Quartet).

Flamants guanyadors del premi El Primer Palau 2012 i del premi 25 anys de Catalunya Música, també han estat premiats a nombrosos concursos nacionals i internacionals com el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya i finalistes al prestigiós concurs Internacional d'Hamburg (ICMC 2012). Han rebut classes d'Eberhard Feltz, Heime Müller, Claudio Martínez Mehner, Quatuor Ysaÿe i Gerhard Schulz, entre d'altres.

El Quartet Gerhard ha actuat ja en diversos festivals nacionals i internacionals com el Festival de Segovia, el  MozartFest de Würzburg (Alemanya), el Festival Dino Ciani de Cortina d'Ampezzo (Itàlia) i el Festival International de Musique a Wissembourg (França). Entre els propers compromisos cal destacar el seu debut al Festival de Torroella de Montgrí i a la Schubertiada de Vilabertran, així com la Residència Bunge 2013 a l'Ateneu de Banyoles on, en un dels concerts, actuaran conjuntament amb el prestigiós pianista hispano-alemany Claudio Martínez Mehner. Internacionalment cal destacar el debut a l'Stadt-Casino de Basilea i l'actuació al Festival Solothurn Classics de Suïssa.

Les seves interpretacions han sigut retransmeses per les emissores Catalunya Música en diverses ocasions, Radio Nacional de España i la SWR2 (Alemanya).

Debuta al Festival de Torroella.

INAEM 2022
INAEM 2022
Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
Departament de Drets Socials
Departament de Drets Socials
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham