Kodô

Taiko Performing Arts Ensemble: Yuichiro Funabashi, Yosuke Oda, Mitsuru Ishizuka, Kenta Nakagome, Tsuyoshi Maeda, Rai Tateishi, Ryosuke Inada, Kengo Watanabe, Shunichi Kamiya, Ryoma Tsurumi, Naoya Iwai. Director artístic: Tamasaburo Bando

La companyia de percussió Kodô en l'espectacle 'Dadan'
La companyia de percussió Kodô en l'espectacle 'Dadan'
La companyia de percussió Kodô en l'espectacle 'Dadan'
La companyia de percussió Kodô en l'espectacle 'Dadan'
La companyia de percussió Kodô en l'espectacle 'Dadan'
La companyia de percussió Kodô en l'espectacle 'Dadan'

Programa

Dadan

Presentació

El taiko és un tambor japonès d’1,3 metres de diàmetre i també és el nom amb el qual es coneixen a Occident els diferents tipus de tambors tradicionals del Japó, que han tingut un lloc important en la cultura i la religió del país. El grup de tambors Kodo, creat el 1981, és un dels pioners a introduir a Occident la percussió japonesa, una poderosa i vibrant forma d’art que el grup explora fins als límits en les seves actuacions, vistoses i plenes d’energia. Kodo presenta a Torroella l’espectacle Dadan, que significa homes tocant els tambors, i que posa a prova els límits físics i tècnics dels seus intèrprets.   

Biografies

KODO

El 1971 uns quants joves es van reunir a l’illa de Sado, al Japó, per a crear Sado no Kuni Ondekoza, un grup que servia a la joventut japonesa com a vehicle per aprendre arts escèniques i les arts tradicionals japoneses. Després del seu debut internacional, el 1975, Ondekoza va començar a destacar com a grup admirat pel públic d’Europa i Amèrica del Nord.

Amb el pas del temps, molts dels membres del grup van començar a sentir que la filosofia i objectius del líder d'Ondekoza, Tagayasu Den, havien deixat de reflectir la filosofia i objectius originals del grup. Finalment, Den va deixar l’illa de Sado i es va emportar el nom Ondekoze. Els que van romandre a l’illa es van reorganitzar i van fundar el 1981 Kodo. Tot i que les actuacions es van convertir en l’objectiu principal del nou grup, la idea inicial del seu líder, Toshio Kawauchi, va ser crear un centre d’estudi de les arts escèniques i tradicionals japoneses, el poble Kodo, que servís d’espai creatiu on els membres del grup poguessin explorar noves possibilitats i interactuar amb artistes d’altre països. Finalment el somni de crear la Kodo Village es va convertir en realitat el 1988. I el 1997 es va crear la Kodo Cultural Fundation per contribuir a implementar programes d’educació i participació comunitària.

El 1984 la gira One Earth es va convertir en l’estendard permanent de Kodo per a dur a terme la missió de transmetre al món el so del taiko, els tambors tradicionals japonesos. A mesura que augmentaven el nombre de concerts nous membres amb formació musical es van anar unin al grup. Buscant noves formes d’explorar les sotileses del taiko, Kodo va començar a explorar noves formes d’interpretació escènica.

El 2011, Kodo va celebrar el seu trigèsim  aniversari amb una gira commemorativa per Japó, Amèrica del Nord i Europa. El 2012, Kodo va convidar al cèlebre actor de kabuki Tamasburo Bando a convertir-se en el seu director artístic. 

Kodo. Taiko Performing Arts Ensemble debuta al Festival de Torroella

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR