Butlletí de notícies

Subscriu-t’hi i rebràs informació sobre el què fem.

SUBSCRIU-T’HI

×
Albert Sanz Trio.
Albert Sanz Trio.
Gabriel Amargant.
Gabriel Amargant.
Comparteix
< Tornar

ALBERT SANZ TRIO+ GABRIEL AMARGANT QUINTET

22:00h - Albert Sanz Trio Albert Sanz, piano | Javier Colina, contrabaix | Al Foster, bateria 20:30h - Gabriel Amargant Quintet Gabriel Amargant, saxos i clarinet | Adrià Plana, guitarra | Marco Mezquida, piano | Miguel Serna, contrabaix | Gonzalo Del Val, bateria 

Dissabte 06 d'agost | 20:30 h
Finalitzat
2016

20-25€

Presentació

22h - Albert Sanz Trio

El virtuós pianista valencià Albert Sanz reuneix l'aclamat contrabaixista Javier Colina i el llegendari Al Foster, bateria de Miles Davis, per presentar O que será, el treball discogràfic conjunt que recrea la música de Chico Buarque, Ivan Lins, Antonio Carlos Jobin i Duke Ellington. Una vetllada de jazz fusionat amb ritmes brasilers. 

20.30 h - Gabriel Amargant Quintet

Destacat representant de la jove generació de jazzistes catalans, Gabriel Amargant es consolida com a saxofonista amb el seu segon disc, titulat And Now for Something Completely Different, Premi Enderrock 2016 al millor àlbum de jazz, que conté una col·lecció de set temes propis que interpretarà al Jazz Festival l'Estartit-Costa Brava al capdavant del seu quintet, col·laboradors habituals seus i músics amb personalitat pròpia. 

Biografies

ALBERT SANZ TRIOALBERT SANZ | JAVIER COLINA | AL FOSTER

GABRIEL AMARGANT QUINTET: GABRIEL AMARGANT | ADRIÀ PLANA | MARCO MEZQUIDA | MIGUEL SERNA | GONZALO DEL VAL 

ALBERT SANZ, piano

En el terreny interpretatiu, Albert Sanz es caracteritza, segons els experts, per un extraordinari coneixement del llenguatge jazzístic i un estil bàsicament melòdic. Solista inspirat, les seves improvisacions són inesperades, fantasioses i ocurrents. Com a acompanyant fa gala d'una oïda molt fina que estimula el solista amb intel·ligents comentaris, suggeriments i anticipacions.

Els seus pares, tots dos músics de professió, són les seves primeres influències artístiques. Va estudiar al Taller de Músics de Barcelona, al Conservatori de València i al Berklee Collage of Music de Boston, on es va llicenciar cum laude. A Boston va tocar amb Robert Stillman, Chris Van Voorst i Kendrick Scott. Va arribar a formar la banda Kalifactors i va gravar el CD Kalifactors (Fresh Sound), i també va tocar amb David Doruzka, Jason Palmer, Walter Smith, Lage Lund, Lionel Loueke, Javier Vercher i Ferenc Nemeth, entre d’altres. El 2002 es va traslladar a Nova York, on es va submergir en l’escena musical i va arribar a tocar amb els grups de Kurt Rosenwinkel, Chris Cheek, Joe Martin, i es va estrenar com a líder i compositor en el Jazz Gallery amb un grup en el qual destaquen Larry Grenadier, Jeff Ballard i Chris Cheek. Aquest concert va ser registrat i editat per Fresh Sound Records sota el nom d’Els Guys (2003).

El seu treball discogràfic El Fabulador, de la banda Albert Sanz y Los Once Dedos, és el resultat de la producció del Festival de Xàbia Jazz 2004 i va ser reconegut pels crítics de la revista Cuadernos de Jazz com un dels millors treballs editats el 2005. Poc després d’aquest enregistrament, torna a Espanya i accepta un lloc de professor de jazz al conservatori superior Musikene del País Basc, i posteriorment al departament de jazz al Conservatori Superior de València. Durant aquests anys combina l’ensenyament amb els concerts i publica un disc en viu, Metamorfosis, amb el seu trio en aquell moment (amb Massa Kamaguchi i RJ Miller) per al segell Fresh Sound Records. També col·labora en les bandes i en els enregistraments de la Flamenco Big Band de Perico Sambeat, el trio i quintet de Jorge Rossy com a organista Hammond, Jordi Matas i Carme Canela, i el cèlebre projecte de Sílvia Pérez Cruz i Javier Colina Trio que va donar lloc al disc En la imaginación. Com a productor musical i arranjador grava el disc de Mamen García El cofrecito, en el qual col·laboren Jorge Rossy, Javier Colina i Antonio Serrano, entre d'altres.

L’any 2011 va produir a Nova York O que será, un disc amb un trio estel·lar integrat pel gran bateria Al Foster i el contrabaixista Javier Colina. El 2012 va viatjar amb aquest gran trio tocant en els principals festivals a Espanya i també gravant en directe en el Cafè Central de Madrid el disc bootleg For Regulars Only.

Com a compositor per a teatre ha col·laborat amb la premiada companyia Bambalina–Teatre practicable, creant la música per als espectacles Ulisses, Cosmos, el musical El geperut de Notre Dame i Petit Pierre.

Les seves últimes col·laboracions importants són formant duo amb el virtuós harmonista Antonio Serrano en el disc Mahalo i amb el jove trompetista Félix Rossy en Dolphin´s Blues, vinil gravat en directe.

Web: www.albertsanzmusic.com
Facebook: www.facebook.com/Albert-Sanz

 

JAVIER COLINA, contrabaix

Considerat un dels millors contrabaixistes de l’escena europea actual, Javier Colina es va iniciar en aquest instrument de manera autodidacta després d’haver estudiat piano i solfeig. La seva carrera l’ha portat a tocar al costat de músics consagrats del món del jazz com George Cables, Tete Montoliu, Chucho Valdés, Jerry González, Perico Sambeat o Jorge Pardo.

Al marge del món del jazz, ha col·laborat amb diferents músics de flamenc com Tomatito, Pepe Habichuela, El Bola, Diego El Cigala, Carmen Linares o Enrique Morente; ha experimentat amb el so cubà acompanyant, amb el contrabaix, Compay Segundo, Pancho Amat o Bebo Valdés en el seu disc Lágrimas negras, o en una setmana d’actuacions gravades en directe a Nova York en l’enregistrament Bebo Valdés y Javier Colina live at the Village Vanguard; i amb altres ritmes llatinoamericans amb músics com Luis Salinas, Aquiles Baez, Antonio i Tico Arnedo, entre d’altres. També ha col·laborat puntualment amb Giovani Hidalgo, Pat Metheny, Michel Camilo o Toumani Dibaté.

Ha rebut diversos premis en reconeixement al seu treball. Ha publicat Si te contara, un disc en el qual barreja jazz amb sons cubans, acompanyat per Pancho Amat, mestre del tres, la petita guitarra cubana. Amb el Colina Miralta Sambeat CMS Trio ja ha publicat dos discos amb gran èxit de crítica i públic i ha realitzat concerts per tot el món. El 2010 va presentar el disc Colina-Serrano Project, amb l’intèrpret d’harmònica Antonio Serrano, en el qual una vegada més estan presents la fusió i els ritmes llatinoamericans. 

El 2011 publica En la imaginación amb la cantant catalana Sílvia Pérez Cruz, una revisió de clàssics de la música cubana, seleccionats i arranjats pel mateix Colina. El seu últim treball discogràfic es titula Danza Guanà i l'ha gravat formant trio amb Perico Sambeat al saxo i Marc Miralta a la bateria. 

Web: www.javiercolina.com
Facebook: www.facebook.com/javiercolina.oficial


AL FOSTER, bateria

Al Foster, mestre de la bateria, forma part de la història viva del jazz. El seu nom està estretament lligat al llegendari Miles Davis, de qui va ser membre de la seva banda durant tretze anys. La contribució de Foster a la música de Davis va quedar reflectida pel mític trompetista en la seva autobiografia, Miles, on descriu el primer cop que el va sentir tocar en viu, al Cellar Club de Manhattan, el 1972: "Em va noquejar”, diu Davis, "em va impressionar el groove que tenia. Tot el que necessitava d'un bateria, ho tenia Foster".

Foster ha tocat i gravat, entre d'altres, amb Joe Henderson, Freddie Hubbard, McCoy Tyner, Wayne Shorter, Bobby Hutcherson, John Scofield, Pat Metheny, Charlie Haden, Randy i Michael Brecker, el pianista Bill Evans, George Benson, Kenny Drew, Carmen McRae, Stan Getz, Toots Thielemans, Dexter Gordon i Chick Corea. Ha fet llargues gires amb Herbie Hancock, Sonny Rollins i Joe Henderson, i s’ha convertit en una atracció important de les tres bandes i una part integral d'aquestes.

Foster creu en la puresa de la música, és un artista genuí que segueix empenyent els límits de la creativitat una i una altra vegada, dedicat a preservar i perpetuar els més alts estàndards del jazz. És un bateria versàtil magnífic i els seus dots rítmics són reconeguts en una varietat d'estils que van del bebop al free-jazz rock. Recentment, ha gravat i fet una gira amb la seva pròpia banda.

Web: www.aloysiusfoster.com
Facebook: www.facebook.com/AlFoster

 

GABRIEL AMARGANT, saxos i clarinet

Neix l'any 1986 i inicia la seva formació musical quan té 6 anys a l'Aula d'Ensenyaments Musicals d'Argentona. Posteriorment cursa el Grau Mitjà al Conservatori Josep Maria Ruera de Granollers en l'especialitat de clarinet clàssic i saxo jazz amb els professors Carles Riera i Llibert Fortuny, respectivament. L'any 2004 comença la carrera de saxo jazz a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on rep classes de Xavi Figuerola, Eladio Reinón i Gorka Benítez. El juny de 2008, obté el títol superior de jazz i música moderna amb la qualificació de matrícula d’honor gràcies al seu projecte final de carrera, articulat com un homenatge al saxofonista Michael Brecker. Ha rebut classes de perfeccionament dels clarinetistes Erich Hoeprich, Josep Fuster, Joan Enric Lluna i Colin Lawson i ha assistit a classes magistrals impartides per Perico Sambeat, Kirk Covington o Bob Sands.

Ha col·laborat amb diverses orquestres, entre les quals destaquen l'Orquestra d'Estudiants de Música de Catalunya, la Jove Orquestra Simfònica Gèrminans i l'Orquestra de Cambra de Granollers, amb la qual ha actuat com a solista dins la temporada estable que realitza aquesta formació al Teatre Auditori de la mateixa ciutat.

Pel que fa a les big bands, Amargant ha actuat amb la Barcelona Jazz Orchestra, la Big Band de Terrassa, la Big Acoustic Band i la Big Band de l'ESMUC en el marc dels principals festivals de jazz de Catalunya: Festival Internacional de Jazz de Barcelona, Festival de Jazz de Terrassa, Festival de Jazz de Reus, així com al Festival Internacional de Donostia i al de San Javier (Múrcia), entre altres. Aquestes col·laboracions li han permès compartir escenari amb solistes com Benny Golson, Ann Hampton Callaway, Frank Wess o Nicholas Payton. També ha participat en diversos projectes al costat de músics com Joan Díaz, Pep Cucurella, Joan Monné, Dani Pérez, Guim García, Xavi Maureta, Juan de Diego, Ignasi Zamora, Martí Ventura, Giulia Valle o David Soler, entre d'altres.

Actualment és membre dels grups December Quintet, amb el qual ha enregistrat diversos CD pedagògics, Soulmates Quintet, The Funklab Quartet, Gabriel Amargant Quintet, amb el qual ha gravat And Now for Something Completely Different, premi Enderrock de la crítica al millor disc de jazz de l'any 2015, i Gabriel Amargant Quartet, amb el qual va obtenir la menció especial en el concurs Intercentros Melómano, celebrat a Madrid el desembre de 2007.

Web: www.gabrielamargant.com

 

ADRIÀ PLANA, guitarra

Nascut a Vic el 1989, després d’estudiar violí i piano, Adrià Plana entra a l’Escola Superior de Música de Catalunya on cursa estudis de guitarra jazz. Durant aquesta etapa es veu influït pels professors que l’envolten i figures importants del jazz català amb qui comparteix escenari: Dani Pérez, David Xirgu o Jorge Rossy.

Ha actuat en destacats festivals com el Mercat de Música Viva de Vic o el Festival de Jazz de Barcelona, i ha estat convidat en dues ocasions per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). El seu treball com a líder en Small Axe (Robert Nesta Songs, 2013) ha estat premiat com a millor disc de jazz de l’any 2013.

Web: www.adriaplana.com

 

MARCO MEZQUIDA, piano

Marco Mezquida neix a Menorca el 1987. Comença els seus estudis musicals a Maó als 7 anys i fins a 2005 es forma en piano clàssic amb Isabel Fèlix, piano modern amb Suso González i orgue amb Tomé Olives. Va obtenir la llicenciatura de piano jazz el 2009 a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on va estudiar, entre d'altres, amb Albert Bover, Lluís Vidal, Agustí Fernández, Ramon Coll i Juan de la Rubia.

Mezquida s'ha convertit en un dels músics més valorats i sol·licitats del panorama jazzístic i les músiques improvisades a Espanya com demostra la seva intensa i versàtil activitat concertística i creativa al costat dels millors músics del país. Ha gravat més de 30 discos: vuit com a líder o colíder dels seus grups (un quartet, dos trios, tres duos i dos discos de piano sol) i uns 20 CD més com a sideman essent membre d'alguns dels grups més actius i influents de l'escena del jazz nacional, com Giulia Valle Group, Marc Miralta Quartet, Raynald Colom Quartet, Julián Sánchez, Albert Cirera, David Mengual, Ramon Prats, Gabriel Amargant, Marcel·lí Bayer, Pablo Selnik... i ha actuat i col·laborat al costat d'importants músics, ballarins i cantants com Carme Canela, Perico Sambeat, Gorka Benítez, Jorge Rossy, Bill Mchenry, Chicuelo, Sílvia Pérez Cruz, Juan de Juan, Ginesa Ortega, entre d'altres, amb els quals ha actuat en nombrosos festivals de jazz en més de 25 països en quatre continents i en clubs emblemàtics com el Blue Note de Nova York, SF Jazz de San Francisco, A Trane de Berlín, Unterfarht de Munic, Bimhuis d'Amsterdam, Porgy and Bess de Viena, BMC de Budapest, JKF de Sant Petersburg, Blue Train d'Osaka, i és un habitual del Jamboree de Barcelona, en què ha realitzat ja més de 70 concerts dobles.

Ha rebut el Premi Altaveu 2015, Premi Enderrock pel seu disc My Friend Marko, tres anys premiat Músic de l'Any 2011, 2012, 2013 per l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, premi Jazz Almeria 2014 i premi Palma Comercial 2009. Ha estat pianista solista tocant jazz o clàssic al costat de diverses orquestres i big bands, orquestra de cobla, orquestra de lliure improvisació i orquestres electròniques dirigides per Salvador Brotons, Joan Albert Amargós o Marius McGuinness, entre d'altres.

Mezquida realitza concerts amb piano sol per tota Espanya i per Europa. Ha enregistrat dos discos amb piano: L'hora fèrtil (Whataboutmusic 2013) i Live in Terrassa (Underpool 2015) i prepara un tercer, Amateur. Entre altres sales de concerts, ha actuat en solitari a l'Auditori de la Pedrera de Barcelona, al Teatre Principal de Maó i al Palau de la Música Catalana i al Gaume Festival de Brussel·les. Ha gravat diversos programes de música per a la televisió catalana i la coreana, com Jazz a l'Estudi o A Prop. Ha fet música per al teatre, com la producció del Teatre Lliure El curiós incident del gos a mitjanit, dirigida per Julio Manrique en 2015, o l'adaptació d'Ivan Andrade i Joan Taltavull d'El petit príncep, estrenada a Líthica de Ciutadella de Menorca el 2014.

Col·labora amb l'Institut del Teatre de Barcelona des de 2007. Ha rebut classes en seminaris i classes magistrals de reconeguts músics com Fred Hersch, Agustí Fernández, Dave Kikosky, John Taylor, Wolfgang Hörlin i Aaron Goldberg, i compagina l'activitat concertística amb la docència. Actualment és professor de l'Escola Superior d'Estudis Musicals (ESEM) del Taller de Músics de Barcelona i del Conservatori Superior del Liceu.

Web: www.marcomezquida.com
Facebook: www.facebook.com/marco.mezquida
Twitter: @marcomezquida

 

GONZALO DEL VAL, bateria

Nascut a Miranda del Ebro (Burgos), Gonzalo del Val va començar els seus estudis musicals quan tenia 7 anys al conservatori de la seva ciutat. Posteriorment es va traslladar a Madrid per estudiar bateria durant dos anys amb Guillermo McGill i composició i arranjaments musicals amb Ramón Paús. Posteriorment és becat per estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, on ??obté el títol superior de bateria jazz sota la direcció del músic Marc Miralta. El seu projecte de final de carrera, titulat Sis contes musicals, obté la màxima qualificació. Aquest treball està basat en composicions originals inspirades en l'obra del cineasta francès Eric Rohmer. El 2008 va ser seleccionat per l'Obra Social de Caixa Burgos (CREA2008) per a la seva edició en disc.

El 2009 va ser guardonat amb la beca Joves Excel·lents per anar a estudiar a la prestigiosa Manhattan School of Music de Nova York amb el professor John Riley. A Nova York també rep classes del bateria Adam Nussbaum. Aquell mateix any, la revista francesa Sojazz va incloure una crítica del seu disc a la secció de joves talents assenyalant-lo com "un dels millors representants de l'escena espanyola contemporània". També va ser nominat en la categoria de "millor nova proposta" de 2009 per la revista catalana de jazz i blues Jaç.

El desembre de 2011 va aparèixer a la portada de la revista més important del món del jazz, All about jazz. En l'interior, la publicació de Nova York li dedicava una àmplia crítica en què lloava el seu treball. Aquell mateix any va ser nominat com a millor nova proposta per la revista Jaç i elegit millor disc de jazz de 2011 per Ditritojazz.com

Ha estat també vinculat a la docència impartint classes en diverses escoles, entre aquestes el Conservatori Superior Pablo Sarasate de Pamplona. Des de 2005 resideix a Barcelona, on exerceix com a professor a l'Aula de Música Moderna i Jazz del Conservatori del Liceu.

Com a bateria de la Big Band del Conservatori del Liceu, ha actuat als auditoris i teatres més destacats de Barcelona: Palau de la Música Catalana, Gran Teatre del Liceu, L'Auditori de Barcelona.

Col·labora dins de l'escena jazzística espanyola amb músics com Jon Robles, Dani Pérez, Víctor de Diego, David Mengual, Jordi Bonell, Albert Bover, Jordi Gaspar, Marc Miralta, Elisabet Raspall, Ramon Escalé, Mikel Andueza, Iñaki Sandoval, Joan Chamorro, Rai Ferrer, Horacio Fumero, Matthew Simon, Gonzalo Tejada, Iñaki Askunze, Giulia Valle, Iñaki Salvador, Josep Maria Farràs, Roger Mas, Ignasi Zamora. En l'àmbit internacional ha col·laborat amb Christian Scott, Chris Kase, Richard Sears, J. P. Balcázar, Demian Cabaud, André Matos, André Fernandes, Leo Genovese, Coco Fernández i Stefan Graser, entre d'altres.

Ha participat en diverses formacions, entre les quals destaquen Víctor de Diego Quartet, David Mengual Group, Marc Miralta Vibràfon Quartet, Jon Robles Trio, Jordi Bonell Quartet, Horacio Fumero Quartet, Mikel Andueza & Dani Pérez Quartet, Iñaki Askunze Sextet, Sergio Pàmies i Antonio Serrano Grup, Iñaki Sandoval Trio, Gospel Messengers, Big Band del Conservatori del Liceu, Two Tenors Quartet, Ramon Escalé Trio, De Diego Brothers, Luis Giménez Quartet, Albert Marquès i Jordi Bonell Quartet, Rocío Faks Quartet, Nico Sánchez Quartet, Sabina Witt & J. Pablo Balcázar Project, Aguaribay Jazz Septet, Mauro Urriza Project i Mikel Andueza Sextet, entre d'altres.

Web: www.gonzalodelval.es

Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya
INAEM 2023
INAEM 2023
Diputació de Girona
Diputació de Girona
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Ajuntament de Torroella de Montgrí
Estartit
Estartit
Fundació Banc Sabadell
Fundació Banc Sabadell
Patronat Turisme
Patronat Turisme
Cultura i identitat
Cultura i identitat
illenc
illenc
SteinWay&Sons
SteinWay&Sons
Jorquera Pianos
Jorquera Pianos
Club Nàutic Estartit
Club Nàutic Estartit
aie
aie
Gisela Graham
Gisela Graham